Burgund 0 Opublikowano 1 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2008 Kable Composite (cinch) po przejściówce na euro są też czasem zwane jako FBAS. Teraz dla każdego, kto się zastanawia nad kablem RGB zamieszczam porównanie obrazu jakie dają kable Composite i RGB. Niech to wyjaśni wszystkie wątpliwości (długo polowałem, aby znaleść jak nawyraźniejsze zdjęcia ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 1 stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2008 Kable Composite (cinch) po przejściówce na euro są też czasem zwane jako FBAS. Teraz dla każdego, kto się zastanawia nad kablem RGB zamieszczam porównanie obrazu jakie dają kable Composite i RGB. Niech to wyjaśni wszystkie wątpliwości (długo polowałem, aby znaleść jak nawyraźniejsze zdjęcia ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 a ja mam pytanko czy chip Myth Lite 610 jest dobry i bezpieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 (edytowane) Trzeba by wylutować z płyty kość na której jest wgrana. Nie wiem tylko co ma piernik do wiatraka. Ja bym na Twoim miejscu dał sobie z tym siana. Dobra nie mogę ustawić daty itd. ale dlaczego jak robię sejwa w MGS2 i włączam gierkę ponownie, pokazuję się znaczek Play Station , a po chwili powraca do browsera z kartą pamięci i nici z grania. Karta jest oryginalna. I pytanie , jeżeli użyłbym tego programiku, czy była by możliwość naprawienia tego problemu z datą i jednocześnie sformatowania karty i czy nie uszkodzę sobie konsoli ? Edytowane 5 stycznia 2008 przez artex Cytuj Odnośnik do komentarza
leon107 1 Opublikowano 5 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2008 Mam takie pytanko mam telewizor LCD konsole mam podłączoną kablem RGB jak bym podłączył takim kablem http://www.allegro.pl/item287874641_compon...per_jakosc_.htm to jakosc będzie jeszcze lepsza? z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 5 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2008 niewiele to da. jakosciowo troszke bedzie lepiej. ew. mozesz sie bawic programem do podbijania rozdzialki [byla recka w pe] Cytuj Odnośnik do komentarza
The Player 0 Opublikowano 6 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2008 Na allegro znalazłem 4 typy kabli RGB, który będzie najlepszym rozwiązaniem do PS i TV 25 CRT Sony? 1. http://allegro.pl/item279226514__gold_kabe...sc_obrazu_.html 2.http://allegro.pl/item293623386_nowy_ekran...uro_tanio_.html 3. http://allegro.pl/item279227289__kabel_rgb...az_robson_.html 4. http://allegro.pl/item283304112_nowe_kabel...odz_sklep_.html Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 6 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2008 nr 2 wyglada najlepiej consoleboy [jeden z userow forum] ma ten nr 4 i tez jest ok. ewentualnie oszukaj w kategori PSX oryginalnych od sony [sam mam taki i jest OK] Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 10 stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2008 ja mam numer 3 i działa dobrze, ale musisz mieć w TV osobny knał na RGB. Ten kabel sam nie przełącza telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 11 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2008 a ja mam pytanie. Mam taki maly stary telewizorek ktory nie czyta gier NTSC. Obraz mi wtedy skacze jak glupi. wie moze ktos co z tym zrobic? Gry PAL dzialaja normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 11 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2008 jeśli masz wejście euro to pozostaje kupno kabla rgb.Jeśli masz tylko chinche to tylko kupno pal-ntsc converter(przynajmniej tak u mnie z 10lat temu temu działało z psx,na bank raczej też tak pójdzie z ps2)-to taka kostka ,z jednej strony podpinasz kable z konsoli,z drugiej do tv Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 11 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2008 a mozesz podac mi jakis link do tego kabla? Zebym wiedzial dokladnie o jaki chodzi. Mam z tylu w TV tylko dwa wejscia (biale i zolte) na euro nie mam wejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 11 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2008 (edytowane) klik ja miałem do psx coś takiego-jak widzisz z jednej strony jest kabelek z końcówką do psx/ps2.Samą skrzynkę można połączyć z tv dwoma sposobami -z prawej strony widać wyjście na kabel antenowy, -z zdołu 3 wyjścia na chinche(jeden do obrazu i dwa do dzwięku odpowiednio lewy i prawy głośnik-ty masz 2 wejscia w tv czyli mono,bo jeden obraz jeden dźwięk) poszukaj na allegro ,powinno w granicach 20zł chodzić edit.nawet 11 zl jak widzę klik Edytowane 11 stycznia 2008 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
Crazy Wolf 0 Opublikowano 12 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2008 Mam nastący problem ,mianowicie konsola(stary model pleya scph-39004) włancza sie normalnie ale nie chce sie otworzyc tacka. Wydaje dzwięk jakby juz miała sie otworzyc ale sie blokuje. Prosze o szybką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 12 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2008 klepnij konsole od gory to sie otworzy... lub rozkrec i przeczysc mechanizm otwierajacy tacke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Crazy Wolf 0 Opublikowano 12 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2008 Dzięki za rade. Pomogło rozkręcenie konsoli i nastawianie tacki na tą plasikową zembatke narazie wszystko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pablos235 0 Opublikowano 20 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2008 A co sadzicie o kartach 32, 64mb?? posiada ktos z was takowa i czy ma z nia jakies problemu czy wszystko dziala bez zarzutu?? Sam posiadam 2 orginalne kart pamieci sony, ale jak wiadomo gier jest bardzo duzo i 2x8mb to wsumie niewiele miejsca i zastanawiam sie nad kupnem karty np. 64mb. Cytuj Odnośnik do komentarza
siema 0 Opublikowano 22 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 Mam pytanie- w grze Need for speed most wantes pojawia się komunikat -,,błąd wczytywania.Dane zapisu gry na memory card znajdujace się w gniezdzie /memory card 1/są prawdopodobnie uszkodzone''-o co tu chodzi? Kartę pamięci mam oryginał zakupiona razem z konsolą w Media M.w grudniu.NIe wiem czy winna jest konsola, gra czy karta pamięci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Fear Opublikowano 22 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 A taki kabel dołączany do PSX'a (taki, gdzie trzy kable - czerwony, żółty i biały wsadza się w to, co wkłada się do TV) to nie RGB? Zawsze myślałem, że to najlepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza
neospiderman 6 Opublikowano 22 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 Nie to nie jest RGB, ten kabel to Composite Video [żółty] + dźwięk. I zdecydowanie nie jest najlepszy, niżej jest tylko konwerter antenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Burgund 0 Opublikowano 22 stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 nie kupuj większej karty. Uzyj uLaunchELF'a i zgrywaj sobie save'y na pendrive'a i potem na kompa. Oszczędność pieniędzy na memorki - gwarantowana. Temat o save'ach jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Fear Opublikowano 22 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 (edytowane) Spróbowałem kabla RGB mniej więcej takiego jak ten: http://www.consoleservice.nl/images/ps2/rgb.jpg Poznaję go tylko po wyglądzie, nie wiem czy był dokładnie taki, ale gry chodziły z tym kablem w zielonym kolorze, filmy dołączane do gazetek także, czego mogła to być wina? Edytowane 22 stycznia 2008 przez Fear Cytuj Odnośnik do komentarza
neospiderman 6 Opublikowano 22 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 Sprawdź czy w menu konsoli masz ustawione na rgb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 22 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2008 Nie oryginalna karta pamięci... lub uszkodzona. Sformatuj ją, to odznaczy bad bloki w tablicy. Jeśli to podróba a o tym jestem niemal przekonany to problem ten będzie cyklicznie wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza
siema 0 Opublikowano 23 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2008 (edytowane) Dziękuję za podpowiedz.Kupiłam ją w Media M.Jeszcze jedna prosba-mozesz łopatologicznie wytłumaczyć jak wykonać powyższą czynność?To pierwsza konsola syna/maluch jeszcze/ i nie umiem mu pomóc. Edytowane 23 stycznia 2008 przez siema Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi