Berion 207 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Kradniesz zj*y obraz z sieci. Jeśli to wersja PL to pewnie nikt nie naprawił ECC/EDC. Jeśli nie, to nie wiem (może jest w mode1?). Po za tym to DVD-Decrypter chyba nie obsługuje RAW-DAO96? Nie wiem nie pamiętam. Używaj ImageBurna. Cytuj
Julita 17 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 A ja mam takie pytanie moze z tej samej beczki co nagrywanie, ale chodzi o spatchowanie gry. Mam bowiem Final Fantasy 12 i chce zeby mi działała z HDD jednak muszę najpierw spatchowac te gre. I tu nie wiem od czego zacząć. Wrzucalem gre na HDD konsoli za pomocą WinHIIP, za kazdym razem inny mode, i zadna wersja nie działała. Więc tak jak podają na tej stronie źródło www trzeba spatchować i uzyc mode 1 albo 3. Czy jest ktos w stanie pomóc? Mam działąjący obraz gry nagrywałam na płytke i z napędu czyta ale są błędy z dzwiękiem, tnie sie muzyka w filmach ale w dialogach jest już ok. Wole jednak miec gre działającą z HDD. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 To może podaj na początek jakie patche aplikowałaś? Powstały trzy patche i chyba dwa jako triggery do RAM. Cytuj
Julita 17 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 (edytowane) Ok. Juz znalazlam w twoim opisie tutorial jak sie to sie robi. Patcha też już mam, nawet dwa. Pierwszy FF12US Auto Unstutter Patch Rev2_ppff uruchamia gre na HDD z mode 3 ale problem z dzwiękiem w filmach video pozostaje Drugim ffxii_us_hda_patch zajme sie jak wróce z pracy Edytowane 25 kwietnia 2009 przez Julita Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 (edytowane) Chciałbym się zapytać: Czy najnowszy Swamp Magic będzie działał poprawnie na najnowszm modelu ps two? Aha no i jeszcze w punkcie 9 pisało, że nie obsuguje gier powyżej 650MB!!! - to chyba nieaktualne, bo w takim przypadku nawet 1%gier by nie odpaliło. I jeszcze jedno- jak zepsuje mi się laser to gwarancja to obejmuje(u sony), czy mogę zbierać grabki? Edytowane 8 maja 2009 przez Kisa v16 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 >> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swap...FAQ/strona1.php "Czy ma jakieś znaczenie jaki model PS2 posiadam?" Nie, Swap Magic jest jeden - różne są natomiast sposoby podmiany płyty (szczegóły poniżej, w części poświęconej blokadom itp.) # "Czy mogę odpalić kopię na CD (RIP lub cała gra)?" Tak, pod warunkiem że TOC nie przekracza 650MB (ponoć można to ominąć podmieniając na np. Code Breakera, a dopiero potem na grę). # "Czy mogę odpalić kopię na DVD5 (czyli płycie jednostronnej jednowarstwowej)?" Jak najbardziej tak, niestety część gier potrzebuje patchy lub jest za duża (o tym poniżej). # "Czy mogę odpalić kopię na DVD9 (DVD DL - czyli płycie dwuwarstwowej)?" Niestety na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości. # "Czy mogę odpalić kopię na DVD10 (czyli płycie dwustronnej jednowarstwowej)?" Identycznie jak z DVD5. # "Czy mogę odpalić kopię na DVD18 (czyli płycie dwustronnej dwuwarstwowej)?" A widziałeś takie płyty w sklepie? . To jest tak jak się nie potrafi czytać Do Swap (a nie Swamp...) Magic potrzebujesz jeszcze blokad czujników. SCPH-9xxxx będziesz musiała rozebrać aby zamontować jedną z nich, a więc tracisz gwarancję. Cytuj
Czoperrr 5 084 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Mam freebootmc. Jak wypalić gre na DVD9? Trzeba stosować jakieś layerbreaki jak w przypadku gier na x360 czy też nie? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Dobrze byłoby zachować ten oryginalny. I przed patchem dla FMCB/ESR założyć Toxica. Cytuj
Silver 167 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 (edytowane) Witam ponownie ^_^ Mam oryginalnego mgs2:substance (swojego, żeby nie było) i chciałbym sobie zrobić kopię do grania.. (bo org. płytka ma dla mnie wartość kolekcjonerską i nie chcę jej rysować/uszkodzić : P) Mógłby ktoś napisać krok po kroku co trzeba wykonać aby zrobić taką kopię? (dvd9) Pozdrawiam PS. Czy może po prostu: 1) Zrobić obraz 2) Wypalić ImgBurn'em na dvd9? Czy nie ma tak łatwo:P PS2. Konsola przerobiona modbo Edytowane 28 maja 2009 przez Silver Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Nie zaszkodzi jeszcze sptachować obraz Toxic Dual Layer Patcherem, ale powinno pójść i bez tego. Pamiętaj, że druga warstwa na płytach DVD9 dużo słabiej się wypala. Nośnik musi być prima sorto. ;] Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 9 października 2011 Opublikowano 9 października 2011 Zrobiłem kopię war of the monsters na iso, nagrałem obraz a120% i niestety pojawia się obraz z czerwonym tłem bym włożył oryginała ps1 lub ps2. W czym problem? skoro kopie iso z psx chodzą. Co należy zrobic? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi