Alien00 14 Opublikowano 10 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2009 (edytowane) PS2 Slim jest cichutka. Nawet jak wiatrak pracuje, to jest cicho. Masz rację Burgund,PS 2 slim jest cicha a szczególnie że NIE MA wiatraka,przynajmniej ja w mojej go nie zauważyłem Wg mnie zalety to małe rozmiary,mniejszy pobór mocy a wadą jest brak wysuwanej tacki na płytki(o wiele wygodniejsze rozwiązanie). Edytowane 10 maja 2009 przez Alien00 Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 11 maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 maja 2009 Masz rację Burgund,PS 2 slim jest cicha a szczególnie że NIE MA wiatraka,przynajmniej ja w mojej go nie zauważyłem Wg mnie zalety to małe rozmiary,mniejszy pobór mocy a wadą jest brak wysuwanej tacki na płytki(o wiele wygodniejsze rozwiązanie). Chyba masz klapki na oczach Bo jeśli PSTwo nie ma wiatraka, to powiedz mi co to jest to, co zaznaczyłem czerwonym kółeczkiem na zdjęciu poniżej? Chociaż z tą awaryjnością to nie masz racji. Mi ps2 padła po 2,5 roku użytkowania(miałem nową) a kolega ma swoją fat już z 6 lat i laser jest w wyśmienitej kodycjii chociaż katuje ją bardziej niż ja swoją. Ja nie mówię, że od razu musi paść. Chodzi mi o to, że w obiegu są teraz wyłącznie używane/wysłużone PS2 Fat i to od dłuższego czasu, więc po prostu prawdopodobieństwo awarii wzrasta wielokrotnie (ni znosz dnia, ni godziny). Cytuj Odnośnik do komentarza
Alien00 14 Opublikowano 11 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2009 (edytowane) CYTAT(Alien00 @ 10 05 2009, 16:05) * Masz rację Burgund,PS 2 slim jest cicha a szczególnie że NIE MA wiatraka,przynajmniej ja w mojej go nie zauważyłem wink.gif Wg mnie zalety to małe rozmiary,mniejszy pobór mocy a wadą jest brak wysuwanej tacki na płytki(o wiele wygodniejsze rozwiązanie). Burgund: Chyba masz klapki na oczach smile.gifBo jeśli PSTwo nie ma wiatraka, to powiedz mi co to jest to, co zaznaczyłem czerwonym kółeczkiem na zdjęciu poniżej? Alien00: Oczywiście masz rację Burgund,wychodzi moja niewiedza w temacie :o Edytowane 11 maja 2009 przez Alien00 Cytuj Odnośnik do komentarza
est 0 Opublikowano 13 maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2009 Kupiłem ten sam kabel, na szybko odpaliłem okami i powiem że różnica naprawdę jest widoczna gołym okiem, może nie aż tak spektakularna jak myślałem ale obraz bez jakichkolwiek zniekształceń, kolory trochę jaśniejsze niż były ale ich nasycenie chyba lepsze, obraz trochę przesunięty ale to chyba już wina tv (tak z 1 cm). Ogólnie jestem zadowolony i mogę potwierdzić, różnica jest i jest warta swojej niskiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 2 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2009 Mam pytanko. Opłaca się zainwestować w kabel Component do ps2 ? Dużo lepszy obraz będzie niż przez euro na lcd ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gonzales 0 Opublikowano 8 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2009 Ja zakupiłem i jestem zadowolony (nie jakiś firmowy nawet, "zwykły" za ok. 14zł z alledrogo). Grafika na GT4 całkiem nieźle wygląda nawet na 42'' Panasonicu (plazma). Ze swojej strony polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 8 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2009 http://allegro.pl/item653199500_adapter_tv...rca_chinch.html Chciałbym podpiąć PS2 pod monitor LCD 22" (ma tylko D-Sub). Czy powyższa przejściówka mi na to pozwoli, czy wymagana jest grubsza elektronika (VGA BOX) czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
yumek 0 Opublikowano 18 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2009 Witam wszystkich, sory jeśli ten temat już gdzieś się pojawił ale nie zalazłem odpowiedzi na forum. Dodatkowo postęp elektroniki wciąż postępuje i stale coś się zmienia. Ale do rzeczy: Na jakim telewizorze uzyskamy najlepszą jakość obrazu z naszej starej poczciwej ps2? Ze swojej strony wiem że najlepiej szukać telewizora 16:9 z panscanem. Ale nie mogłem znaleźć żadnego takiego telewizora CRT (jak nie ma to nie krzyczcie). Będę cholernie wdzięczny za podanie nawet konkretnych marek i modeli. Proszę także o wypowiedzi co do jakości obrazu na telewizorach LCD (z wiejskich legend słyszałem że jest zdecydowanie gorszy). Pozdrawiam i czekam na konkretne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 18 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2009 Podstawa do 100 Hz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 19 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2009 Kup jakikolwiek TV 100hz, plaski ekran, wejscia rgb i bedzie bardzo dobrze. LCD do konsol starych generacji sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szpitalniak 0 Opublikowano 19 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2009 Kup jakikolwiek TV 100hz, plaski ekran, wejscia rgb i bedzie bardzo dobrze. LCD do konsol starych generacji sie nie nadaje. Popieram. Ja mialem 21 calowego Philipsa z wystajaca dupa i smigal lepiej niz plazma u starych. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
rushman 4 Opublikowano 19 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2009 Kup jakikolwiek TV 100hz, plaski ekran, wejscia rgb i bedzie bardzo dobrze. LCD do konsol starych generacji sie nie nadaje. Popieram. Ja mialem 21 calowego Philipsa z wystajaca dupa i smigal lepiej niz plazma u starych. Pozdro Ostatni wysyp CTRów - naprawde dobrej jakości kineskopy. Jakies 4 lata temu kupilem Thompsona 21 Flat. Idealny pod PS2ke!! Obraz żyletka . Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 19 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2009 (edytowane) było parę modeli Samsunga i Philipsa które pomimo tego,że CRT to wspierały hd ready.Sam mam takiego Samsunga z wyjściem component i gry z ps2 wyglądają na nim pięknie(jak na każdym porządnym crt),a po przesiadce na PS3 mam po componencie obraz w 720p lub 1080i i wygląda to jak na monitorku crt. Z tego co wiem Philips dawał nawet wejście hdmi,a sam tv miał jakieś stabilizatory obrazu i swego czasu ten ich crt hd po prostu deklasował wszystkie lcd pierwszej generacji,nawet te najdroższe. Edytowane 19 czerwca 2009 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
yumek 0 Opublikowano 21 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2009 Reasumując najlepszy będzie CRTek, 100 Hz, Pan Scan, płaski ekran. Tak mi się że tak powiem wydawało. Szukałem tego typu telewizorów na allegro i zauważyłem że nie ma mniejszego niż 32/29 cali (16:9). Znajdą się jakieś mniejsze telewizorki w takim przedziale czy to raczej niemożliwe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Arek_ 20 Opublikowano 22 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2009 (edytowane) Nie 100Hz! Na 100Hz gry smużą niczym na starych LCD. Edytowane 22 czerwca 2009 przez Arek_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 23 czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Arek, a kabelek jaki masz? ten dodawany do konsoli? A odpalałeś gry w trybie Progressive Scan? Edytowane 23 czerwca 2009 przez Burgund Cytuj Odnośnik do komentarza
yumek 0 Opublikowano 23 czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2009 Burgund a mnie dalej ten Twój avatar niezmiernie kręci Cytuj Odnośnik do komentarza
nWo 1 Opublikowano 2 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2009 Hej mam taki problem z pen drive. tzn moja konsola nie widzi pen drive gdy chce skopiwac save z ps2 albo z ps one to mam komunikat No media to copy to.. tak samo w uLaunchELF v4.30 gdy chce wejść w programie do mass:/ to program mi sie zawiesza. i dopiero gdy wyjmę pen drive zaczyna trybić.... czasami. czy trzeba jakoś specjalnie formatować pen drive żeby konsola ps2 go wykryła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 2 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2009 fat32 Cytuj Odnośnik do komentarza
nWo 1 Opublikowano 2 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2009 nie pomaga. doczytałem że podobno PS two nie wykrywa wszystkich pen drive. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 372 Opublikowano 2 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2009 Jedne wykrywa,inne nie. Jest gdzies nawet jakas lista(oczywiscie niekompletna). Ot,lut szczescia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Finch 1 Opublikowano 5 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2009 Swego czasu kupiłem taki kabelek (ten z drugiego linka). "Szmelc nie szmelc", ale różnica w obrazie jest :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 5 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2009 @nWo http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/strona6.php "Konsola nie widzi mi dysku, ani pendrive'a!" Konsola w sensie PS2Browser. To normalne, jak już wspomniałem wcześniej, tego rodzaju nośniki danych nie są obsługiwane przez browser. Niektóre gry używają czytników kart flash do zapisywania na nich danych (np. Gran Turismo 4 umożliwia zapis zdjęć), ale i tak jest to determinowane przez moduł odpowiedzialny za obsługę mass w danej grze (USBD.IRX). "Jakie Pendrive'y (itp.) działają z PS2?" Obsługa mass:/ uzależniona jest od modułu USBD.IRX. To on "decyduje" o tym czy dany program będzie widział urządzenie czy też nie. Obecnie wszystkie programy mają te moduły już "wbudowane w *.elf-a", zaś tylko nieliczne pozwalają wybrać swój (np. uLELF, gdzie ścieżkę do *.irx podajesz w jego pliku konfiguracyjnym LAUNCHELF.CNF). Cytuj Odnośnik do komentarza
Edyms 0 Opublikowano 7 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2009 Moja konsola to 30004R + MESIASH. Ostatnio HD Loader z memorki +HDD. Czy zabierając ja do Japonii będzie ona działała? Pomijam aspekt innej wtyczki gdyż jest to najmniejszy problem. Chodzi mi tu głównie o system TV i napięcie 110V. Być może ktoś z Was miał już podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 9 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2009 Nie będzie, to nie PS3. Musisz zmienić zasilacz, albo co rozsądniejsze podłączyć przez "konwerter napięcia" (nie wiem jak to się fachowo nazywa). TV musi obsługiwać PAL. O ile u nas jest to całkiem normalne, że TV obsługują oba systemy, tak u amerykanów i japończyków już nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi