Andreal 2 123 Opublikowano 12 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2013 openloader ma możliwość odpalania gier iso przez ftp - taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 21 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2013 Miał ktoś do czynienia z tym : http://igamebook.blogspot.com/2013/04/test-sprzetowy-xport-dla-playstation-2.html . Może wiecie jak usunąc błąd podczas uruchamiania.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 21 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2013 soft na PC to bym poszukał nowego na internecie, co do odpalenia na konsoli to nie wiem, pierwsze co bym powiedział to ze płytka nie PAL tylko NTSC, ale na pewno to już sprawdziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 21 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2013 Płytka PAL , francuska. Sprawdzę jeszcze na swap magic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 20 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2013 (edytowane) Po co Ci to? To szmelc przecież. *.xps nie przechowuje time stamp, a host ma też antyczny. Skoro masz Swap Magic to na Twoim miejscu zainstalowałbym FMCB, a już na pewno do archiwizacji save'ów (kontener *.psu, lepszy nawet od *.psv z PS3 ) i przesyłania danych (Host/SMB) używał uLE. Tak wiem, post z kwietnia. ;p Edytowane 20 maja 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 25 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2013 Hej! Mam org gry ntsc na psx i ps2. Chcialbym je uruchomic na nieprzerobionej palowskiej konsoli. Mam sobie sciagnac swap magic czy cos takiego? Bede potrzebowal blokady czy nie? Czy moze sam moge sobie zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza
LOKI7777 17 Opublikowano 25 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2013 Jak masz nieprzerobiona to ci swap nie pomoze - zwlaszcza ten pobrany z sieci. Zeby wiedziec czy potrzebne ci blokady czy inne ustrojstwa to musisz podac model konsoli - samo ps2 to za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 25 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2013 (edytowane) starszy slim a takie cos http://allegro.pl/przerobka-ps2-karta-64-mb-z-najnowszym-mcboot-pl-i3271793495.html ? Edytowane 25 maja 2013 przez Jaczes Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2013 (edytowane) Takie coś Ci wyparuje z karty pamięci, jeśli tak ten szmelc można nazwać. Zainstaluj FMCB, bo tak się nazywa ten program, samemu, na orygnalnej karcie pamięci. Dorzuć ESR i będziesz mógł uruchamiać kopie gier. Oryginałów z innego regionu niż konsola nie odpalisz, więc będziesz musiał skopiować te gry i nagrać na płytę. I tylko PS2, z PSX się tak nie da. Jak chcesz żeby wszystko na wszystkim odpalało się od razu po włożeniu płyty to wlutuj modchip - innej możliowości nie ma i nigdy nie będzie. Poczytaj sobie to: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ A potem ewentualnie to: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/ Edytowane 25 maja 2013 przez Berion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sibian 154 Opublikowano 29 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2013 (edytowane) To normalne , że w grach na PS2 u góry i dołu są takie małe czarne pasy ( MGS3 , FFX ) ? Telewizor CRT 28". Gry PAL. Edytowane 29 maja 2013 przez Sebastian Ś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Canaris 304 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 Panowie pytanko małe apropos gier z Psx. Mam : Oryginalną nieprzerabianą Ps2 Slim Oryginalną karte pamieci Sony 8mb Oryginalnego Finala 7 Gierka sie odpala bez problemu, dochodze do pierwszego sejw pointa i kupa bo FF 7 "nie widzi" memorki od Ps2..... a głowe bym dał sobie urżnąć że kiedyś widział ... Da sie jakoś sejwowac gry na Psx na memorce z Ps2 czy mi sie coś przyśniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 straciłbyś głowę nie ma takiej możliwośći, potrzebujesz oryginalnej memorki z psone lub wrzuć do PS3 (wirtualna memorka) Cytuj Odnośnik do komentarza
Canaris 304 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 potrzebujesz oryginalnej memorki z psone lub wrzuć do PS3 (wirtualna memorka) Aha ... czyli nieoryginalna memorka od Psx mnie nie uratuje A Ps3 nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza
LOKI7777 17 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 Moze dzialac ale nie musi. Mi w facie dzialala jakas nieoryginalna z psx'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 nieoryginalne działają na psx tylko muszą być do ps1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2013 (edytowane) Przyśniło Ci się. Na karcie dla PS2 możesz jedynie przechowywać save'y z PSX. OSDSYS odczytuje ich ikony i pewnie stąd masz to wspomnienie (większość ludzi jest wzrokowcami). Edytowane 25 czerwca 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
garam 0 Opublikowano 14 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2013 Jest sens kupować te najtańsze kable component czy lepiej zostać czy stockowym composite? Cytuj Odnośnik do komentarza
xtik 261 Opublikowano 14 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2013 (edytowane) Ja posiadam component za 15 zł z allegro, gry z progresywnym skanowaniem wyglądają dość dobrze na lcd, ale nic nie zastąpi CRT + kabel RGB Do lcd jednak lepiej component moim zdaniem Edytowane 14 sierpnia 2013 przez xtik Cytuj Odnośnik do komentarza
garam 0 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2013 (edytowane) Z telewizorem crt to niezbyt bo nie wiem zbytnio gdzie bym dziada postawił. Testował ktoś może podłączenie ps2 do monitora crt przez przejściówkę euro->vga? Warto się bawić? Edytowane 22 sierpnia 2013 przez garam Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 Chce kupić "właściwe" PS2 I pytanie natury technicznej mam:jaki model PS2 czyta gry także z PSone i przy tym zapisuje save z gier z PS1? - bo ponoć ostatnim modelem który to (czyli zapisywać save z gier z PSXa) potrafił był 5502 (czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 .....każde PS2 czyta PS1 gry, i każde zapisuje stan gry na PS1 kartę pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 19 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2015 (edytowane) Planuje kupić ps2, ale chce żeby mi uruchamiało też gry z regionu ntsc, bo nie wszystko co chce ograć wyszło w europie. Tylko przeróbka chipem wchodzi w gre? I czy pojda tez wtedy gry z szaraka z tego regionu? Bo mam Chrono Crossa z usa. Edytowane 19 sierpnia 2015 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 19 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2015 Bez Czipa to tylko Kombinacja Karta Pamięci z granym MCBoot i HDLoader + Dysk HDD i Network Adapter. I to była by najlepsza opcja ponieważ uruchomisz każdą grę PS2 NTSC. Plus to tego wgrasz sobie bez problemów emulator PSX na USB i ULaunchem z karty pamięci uruchomisz gry NTSC z psx, ponieważ nawet mając wlutowany czip, gry z PSX NTSC nie chcą działać. Ja Uruchamiam gry z PSX Ntsc właśnie tylko przez emulator. Jeśli chcesz wsadzać czip to Mobdo760 ale moim zdaniem to gorsza opcja, bo zawsze będziesz katował laser. Więc lepsza jest opcja z Network Adapterem i HDD, to jest naprawdę proste do ogarnięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 19 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2015 Zalezy mi raczej na wkladasz plyte i grasz. Najwyzej sciagne konsole z usa. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 19 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2015 Konsola NTSC to będzie najlepsze wyjście. Do tego kabel SCART albo Komponent żeby kolory nie były w czerni i bieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi