ashka 219 Opublikowano 10 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2009 To modele 3000X nie mają uniwersalnego zasilacza? Mój slim pochodzi z Japonii i zasilacz ma uniwersalny, tylko kabel z wtyczką do kontaktu trzeba było wymienić. Na TV z PAL to bym raczej w Japonii nie liczyła, większość tanich/darmowych odbiorników powstało chyba przed wynalezieniem telewizji Swoją drogą kompletne PS2 w Japonii można wyrwać używane za grosze, więc chyba nie ma sensu wieźć własnego... Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 10 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2009 Nie ma, jak każdy Fat. Przyznam, że zdziwiłaś mnie że Slimy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
boston_luke 193 Opublikowano 11 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2009 Mam problem, posiadam najnowszą wersje sms playera i chcialbym odtwarzac pliki z pendrive'a. Slyszalem jednak, ze sa problemy z kompatybilnoscia. Np, ze pendrivy Kingstona nie dzialaja, prawda li to ? W zwiazku z tym chcialem kupic jeden z tych dwoch pendrive'ow: pqi i161 8GB http://allegro.pl/item684635282_pqi_i161_8...cja_poznan.html SanDisk Cruzer U3 4GB http://allegro.pl/item681271048_sandisk_cr...cja_poznan.html i nasuwa sie kolejne pytanie czy jest jakis limit wielkosci pendrive (chodzi mi o GB), prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 11 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2009 Limit jest limitem obsługiwanych fs i LBA, w tym przypadku FAT32, czyli jakieś 2.2TB. Masz taki? ;D Sam posiadam trzy kingstone'y. Jeden, świetny DTII 512MB, i dwa które mogę porównać z szambem: DTII 1GB/8GB. Wszystkie są kompatybilne z aktualnymi USBD w SMSie. Niestety z usbd z SVN 8GB niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
boston_luke 193 Opublikowano 11 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2009 A czemu te 2 wieksze kingstony takie slabe? A jest jakas strona z kompatybilnoscia sms'a, czy ogolnie wszystkie powinny dzialac? Bo moj kumpel probowal kingstona 2GB nie pamietam dokladnie modelu i nie dzialalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 11 lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2009 jeden kingston nie działający nie oznacza, że inne nie zadziałają. Moj kingston 1 GB DataTraveller 2 działa bez problemu. Kingston 8 GB mojego kolegi też działa. Wszystko zależy od tego, czy moduł USBD.PRX obsługuje dane urządzenie. Jest to niestety raczej loteria niż konkretna zależność. Musisz po prostu posprawdzać, które Pendrive'y zadziałąją a które nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 11 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2009 A czemu te 2 wieksze kingstony takie slabe? Wykonanie, prędkość zapisu. Nędza jednym słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza
nfs 0 Opublikowano 12 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2009 Mój 30004R jest "made in Japan" ale na tabliczce znamionowej ma 220V-240V. Głupi brak standaryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 13 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2009 Wszystko jest made in Japan lub made in China. Jakie to ma znaczenie? Żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 19 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2009 Od dziś gram na 36 calach 100Hz, wypas na maksa. W Tekkenie 5 widać wszystkie detale aren których do tej pory w ogóle nie widziałem. (Wcześniej grałem na 26 calach) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 20 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2009 Szukaj ostatnich modeli Phillipsa z serii Machline z Pixel+. Świecą zaje.biście, wyższe modele miały montowany subwoofer i tylnie głośniki bezprzewodowe w zestawie. Trzeba tylko trafić zdrową sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzes!ek 37 Opublikowano 21 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2009 (edytowane) Wiem , że były już takie tematy i niektórzy userzy podawali linki do poradników CDRinfo jak to zrobić , a ja nie bardzo rozumiem tych poradników (robiłem kilka razy wg poradnika i nie działało) Chcę wgrać save do GT4 z pendrive (lub z płyty CD) na kartę pamięci , czy mógłby ktoś to wytłumaczyć (co krok po kroku robić)?? Konsole mam przerobioną ripperem . Edytowane 21 lipca 2009 przez grzes!ek*ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 21 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2009 Nagraj ulELFa na płytę (mam kompilację właśnie z poradnika Beriona - piątka!), dalej postępuj wg poradnika. Naprawdę nie da się tam zgubić po odpaleniu ulELFa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 21 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2009 A tak gwoli ścisłości: save'y w formacie *.psu. Żadne inne. Kiedyś używało się PS2Menu z *.npo, później uLE z kopią folderu + atrybuty w zew. pliku, obecnie uLE i *.psu. @Bzdurski thx Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzes!ek 37 Opublikowano 22 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2009 Jeśli możecie to podajcie link do tego ulELF najlepiej jakby był obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 22 lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2009 Wujek Google nie boli http://tinyurl.com/nxvxhz Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 22 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2009 (edytowane) Mnie ostatnio padł mój legendarny Elemis. ;] Kupiłem jakiegoś Grundiga (modelu nie pamiętam) i wiecie co? Czarny kolor nie istnieje - jest on ciemno-zielony. Myślę sobie: zj*y jakiś. Patrzę na Funaja hmm podobnie tyle że pomarańczowy. WTF? Edytowane 22 lipca 2009 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzes!ek 37 Opublikowano 23 lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2009 Wszystko działa. Dziękuję Berion'owi i Bzdurski'emu za wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Namingway 0 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2009 Witam, zakupiłem właśnie kabel RGB do konsoli PS2 i jakość obrazu (przede wszystkim kolory) bardzo się poprawiła. Wystąpił jednak problem - otóż gdy używam kabla RGB obraz przesunięty jest w lewo o jakieś 2-3 cm (tak że kawałek lewej strony ucieka poza ekran, natomiast z prawej strony pojawia się czarny pas). Przy użyciu zwykłego kabla który był w komplecie z konsolą problem przesunięcia nie występuje. Proszę o pomoc i jakieś rady - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2009 Akurat czytam topic o RGB i jest to: CYTAT(Suavek @ 5 04 2007, 15:35) Tylko czy normalnym jest, że po prawej stronie jest tak ~1cm czarnego paska? czasami po prawej, czasami po lewej - lepsze tv mają opcje "centrowanie sygnału RGB" [miałem takie coś w swoim crt sony trinitron 21"] tak więc wszystko można ustawić. jak nie znajdziesz to pozostaje Ci centrowanie obrazu w menu danej gry [większość ma tą opcję] Cytuj Odnośnik do komentarza
diesvindu 0 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2009 Panowie ratunku! Czy ma ktoś link do aukcji / sklepu, w którym dostanę kabel vga box, aby podłączyć PS2 do monitora? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2009 wystarczy wpisac w szukajce allegro: vga box http://allegro.pl/item716078773_nowy_vga_box.html Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2009 Mam problem z moją ps2 slim przerobioną ripperem, otóż ostatnimi czasy przy pierwszym uruchomieniu elegancko odpala mi każdą grę, ale potem jak ją zresetuje to już nic nie rusza. Dopiero jeżeli wyłączę konsole i odczekam z 10min to znowu za pierwszym razem się odpala wszystko a potem już nic. Laser był wymieniany 2 tygodnie temu ale nic to nie pomogło. Ma ktoś może jakiś pomysł czego może to być wina? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gospodarz 1 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2009 Witam, PlayStation dwa mam podłączone do telewizora kablem RGB, który w połowie ma kostkę z trzema wejściami na czincze. Przejściówkę, taką jak poniżej (jack-czincz), podłączam do kostki w kablu, a do wejścia Jack podpinam już same głośniki (panel sterujący, a dopiero od niego głośniki; typowy zestaw 2+1) Wszystko gra elegancko, słychać każdy szczegół, każdy fragment tynku opadający na ziemię w MGSie, ale niestety, podczas grania im więcej białego koloru na ekranie, tym głośniejsze buczenie wydobywa się z głośników. Z PSOnem był ten sam problem. Przez słuchawki buczenia nie słychać, a nie są też zasilane z sieci, więc tu może być jakiś problem. Czy ktoś zna rozwiązanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 5 września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 września 2009 Witam, krewny ma problem ze swoją konsolą PS2 fat, otóż przy każdym włączeniu/wyłączeniu kasują mu się ustawienia (data i czas) oraz ustawienia - odnośnie kabla Componenent. Czy to na pewno wina bateri? Czy czegoś innego? Czy można takową baterię wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi