mentor 0 Opublikowano 11 marca 2008 Opublikowano 11 marca 2008 (edytowane) A ja gdybym miał wytypować listę najlepszych albumów to na 1 miejscu musiałbym wstawić te albumy...czyli... Arrested Development- Zingalamaduni Rakim- The Master Rakim- The 18th Letter Promoe - Long Distance Runner Looptroop- wszystkie albumy Lords of the underground- Here come the Lords Ador- Shock Frequency Common-One Day It'll All Make Snese Jurassic 5-Power In Numbers Jurassic 5-EP/LP EPMD- Out of Business Sunz of Man-The LAst Shall Be First Square One-Walk of Life Afu-ra- Body of the Life Force Afu-ra-State of Arts Grand Agent-Fish Outta Water Atmosphere- Seven's Travels Chali 2na- Fish Market Gangstarr- Moment of Truth Grand Master Flash- Greatest hits A. Skillz & Krafty Kats- Trick Thechnology Masta Ace- A long Hot Summer Heltah Skeltah - Nocturnal LL Cool J- 10 jazzy jeff & fresh prince- greatest hits BIG L - lifestylez ov da poor & dangerous Z pewnością jeszcze bym coś wykombinował ale nie chcę się zbytnio przesilać Edytowane 11 marca 2008 przez mentor Cytuj
okens 541 Opublikowano 17 kwietnia 2008 Opublikowano 17 kwietnia 2008 Zdeydowanie polecam plyte ktora choc osiagnela niewielki sukces( ku mojemu zdziwieniu) jest jedna z pozycji wszechczasow, obowiazkowa dla fana rapu, wysmienita...Black Moon- Total Eclipse Buckshoot( jeden z czlonkow BM) wydal rowniez swietny album z inna grupa a mianowicie Boot Camp Click- The Last Stand Jako fan Methodmana musze polecic pierwszy album- Tical oraz juz o wiele zywszy i rownie doskonaly Tical0: Prequel Oczywiscie kazdemu kto jest wielbicielem rapu nie trzeba chyba polecac dyskografii artystow takich jak Krs one( ktory mimo swojej legendarnej slawy dostal ostro po tylku od nellego, i wiecie musze przyznac, ze chociaz go nie lubie to nelly ma wiele racji co do krisa i chingiego) i Jeru the damaja( posluchajcie sobie utworu New York Stalks- chyba moj ulubiony w historii hiphopu) Pozatym plyty ktore powinny wam podniesc cisnienie to: Talib Kweli- Quality( i wogole jego starsze albumy byly dla bardziej wymagajacych) Mobb Deep- Hell on erath( chociaz jestem wielkim naem deepow i wlasciwie kazdy album do amerikkaz nightmare, czy jakos tak, oferuje cos swietnego, z utworow szczegolnie Survival of The fittes, nie wiem czy dobrze napisalem) A Tribbe Called Quest- Midnight marruders Gza- Liquid swords( legendarna plyta gzy, opowiadac fanom wu nie trzeba) I dziesiatki innych pozycji ktorych( jesli komus ta lista podejdzie, moge podac na privie) Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 Dr. Dre - Dr.Dre 2001 (Chronic 2001) 2Pac - All Eyez On Me Eminem - The Eminem Show Cytuj
mortis 2 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 Pih- Kwiaty Zla Pih- Krew Pot i Lzy Pih- Czarny Kruk/Ulice Bez Jutra Skazani na Sukcezz- Na linii ognia Chada&PIh- O nas dla was Molesta-Skandal Molesta-Ewenement Molesta- Nigdy nie mow nigdy Molesta- Molesta i kumple Sobota- Urodzony by przegrac zyje by wygrac Hemp Gru- Klucz Łona- Nic dziwnego Ten Typ Mes- Alkopoligamia:Zapiski Typa JWP- Numer Jeden Wrog Publiczny Bez Cenzury- Klasyk Plomien 81- Nasze Dni Plomien 81- Historie z sasiedztwa Pezet- Muzyka Rozrywkowa Onar- Pod prad Wzgorze Ya-Pa 3- Trzy Tak, sluchalem kalibra pfk gurala czy ostrego ale zadna z ich plyt nie przypasila mi ;p Cytuj
Gość Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Sobota- Urodzony by przegrac zyje by wygrac Pezet- Muzyka Rozrywkowa z urodzonego to moze mixtape mi tylko przypadl, ale tam soboty malo (chociaz akurat dwa kawalki sa o znajomym, z ktorym robilem - "toksyczna milosc"), srednia strasznie plyta i jak zwykle tylko hawudepy, szmal, dupy i jak to sie raper nie sprzedal - dno. ten wpis jeszcze bym przetrawil, gdyby nie muzyka rozrywkowa pezeta. plyte uwazam za porazke tysiaclecia, ktora nie ma prawa sie nikomu podobac i ch.uj. i nie ma zadnego tlumaczunku, ja tak chce. zreszta masz plusa za piha i tylko tyle w sumie. lista slaba i nie posiada 90% prawdziwego rapu, bo polski hh (zwlaszcza teraz) jest ogolnie slaby, prostolinijny oraz przyziemny, zeby trafial do tej idacej za smierdzacym trendem yoyo ciemnej masy. Cytuj
mortis 2 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 (edytowane) Sorry ale dla mnie urodzony by przegrac to za(pipi)ista plytka szczerze mowiac. Jedyne slabe kawalki tam to wlasnie "z dedykacja" i " (pipi)ac chce mi sie dwie" bo tak jak powiedziales dupy,(pipi)ac frajerow itd. (chociaz uwazam ze "ja z moja rzezuszka to naprawde chillowy kawalek swietny zeby sie wyciszyc.). Co do muzyki rozrywkowej- wiem ze przez wielu uwazana jest jako porazka ale mi sie podoba. Pezet przestawil sie wlasnie na ostro klubowy klimat ale nie patrzac na przekaz tej plyty tylko na calosc- za(pipi)iscie sie jej slucha. I co z tego ze nie ma tak jakis strasznie glebokich,ryjacych sie w umysle tekstow? Dla mnie plytka gitara o wiele lepsza technicznie i bitowo niz muzyka powazna czy klasyczna (ktore szczerze mowiac dla mnie sa (pipi)owe i tylko kawalek "a mielismy byc powazni" "szosty zmysl" i "slang"- cala reszta (pipi)a warte). I nie uwazam zeby teraz polski hh byl slaby. Wrecz przeciwnie jak patrze na pierwsze plyty plomienia,molesty,piha,k44 czy gurala to widze ze wszystko idzie coraz lepiej. Plytki ktore zapomnialem dodac: Ten Typ Mes- Zamach na przecietnosc Trzeci Wymiar- inni niz wszyscy Lona- Koniec zartow Nowej plytki zlodzieje czasu jeszcze nie przesluchalem jakby co. Edytowane 22 maja 2009 przez mortis Cytuj
cietwierz1 1 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Wu-Tang Clan - Enter the 36 Chambers. Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back. Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 (edytowane) Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back. +1 kilka miesięcy temu przesłuchałem pierwszą ich płytę. Za(pipi)isty kawałek muzyki. Edytowane 29 maja 2009 przez mord00k Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Polskie (rzecz jasna nie wszystkie, tylko te które teraz pamiętam): 2cztery7 - Funk-dla smaku 2cztery7 - Spaleni innym słońcem Afront - Coraz Gorzej DJ 600V - Operacja zrób to głośniej DonGuralEsko - Opowieści z Betonowego Lasu DonGuralEsko - Drewnianej Małpy Rock Eldo - 27 Eldo - Eternia Grammatik - Światła Miasta Kodex Kodex 2 Kodex 3 K44 - 3:44 L.U.C. - Planet L.U.C Łona - Absurd i Nonsens! Mes - Alkopoligamia: Zapiski Typa Mes - Zamach na Przeciętnośc Molesta - Nigdy nie mów nigdy Molesta i Kumple O.S.T.R - Jazz w Wolnych Chwilach O.S.T.R - Hollyłódź O.S.T.R - Ja tu tylko sprzątam Pezet - Muzyka Klasyczna Pih - Kwiaty Zła Paktofonika - Kinematografia Smarki Smark - Tony Flegmy Amerykańskie: Beastie Boys - Hello Nasty Beastie Boys - For the 5 boroughs Cypress Hill - Skull and Bones Cypress Hill - Stoned Raiders Dilated Peoples - the Platform Dilated Peoples - Neighbour Watch Dilated Peoples - 20/20 Dr. Dre - Chronic Dr. Dre - 2001 Eminem - the Eminem Show Evidence - the Weatherman Evidence - the Layover Jay-Z - Reasonable Doubt Jay-Z - The Black Album Kanye West - Late Registration Nas - Illmatic Nas - Hiphop is Dead Rakim - the Master Snoop Dogg - DoggyStyle Snoop Dogg - the Last Meal Snoop Dogg - R&G Snoop Dogg - Blue Carpent Treatment Wu-Tang Clan - 36 Chambers Niektóre tytuły mogą się nie zgadzac, bo częśc pisałem z pamięci. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 L.U.C. - Planet L.U.C Łona - Absurd i Nonsens! huehehehheuehueh wczesniejszych nie słuchałeś? Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Amerykańskie: Beastie Boys - Hello Nasty Beastie Boys - For the 5 boroughs Cypress Hill - Skull and Bones Cypress Hill - Stoned Raiders Dilated Peoples - the Platform Dilated Peoples - Neighbour Watch Dilated Peoples - 20/20 Dr. Dre - Chronic Dr. Dre - 2001 Eminem - the Eminem Show Evidence - the Weatherman Evidence - the Layover Jay-Z - Reasonable Doubt Jay-Z - The Black Album Kanye West - Late Registration Nas - Illmatic Nas - Hiphop is Dead Rakim - the Master Snoop Dogg - DoggyStyle Snoop Dogg - the Last Meal Snoop Dogg - R&G Snoop Dogg - Blue Carpent Treatment Wu-Tang Clan - 36 Chambers Niektóre tytuły mogą się nie zgadzac, bo częśc pisałem z pamięci. Masz nieźle słaby gust. Cytuj
Gość Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 delikatnie powiedziane. z jego "plytoteki" moze 1-2 albumy bym wybral. reszta straszne sredniaki. zreszta tam emajnem figuruje, ktory moim zdaniem jest nikim, jak tylko clownem (zwlaszcza po ostatnim incydencie z "boratem"). ja bym sie wstydzil takiej listy. wole juz sluchac queenu, niz takiego go.wna, fredie czasem mial lepsze "flow". to tyle o plytach usendej. z polskich o pomste do nieba krzyczy 3:44 kalibra (moim zdaniem to najgorsza plyta, a reszte to typowe sredniaki - przykro mi), kwiaty zla piha to rowniez najgorszy album w jego karierze (napisz mi jeszcze, ze kawalki z jamalem ci sie najbardziej podobaly to w ogole tylko wiadro podstawic), paktofonike to juz kazdy chyba wymienia a prawda jest taka, ze maja kilka ponadprzecietnych kawalkow, a nie albumow. moglbym dalej tak wymieniac, ale napisze... ludzie nie walcie tu zadnego chlamu, ktory wam akurat przychodzi do glowy, tylko prawdziwe kozaki. albumy, ktorych mozna sluchac w kolko i do ktorych wracacie po jakims czasie. bo niedlugo cholera bulletproof'a tu zobacze, o ile juz nie bylo. Cytuj
Wojtusior 1 Opublikowano 10 czerwca 2009 Opublikowano 10 czerwca 2009 No to lecimy: O.S.T.R. - Ja tu tylko sprzątam O.S.T.R. - Masz to jak w banku Kodex - Wyrok Eldo - Eternia Eldo - Nie pytaj o nią Molesta - Ewenement Molesta - Nigdy nie mów nigdy Trzeci Wymiar - Złodzieje Czasu Pih - Kwiaty Zła L.U.C. & Rah - Homoxymoronomatura Łona - Koniec Żartów POE - Szum rodzi hałas Na tyle, nowego Mesa się nie nasłuchałem na tyle, by go tu wpisać. Może kiedyś się to zmieni Cytuj
Gość Opublikowano 10 czerwca 2009 Opublikowano 10 czerwca 2009 (edytowane) znaczy ja sie moze powtarzam, ale co takiego jest w kwiatach zla, ze niby lepszy jest od poprzednich albumow? bo jedyne co tam wchodzi mi piha to nigdy jak niewolnik, zawsze jak krol. co niby te kwiaty zla maja takiego? bo stare sa grubo mocniejsze, niz kwiaty zla. ale jak ktos piha zaczyna pilowac od "najnowszych przebojow" to sie wlasnie takie rzeczy wpisuje. szkoda, ze sobota feat pih nie figuruje. zaprawde przelomowa plyta w histori rapu. podstawcie mi wiadro... Edytowane 10 czerwca 2009 przez Gość Cytuj
mortis 2 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 kwiaty zla zgniataja wszystkie jego poprzednie plytki ;] na kwiatach nie moge sie doszukac ANI JEDNEGO zlego kawalka wszystko podchodzi mi za(pipi)iscie a sluchajac krew pot i lzy juz musze filtorwac troche. Naprawde radze Ci zrob drugie podejscie do tej plytki ;p Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 27 czerwca 2009 Opublikowano 27 czerwca 2009 Paktofonika - Kinematografia L.U.C. & Rah - Homoxymoronomatura Te i tylko te. Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 27 czerwca 2009 Opublikowano 27 czerwca 2009 Necro - The Pre-Fix For Death Ill Bill - The Hour Of Reprisal Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 20 października 2009 Opublikowano 20 października 2009 Nikt nie wymienił Tabasko OSTRego, jak dla mnie jego najlepsza płytka. ): Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 29 października 2009 Opublikowano 29 października 2009 Kaliber 44 Księga Tajemnicza Molesta Ewenement, Skandal Paktofonika Kinematografia Wzgórze ya-Pa 3 trzy Eldo: eternia, 27 Grammatik: podróże Grammatik 3 O.S.T.R Tabasko i jak dla mnie 30 min z życia Tym sie jaram + Podziemie nowa płyta tetrisa jest dobra. Cytuj
Szulerr 2 Opublikowano 3 listopada 2009 Opublikowano 3 listopada 2009 PFK - Kinematografia K44 - Księga Tajemnicza Prolog O.S.T.R - Tabasko Eldo - Eternia Fenomen - Efekt Grammatik - Światła Miasta WWO - We Własnej Osobie Molesta - Skandal Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 O.G.C - da storm Group Home - Livin'Proof Tribe Called Quest - Midnight Maraoders Heltah Skeltah - Nocturnal The Alchemist - 1st Infantry Mobb Deep - Hell on Earth Mobb Deep - Infamous Nas - Illmatic Das Efx - Straight up Sewerside Prodigy - H.N.I.C The Alchemist - Chemical Warfare EPMD - Strictly Business Jeru the Damaja - Wrath of the Math QB Finest - Queensbridge the album The Beatnuts - Take it or Squeeze it NWA - Straight outta Compton HST - Masy Ludy, Na Językach Molesta i Kumple TEDE w dawnych czasach, na zawsze respekt za kumanie bazy w czasie polskich raperów w bandanach i zegarach na szyjach. Już mi sie nie chce więcej, to moje typy w większości ze starszych hiciorów, ale tymi się najbardziej jarałem za młodu więc o to chodzi, nowszych dobrych jest troche, ale inaczej na to patrze oraz podjarka Funkiem Soulem i Dicho z 70 80 tych. Troche z przymrużeniem oka patrze co sie teraz dzieje, szczególnie w polsce )))))). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi