Skocz do zawartości

Premier League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli utrzymają się obecne wyniki, Newcastle wraca na czwarte miejsce. To by czyniło niedzielny mecz z City... naprawdę gorącym.

(5 sekund później)

Jednak Tottenham tego nie chce wypuścić.

Edytowane przez ogqozo
  • Odpowiedzi 15,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bartg

1322

• ogqozo

1259

• c0ŕ

1202

• Zwyrodnialec

1134

Gość Orson
Opublikowano (edytowane)

czyżby Chelsea złozyle dwie ofiary na ołtarzu futbolu w tym sezonie ? :D

Edytowane przez Orson
Opublikowano

Bez wątpienia. To jest nienormalne po prostu, ile razy się ogląda ten strzał to człowiek nie ogarnia, jak coś takiego się robi. Wydaje się na zdrowy rozsądek pewne, że chciał po prostu rąbnąć ze szpica ogólnie w kierunku bramki i "jakoś zeszło", ale przecież to Papis Cisse. Koleś za dużo razy trafia idealnie w to miejsce bramki, w które trzeba, żeby to uznać za przypadek. Pierwszy gol przecież też był nieziemski.

Gość Szprota
Opublikowano

Teraz Bolton coś cieniutko w lidze(strefa spadkowa i uważam że powrót Muamby pomoże na utrzymanie im się w lidze ;)

Gość Orson
Opublikowano (edytowane)

Chelsea prowadzi z Liverpoolem już 2-0 w finale Pucharu Anglii. Najs :)

już 2-1, obrona Chelsea już myślała, że jest po meczu chyba

Edytowane przez Orson
Gość Orson
Opublikowano

No i koniec. Di Mateo ma pierwsze trofeum.

19 będzie drugie :)

Opublikowano (edytowane)

Poprawiam, co tutaj ostatnio błędnie napisałem: sprawdziłem reguły i faktycznie, jeśli Chelsea wygra Ligę Mistrzów, to zdobywca czwartego miejsca w Premiership ląduje w Europa League.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano (edytowane)

Ale zdaję się, że kiedy L'pool sięgał po LM i wylądował po za 'wielką czwórką' w Anglii, dostał możliwość obrony tytułu, kiedy 4ty zespół tabeli nie został pozbawiony gry w LM (mogę się mylić). Możliwe, że wtedy przepisy nie przewidywały, że zwycięzca nie zakwalifikuje się ponownie, a od teraz jest to regulowane i Chelsea ma szanse pozbawić któryś zespół walczący o 4 miejsce w Premier League, udziału w LM ;)

Edytowane przez Arik_19
Opublikowano (edytowane)

No było tak, a teraz jest tak, że jak Chelsea wygra, to jest w fazie grupowej, trzeci zespół w eliminacjach, a czwarty w du'pie.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Ale zdaję się, że kiedy L'pool sięgał po LM i wylądował po za 'wielką czwórką' w Anglii, dostał możliwość obrony tytułu, kiedy 4ty zespół tabeli nie został pozbawiony gry w LM (mogę się mylić). Możliwe, że wtedy przepisy nie przewidywały, że zwycięzca nie zakwalifikuje się ponownie, a od teraz jest to regulowane i Chelsea ma szanse pozbawić któryś zespół walczący o 4 miejsce w Premier League, udziału w LM ;)

Tottenham został wtedy pozbawiony gry w LM. Różnica polega na tym, że karą dla Liverpoolu było granie w eliminacjach od pierwszej rundy w LM. Chelsea jeśli wygra, od razu ma miejsce w fazie grupowej.

Opublikowano (edytowane)

Wtedy czyli kiedy? W sezonie 2004-05 czwarte miejsce zajął Everton. Everton grał w eliminacjach LM, ale odpadł z Villarrealem. Liverpool grał od pierwszej rundy i awansował do fazy grupowej. I to był jedyny do tej pory raz, gdy zwycięzca Ligi Mistrzów nie awansował "normalnie" do LM.

Teraz zasady przewidują taki przypadek i według nich taki Everton by został zesłany do Europa League.

Nota bene, był to ostatni raz, gdy Everon był nad FC Liverpoolem w tabeli...

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

No ja nie wiem czy Czelsi jest zjarana czy co. Kompletnie nic nie grają. No nie licząc kopania po słupkach i poprzeczkach ;) Liverpool z resztą też mógłby już z 5-0 wygrywać. Dobry, choć jednostronny meczyk.

Opublikowano (edytowane)

No widać to po wyjściowym składzie. W finale LM może trzech z tych piłkarzy wybiegnie.

Edytowane przez ogqozo