Skocz do zawartości

Dla poczatkujacych, nie wiesz czegos? Wejdz tu.

Featured Replies

Opublikowano

A gdzie jest temat, w ktorym wymieniamy sie kontaktami odnosnie sparrow? Stare nie wiedziec czemu zostaly pozamykane...

• Odpowiedzi 165
  • Wyświetleń 99,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Klepałem kiedyś te combosy. Piękne czasy.         

• Tutaj masz wszystko opisane:   http://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=13   Szukałem na backdash.pl ale znaleźć nie mogłem.

Opublikowano

W której części Tekkena pojawiło się uniwersalne low parry d/f?

nie jestem na 100% pewny ale chyba w tagu.

p.s. rotfl jeszcze sie nie przyzwyczaiłem że zawsze na początku jest pierwszy post xD

Edytowane przez Pitrex

Opublikowano

jak dobrze uciec spod sciany w teken6? albo zrobic takie mega wstanie z butem czy cos

Opublikowano
  • Autor

Po combie na ścianę po prostu rób rolla w bok. Jak nie zrobisz, to możesz dostać kolejnymi atakami.

Opublikowano

ok, a turbo wstawanie z butem?

Opublikowano
  • Autor

Jakie turbo wstawanie? Sprężynka z ziemi? Czy zwykłe wstanie z nogą (podcinka/mid)?

Edytowane przez Di

Opublikowano

zwykle to wiem jak, chyba chodzi o ta sprezynke.

Opublikowano
  • Autor

Sprężynka jest karalna i wolna, więc nie ma sensu.

Opublikowano

uwierz ze na tym poziomie co gram z kolega nie jest karalna, totez pytanie aktualne, jaka kombinacje przyciskow musze zastosowac by ja aktywowac?

Opublikowano

MEGA wstawanie z butem tudzież TURBO wstawanie z butem to techniki śmierci,a dla kogo to się sam przekonasz jak pograsz z lepszymi...

Opublikowano

o to mi chodzilo, dzieki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jest jakis "faq" w sieci gdzie byloby sprawnie i zwiezle wytlumaczone jak sie piluje pady od x360?

Opublikowano

jest jakis "faq" w sieci gdzie byloby sprawnie i zwiezle wytlumaczone jak sie piluje pady od x360?

Mogę taki nakręcić, a będzie się nazywał "Teksańska masakra piłą mechaniczną 360".

Napisz dokładnie o co ci chodzi i to nie tutaj tylko w Hardware.

Opublikowano

więc drogi kolego chodzi mi dokladnie o to, ze rozkrecajac pada (x360) i w odpowiedni sposob rasując "krzyzak" tam gdzie trzeba, uzyskujemy efekt krzyzyka bardzo zbilozny do tego z ps3. pytanie brzmi tak samo jak wyzej............ a moze powinno brzmiec czy w ogole ktoś z Was wie o czym mowie? hehe

Opublikowano

Hmm. w takim razie zadaj pytanie we właściwym miejscu, to może przekonasz się czy ktoś wie xD podpowiem że w dziale Hardware...

Opublikowano

Hej, mam 2 pytanka:

1. jak wyrywać się z rzutów ?

2. jak zrobić panterkę ? Jest to chyba cios który ma każda postać i robi się ją z leżenia.

I bonusowe - znacie jakiś uniwersalny sposób na "dobre wstanie" ? Chodzi o to, że w ostatnim dojo położenie na deski = co najmniej połowę paska życia mniej (krew już mnie zalewa >_<)...

(chodzi mi o Dark Resurection na PSP)

Edytowane przez garam

Opublikowano

Przejrzyj cały ten temat znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania bo pojawiają się dość często .

Opublikowano

Z rzutów wyrywasz się poprzez wciśnięcie 1,2 lub 1+2 - w zależności od tego jakiego rzutu użyje przeciwnik (z 1+3 wyrywasz się naciskając 1, z 2+4 - 2, a z 1+2 - 1+2). Rozpoznać który rzut idzie można patrząc na ręke, którą przeciwnik próbuje cię złapać (1+3 - lewa ręka, 2+4 - prawa ręka, 1+2 - obydwie ręce). Nie jest to proste i wymaga niezłego refleksu, no i ogrania.

Uniwersalny sposób wstawania to techroll (1 lub u+1 w momencie uderzenia ziemi), ale nie zawsze jego wykonanie jest możliwe ze względu na ciosy przybijające do ziemi - wtedy trzeba kombinować ;]

Co do panterki, to nie napiszę Ci jak się ją robi, bo tylko wyrządziłbym tobie krzywde.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego krzywdę ? :D Nie jestem jakiś nie wiadomo jak początkujący - gram jeszcze od PSX'a a w DR jestem na ostatnim dojo :) (jako Lili, Chworangiem zbytnio nudziły mnie poprzednie doja by grać w ten tryb ;) ) więc raczej nauczę się ją robić tylko w odpowiednim momencie.

Edytowane przez garam

Opublikowano
Chworangiem

Kim?

Panterke robisz b,b+3+4 kiedy leżysz na plecach . Lepiej nie rób tego na pałe ;)

Opublikowano

W której części Tekkena pojawiło się uniwersalne low parry d/f?

Nevan z konta Solo: Uniwersalne parry zostało dodane w Tagu.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki na odpowiedź na pytanie sprzed 1,5 roku ;]

Opublikowano

jak mam wykonać rzut w powietrzu armor kingiem

Practice załącz, tam masz wszystko ładnie pokazane. GS robisz: f,hcf+1, a iSW f,f,f+2+4. W sumie prosta rzecz, ale schody pojawiają się jak chcesz to posadzić na koniec juggla ;)