Arik_19 628 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) To samo mogę powiedzieć o Ekstraklasie, gdzie każda drużyna może wygrać z każdą i mecze nie toczą się do jednej bramki. Więc taki argument możesz sobie o kant dupy rozbić. W obecnym sezonie LM pokazała jak "mocna" jest liga angielska. Może w następnym roku coś się zmieni. Po pierwsze - LM jeszcze się nie zakończyła w tym sezonie, jeszcze taki Arsenal sięgnie po tytuł ;] A to, że jesień angolom nie wyszła po całości, nie jest jednoznaczne z tym, że hiszpańska nagle jest ohh ahh, od lat jest Barca only (co dobitnie pokazuje LM) i coś tam coś tam od sezonu Real wannabe Madryt. I tak - nasza ekstraklasa jest bardziej zaskakująca niż hiszpański one team show Angielska jest nadal mocna i zajo ciekawa imo, a wyniki w LM są jakie są, ponieważ "wyniszcza" te drużyny rodzime podwórko, a i presja z roku na rok na wyspach coraz większa. E: hah solidarność ekip z Manchesteru mnie zaskakuje ;D Sunderland 1-0 City <ok> Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Arik_19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 To samo chciałem napisać. Chwilowy brak formy topowych ekip angielskich nie oznacza, że liga jest słaba. city przegrało i cieszę się przez łzy, bo przegrałem 100zł na buku przez nich Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Balotelli był dalej na(pipi)ony po Sylwestrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) To samo chciałem napisać. Chwilowy brak formy topowych ekip angielskich nie oznacza, że liga jest słaba. city przegrało i cieszę się przez łzy, bo przegrałem 100zł na buku przez nich Na tę chwilę Liga Angielska nie jest mocna. I nie obchodzi mnie czy poziom jest wyrównany czy nie,bo to nie oddaje siły ligi na międzynarodowym poletku. Równie dobrze ja mogłem napisać,że sezon się jeszcze nie skończył i że to Atletico może sięgnąć po mistrzostwo Hiszpanii. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Richer 6 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 IMO najlepszym wyznacznikiem siły ligi jest jej ranga w LM tzn. zwyczajnie ilość przyznawanych miejsc ;p jedyny w miarę obiektywny i odnoszący się do całej ligi, a nie tylko do topowych zespołów na których się skupiliście ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 (edytowane) IMO najlepszym wyznacznikiem siły ligi jest jej ranga w LM tzn. zwyczajnie ilość przyznawanych miejsc ;p jedyny w miarę obiektywny i odnoszący się do całej ligi, a nie tylko do topowych zespołów na których się skupiliście ;p Ten ranking w ogóle się nie odnosi do całej ligi. Liczą się tylko punkty zdobyte w europejskich pucharach. W tym momencie dotyczycy to po pięciu topowych zespołów z Hiszpanii i Anglii. Edytowane 2 Stycznia 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Jako że nie interesują mnie inne ligi ( niczego innego nie oglądam - nawet ligi mistrzów ) cieszy mnie fakt że liga angielska jest bardzo wyrównana Spore zasługi ma tu podział pieniędzy za transmisje telewizyjne - pieniądze dzielone są tak że najsłabsze drużyny dostają niewiele mniej niż giganci . Chelsea po ciężkim meczu wywiozła cenne 3 punkty wywalczone w końcówce niezłego meczu z Wolverhampton . Ostatnia minuta i interwencja Cecha uratowała zespół przed kolejną kompromitacją . Coś mi się zdaje że stare wygi Lampard , Terry , Drogba walczą o wpływy z zaciągiem hiszpańsko - portugalskim . Takie moje zdanie Myślę że zimą będą czystki . Teraz Arsenal . Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Walka o najlepsza czwórkę będzie trwać do końca sezonu, dawno nie było takiego ścisku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Super obrona Arsenalu i przegrywają 1:2 z Fulham. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Brawo Wojtuś + defensywa Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Arsenal ... to że odeszli Nasri , Adebayor , Fabregas , i inni gracze ofensywni nie ma żadnego znaczenia dla stylu gry tej drużyny bo zastępcy szybko się znaleźli . Ale do k... nędzy kiedy odejdą obecni obrońcy ? Wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Ta modna sugestia, że granie dobrze to kwestia odejścia złych graczy z klubu. To chyba tak nie działa. Myślę, że naprawdę Wenger zna swój klub i wie, jakich ma piłkarzy. Jak ci odejdą, to będą grali jacyś 15-latkowie z rezerw i będzie jeszcze gorzej. Magicznie sytuacja się nie naprawi. Problem Arsenalu to nie tyle brak dobrych obrońców, co kolejna plaga kontuzji. Gibbs/Santos, Vermaelen, Mertesacker i Sagna/Jenkinson to byłaby jedna z lepszych defensyw ligi angielskiej. Byłaby, gdyby pięciu najlepszych defensorów klubu nie było obecnie kontuzjowanych. Nie każdy ma tyle kasy co City czy United, żeby kupować za 20 mln graczy na rezerwę. Tym sposobem na rezerwie - a obecnie w pierwszym składzie - są Djourou, Kościelny i na lewej obronie, hmm... nic. Edytowane 3 Stycznia 2012 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Reina właśnie rozpoczął wyścig na szmaciarza roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 hahahaha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Karol_1985 17 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 hahahaha Widzialem ten mecz i ta kobiete Niemniej w twoj post rozbawił mnie potężnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Broni Lindegaard, United powinno wygrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ba -__- Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Tego strzału nikt by nie wyjął. Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 niespodzianek ciąg dalszy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 I co ta interwencja Boruca ma sugerować? Przecież to zupełnie różne sytuacje, czarny strzelił tyłem do bramki z obrońcą na plecach. http://theoriginalwinger.com/2012-01-04-video-demba-bas-goal-vs-manchester-united Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ależ cudowna bramka Cabaya. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 I po zawodach :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Manchesterowi Newcastle wbija gole pretendujące do tych najlepszych w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi