bilu 2 Opublikowano 3 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2010 jest sens i oplacalność naprawy czy do kosza ? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 3 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2010 dzialajaca konsole kupisz za 100zl, za diagnoze uszkodzonej 40 + ewentualna naprawa kolejne 40... Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 252 Opublikowano 15 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2010 tak a ta działająca za 100 zł może mieć inne "dolegliwości", ty i te twoje rady Cytuj Odnośnik do komentarza
ZABIELek 0 Opublikowano 15 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2010 Witam. Zaistniała wyjątkowa sytuacja, i jestem zmuszony do podłączenia Plejstona2 do monitora LCD LG FLATRON L1753S. Czy podłączenie ograniczy się do zakupienia przejściówki CHINCH > D-Sub (VGA)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
gatling 0 Opublikowano 16 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2010 (edytowane) Jedna z realnych możliwości to wykorzystanie vgabox'a np. XCM 1080p Mega-cool vga box (ten akurat model jest drogi i ciężko dostępny). Edytowane 16 czerwca 2010 przez gatling Cytuj Odnośnik do komentarza
Finch 1 Opublikowano 20 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2010 VGA Box to chyba jedyne rozwiązanie, ale za jego cenę możesz spokojnie wyrwać jakiś nie duży używany telewizor CRT i jeszcze na piwko zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza
bilu 2 Opublikowano 20 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2010 no nie wspomnialem ze to slim to raczej nie kupie za 100zł w pełni sprawnej musze dorwac jakis inny kabel bo dźwiek jest normalny Cytuj Odnośnik do komentarza
joseph 1 Opublikowano 22 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2010 witam.. chodzi mi po głowie myśl zakupu ps2 by odświeżyć pare staroci.. sytuacja wygląda następująco..mam na oku ps2 slim od znajomego ,konsola nieprzerobiona i tutaj wszystko jest ok.. haczyk polega na tym ze mieszkam teraz w ameryce środkowej i nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z blokadami regionalnymi.. konsolką będę musiał przerobić bo w Kostaryce oryginalne gry na ps2 to raczej unikaty za które trzeba słono zapłacić czy kazda obecnie dostępna przeróbka zalatwia sprawę blokady regionalnej?? (konsola znajomego jest wersją europejską) + jak wygląda sprawa z zasilaczem..potrzebuje jakis konwerter czy coś w tym stylu..?? sorry za może i głupie pytania ale się na prawdę nie orientuję.. pozdrawiam Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 22 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2010 Nikt ci nie odpowie oficjalnie w tej sprawie bo na forum nie ma piracenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
joseph 1 Opublikowano 22 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2010 ok zapomnijmy o przeróbce,w takim razie chociaż info odnośnie zasilacza... nigdy nie mialem ps slim wiec się nie orientuje.. http://www.exerion.pl/szop_pictures/1018/1027/1111/000748-01.jpg wystarczy że podłączę przejściówkę co by pasowało wejście do kontaktu i to wszystko?? kostaryka ma takie same wejścia gniazdkowe jak USA. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 23 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2010 Tak wystarczy że podłączysz przejściówkę na nasze gniazdo.Lub zamienisz końcowy kabel,każde stare radio cz TV ma taki kabel odłączany, będzie pasował do zasilacza. Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekZet 2 Opublikowano 25 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2010 Mam ten sam kłopot. PS2 o którym mowa leżało sobie dobre 2 lata, zanim wyciągnąłem i podłączyłem je na nowo. Dźwięk jest, obrazu brak. Za równo przy kablu chinch jak i componentowym. Konsola jest z serii 70000. Czy ktoś wie jak to rozkręcić? Zastanawiałem się czy np styki się nie poluzowały. Cytuj Odnośnik do komentarza
devil162 1 Opublikowano 28 czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2010 (edytowane) witam chciałbym zakupić w najbliższym czasie konsole PS2 i mam kilka pytań : 1. czy opłaca się kupować konsole na takich aukcjach jak ta ---> [przerobiona konsola] ??? 2. takie używki to konsole wersja 7xxxx a nowe to 9xxxx jaka jest miedzy nimi roznica ?? 3. Piraci za burtę! -grg Edytowane 28 czerwca 2010 przez Grigori Cytuj Odnośnik do komentarza
bilu 2 Opublikowano 8 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2010 problem rozwiązał sie sam podlączyłem w celu kolejnej diagnozy i działa naprawiło sie samo z siebie tylko sony takie cuda potrafi ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
devil162 1 Opublikowano 15 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2010 (edytowane) Witam mam taki problem podłączam konsolę do TV przez kabel euro , wkładam płytę i uruchamiam , daje na kanał AV a tutaj zonk ! czarny obraz ... nie wiem o co chodzi mam telewizor kineskopowy grundig p37-3050 text, zauważyłem jedną rzecz gdy przełączam między kanałami to jest tak z połsekundy takiej przerwy i wtedy widać że gra chodzi , bo widać menu wyboru języku w grze ... wygląda to tak http://www.youtube.com/watch?v=qjLI6qDnY2A na filmiku widać gdy przełączam to jest menu wyboru języku o co może chodzić ?? na innych dwóch telewizorach chodzi normalnie i można grać a na tym takie coś jest , pomoże ktoś ?? Edytowane 15 lipca 2010 przez devil162 Cytuj Odnośnik do komentarza
bilu 2 Opublikowano 15 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2010 (edytowane) sprawdź na innym kablu ja sprawdzalem na 3 i zero zmain az po jakims czasie samo naszło na swoje porszaj gniazdem w tv moze uwalone Edytowane 15 lipca 2010 przez bilu Cytuj Odnośnik do komentarza
devil162 1 Opublikowano 16 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2010 na pewno kabel nie jest zły bo na dwóch innych telewizorach chodzi idealnie ... może gniazdo jest zapchane bo nigdy nie było używane i kurzu sie nawaliło , spróbuje przedmuchać może to coś da , czekam na inne propozycje rozwiazania tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 068 Opublikowano 19 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2010 Mam oryginalne RE3 z PSXa i gdy odpalam w moim ps2 (fat) to płyta jakby tarła w napędzie, zaraz potem ją wyciągam bo się boje o grę. Na płycie nie ma rys, czysta. Z MGS mam tak samo ale jest bardzo porysowana. Inne gry (RE2 i Duke'a) czyta bez problemu i hałasów. W czy może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 31 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2010 (edytowane) W wyważeniu/zniekształceniu płyty. Niedługo będzie pierwszy release PS2PSXe, więc nie widzę sensu dobijania napędu. ;] Edytowane 31 lipca 2010 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
R4Zi3L 1 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2010 Witam, mam pytanie natury technicznej. Czy to normalne ze gry NTSC w proporcjach 4:3 wygladaja na rozciagniete w pionie? Moj tv Grundig obsluguje 120Hz i dzieki menu serwisowemu ustawilem obraz NTSC zeby wypelnial obraz dokladnie do wszystkich brzegów. Jednak wydaje mi sie ze obraz jest jakby zdeformowany. Z tego co wiem gry na PS2 w NTSC maja rozdzialke 640x448 lub 512x488 (lub nawet 480x448 - ICO) w zaleznosci od potrzeb. Obraz NTSC jak wiemy ma ratio 1.5 (720x480), a jak patrzylem na zrzuty z kart tv to maja one duze czarne pasy po bokach i jak sie je obetnie w Paintcie i rozciagnie o 112% (640 do 720) to maja chyba wlasciwie proporcje i pixele sie zgadzaja. Wiec czy powiniem ustawic moj tv tak zeby mial pasy na gorze i dole? Jak to jest z tv w ameryce czy japonii? Tam chyba obraz wypelnia caly ekran - chyba ze maja innej ekrany.... Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2010 zmien proporcje w opcjach konsoli/gry. to samo tyczy sie tv Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Siwy_ Opublikowano 22 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) Gry nie chca mi wystartowac na kablu component (no, nie do konca wiem, ze nie ruszaja, bo nie ma obrazu, ale laser nic nie doczytuje), po statowym napisie Playstation obraz znika i tv mowi, ze brak sygnalu czy cos (oczywiscie przelaczylem w opcjach konsoli na component). Sprawdzalem tez na innym telewizorze, to samo. Kabel oczywiscie najtanszy z allegro, ale w takim razie po co ktos by je sprzedawal, jesli wszystkie sa ch.ujowe ? ;] Aha, gry odpalalem przez swapa, oryginaly w NTSC, ale nie chce mi sie wierzyc, ze to przez to. Edit: Okazalo sie, ze to wina swapa, wlozylem Finala 12 w PALu i wlaczyl sie. Moze mi ktos powiedziec czemu tak jest ? Konsola ze swapem nie jest moja, ale zamierzam niedlugo kupic konsole z chipem, to rozwiaze problem ? Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Siwy_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) Spróbuj uruchomić przez GSM albo Blaze HDTV Player. Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Siwy_ Opublikowano 22 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) Smieszne to, ale w momencie wlaczenia konsoli musze odlaczac kabel component i dopiero po zaladowaniu sie ekranu swapa moge podlaczyc go z powrotem, inaczej sie nie uruchomi. Odpowiedz znalazlem na jakims zagranicznym forum i okazalo sie, ze wszyscy maja ten problem. Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Siwy_ Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2010 dziwne, bo kiedys jak miałem jeszcze ps2 i component, do niego, to wszystko działało... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi