Skocz do zawartości

Premier League

Rekomendowane odpowiedzi

niestety ogqozo ma rację. obrona valencia-vidic (nie grał 100 lat) - carrick - evra. ja pier.dole. kontuzje kontuzjami (inna sprawa - no ile można), ale jeden kagawa wiosny nie czyni - poza nim w pomocy w miarę kompetentny jest tylko carrick. Oprócz niego są ludzie prosto z OIOMu, emeryci i drewneson. dzisiejszy skład wyglądał trochę tak jakby ferguson wybrał pomoc i obronę na chybił-trafił w porównaniu z Chelsea, City, Arsenalem czy nawet Newcastle wygląda to turboubogo (nie wspominam o Realach i Barcelonach). kontuzja carricka (widać jak bez niego wygląda pomoc) => sezon z głowy. rvp zagrał tyle co nic, więc nie ma się co znęcać, ale runeja i naniego powinno się za dzisiejszy mecz ubiczować.

e: fajnie by było jakby Fergie się po dzisiejszym meczu obudził, sprzedał glazerom nerkę i jednak kupił kogoś do pomocy (oprócz tego buttnera za czapkę śliwek). no ale o czym my mówimy, not gonna happen.

Carrick był wczoraj najchujowszy na boisku, przegrywał dosłownie każdą rywalizację z kudłatym w powietrzu, gol też był jego. Valencia też do obrony się nie nadaje i obecnie jest tam duża dziura. Van Persie powinien grac od początku i jak najszybciej zgrywać się z resztą, a nie wchodzi dopiero po stracie gola i nie mógł się nawet wykazać, bo i nikt mu piłek nie podawał.

• Odpowiedzi 15,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bartg

1318

• ogqozo

1253

• c0ŕ

1202

• Zwyrodnialec

1132

niestety ogqozo ma rację. obrona valencia-vidic (nie grał 100 lat) - carrick - evra. ja pier.dole. kontuzje kontuzjami (inna sprawa - no ile można), ale jeden kagawa wiosny nie czyni - poza nim w pomocy w miarę kompetentny jest tylko carrick. Oprócz niego są ludzie prosto z OIOMu, emeryci i drewneson. dzisiejszy skład wyglądał trochę tak jakby ferguson wybrał pomoc i obronę na chybił-trafił w porównaniu z Chelsea, City, Arsenalem czy nawet Newcastle wygląda to turboubogo (nie wspominam o Realach i Barcelonach). kontuzja carricka (widać jak bez niego wygląda pomoc) => sezon z głowy. rvp zagrał tyle co nic, więc nie ma się co znęcać, ale runeja i naniego powinno się za dzisiejszy mecz ubiczować.

e: fajnie by było jakby Fergie się po dzisiejszym meczu obudził, sprzedał glazerom nerkę i jednak kupił kogoś do pomocy (oprócz tego buttnera za czapkę śliwek). no ale o czym my mówimy, not gonna happen.

Carrick był wczoraj najchujowszy na boisku, przegrywał dosłownie każdą rywalizację z kudłatym w powietrzu, gol też był jego. Valencia też do obrony się nie nadaje i obecnie jest tam duża dziura. Van Persie powinien grac od początku i jak najszybciej zgrywać się z resztą, a nie wchodzi dopiero po stracie gola i nie mógł się nawet wykazać, bo i nikt mu piłek nie podawał.

pełna zgoda, tylko że Carrick grał na środku obrony. w zeszłym sezonie był jedynym kompetentnym graczem drugiej linii w wieku przedemerytalnym. także za bardzo bym mu za wczoraj do ogródka nie dokładał. Valencia - pełna zgoda, nie wiem czemu nie grał Rafael. nie pierwszy raz Fergie wystawia taki skład, że pała siada (wczoraj RVP na ławce, a w zeszłym sezonie w meczu o mistrzostwo z City Park - any1?).

W fantasy ta kolejka liczy się do pierwszej, więc jak miałeś go w pierwszej kolejce w fantasy to dostaniesz punkty ;) Cech w formie i 2:1 dla Reading :potter: ciekawe czy Guthriemu zaliczą bramkę, będzie pięknie wyglądal na końcu ławki z jakimiś 10 pktami...

Edytowane przez Bartg

W fantasy ta kolejka liczy się do pierwszej, więc jak miałeś go w pierwszej kolejce w fantasy to dostaniesz punkty ;) Cech w formie i 2:1 dla Reading :sorcerer: ciekawe czy Guthriemu zaliczą bramkę, będzie pięknie wyglądal na końcu ławki z jakimiś 10 pktami...

nie wywalilem go przed rozpoczeciem i postawilem na Silve(-.-), bez sensu by było wywalać kogoś kto co dopiero 2 asysty zaliczył :D

Znowu karny na nim, poki co super gra, ale zobaczymy jak sprawdzi się w meczach z mocniejszymi rywalami, bo kiwanie ogórków z wigan i reading na razie nie wystarczy

Nie wystarczy do czego? Większość Premier League to ogórki, pokonywanie takowych to już postęp względem zeszłego sezonu i dużo punktów do tabeli ligowej. W Lidze Mistrzów zmienią zaś taktykę na "bronimy się w dziesięciu + długie lagi do Drogby" i podwójna korona w kieszeni.

• Minusik 1

ogqozo@ Ustosunkujesz się teraz jakoś do tego o czym dyskutowaliśmy? Nadal uważasz, że Chelsea bez kolejnych wzmocnień nie ma nawet najmniejszych szans rywalizować z City, Arsenalem i United?

Pelipe@ Pretendent do tytułu już w pierwszym meczu miał spore problemy z takim ogórkiem, bo z gry wyłączony został najlepszy ofensywny zawodnik.

Na szczęście dla City, Aguero wraca do składu już w połowie września.

Edytowane przez Vesper

ogqozo@ Ustosunkujesz się teraz jakoś do tego o czym dyskutowaliśmy? Nadal uważasz, że Chelsea bez kolejnych wzmocnień nie ma nawet najmniejszych szans rywalizować z City, Arsenalem i United?

Nie widzę sensu wdawania się w kibicowską kazuistykę, że oni potrafili z tym a tym wygrać, że mieli plan tylko nie wyszedł, że mogliby wygrać gdyby nie przegrali, brak było motywacji a teraz może będzie itp.

Chelsea gra jak gra. Nic wielkiego w tych dwóch meczach nie pokazała. Torres strzelił gola, ale po ewidentnym spalonym. To była najłatwiejsza sytuacja w futbolu, a on i tak nie umiał z tego strzelić prawidłowej bramki. 2 pkt. podarowane przez sędziego już są - pytanie, ile planują ich dostać przez cały sezon. Pamiętajmy, że dla United też musi wystarczyć.

Czy mają najmniejsze szanse walczyć o drugie miejsce? Mają, w piłce nożnej każdy ma szanse. Zwłaszcza fajnie tak mówić teraz, gdy Arsenal pokazał żenujący brak skuteczności, a United generalnie brak wszystkiego. Ale te ekipy co roku mają problemy, a później z nich wychodzą. A Chelsea? Ostatni sezon zaczęła od zdobycia 10 pkt. w czterech meczach. Niech chociaż to powtórzą, niech Hazard zdobędzie jeszcze 5 asyst (porada dla Sir Alexa: byłoby całkiem rozsądnie kupić jego, a nie RVP), to gadki o ich szansach na pewno się zaczną. Zresztą ja nie mówiłem, że ich nie mają - wszyscy wiedzą, że parę lat temu już tu pisałem, że kiedy Eden Hazard przejdzie do Anglii, to jedna drużyna dostanie jakieś 20 pkt. do tabeli (zresztą, lubię go i nawet liczyłem na przejście do Chelsea... zanim przyszedł murarz Di Matteo). Ale też nie dziwi mnie, że się wątpi w tak szybką odmianę, rzadko się to zdarza błyskawicznie.

Póki co mają za sobą sezon, który zostałby nazwany kompletną katastrofą, gdyby nie triumf w Lidze Mistrzów, jeden z najbardziej fuksiarskich triumfów w historii (pamiętacie inny mecz, choćby Barcelona-BATE Borysów, w którym jedna z drużyn oddałaby 43 strzały? Jakikolwiek?). Ale trudno mieć fuksa przez 38 meczów. Zarówno za Wijasza Boasza, jak i Di Matteo zdobywali ok. 1,6 punkta na mecz, czyli troszkę za mało na walkę o czwarte miejsce. Żadnej poprawy przez cały rok nie było widać. Teraz też jej nie widać. Wygrali oba mecze w skrajnie nieprzekonujący sposób. Jak wygrają jeszcze parę to będzie trzeba uznać, że fizjoterapeuta zakopał pod murawą czarnego koguta i może tak pociągną do końca, dwa to raczej za mało. W sensie, za mało dla mnie, bo niektóre media uwielbiają wyciągać wnioski z jednej akcji i na pewno jutro zobaczymy teksty o tym, że Chelsea mistrzem Polski.

Edytowane przez ogqozo

Miałbym tylko jedną prośbę dla niektórych - idźcie sobie z tym fantasy do innego tematu, ok? Człowiek chce poczytać/pogadać o PL, a tu kur.wa fantasy. Macie chyba od tego temat, co nie?

+1

W sumie już za parę dni Chelsea gra z rywalem do miejsca w czwórce - Newcastle. Wszyscy chyba pamiętamy ostatni mecz Chelsea-Newcastle.

Pamiętamy, gol był przepiękny, nie do obrony dla bramkarza (po części na pewno szczęśliwy) Podobnie drugi. Chelsea też miała w tym meczu swoje okazje. Zobaczymy, w jakiej formie będzie w tym meczu ( i sezonie) napastnik Newcastle. Warto też przypomnieć, że pierwszy mecz z Newcastle w tamtym sezonie zakończył się wynikiem 3:0 dla Chelsea. I były to gole jak najbardziej z gry, wypracowane.

http://www.youtube.com/watch?v=w3vtZ-3JiaI

Miałbym tylko jedną prośbę dla niektórych - idźcie sobie z tym fantasy do innego tematu, ok? Człowiek chce poczytać/pogadać o PL, a tu kur.wa fantasy. Macie chyba od tego temat, co nie?

Ej, no nie mów, że to nie jest ciekawe, że ktoś rozważał wstawienie jakiegoś zawodnika, ale jednak wstawił innego :(.

Edytowane przez ogqozo

Sorry, ale takich goli było już w futbolu wiele. Jest bardzo dobrym napastnikiem, ale nie jakimś wirtuozem. Takim zawodnikom przydarza się to przeważnie 1/2 razy w karierze i statystycznie jest to normalne.

no ale dalej nie wiem czemu ten gol był szczęśliwy. bo nie urwało mu dzień przed meczem nogi w wypadku?

PS: Obstawiam, że teraz wszyscy w temacie będą pisać o fantasy na złość Figlarzowi. np. ja mam wkur.w kontuzją Aguero. nie dość, że nie mogę go wstawić do fantasy, to życzę mu jak najgorzej, a piszą, że już we wrześniu ma wrócić.

Edytowane przez Khadgar

Jak ktoś jest fanem Chelsea, to zaiste może się wydawać podejrzany fakt, że istnieją napastnicy, którzy strzelają gole.

No ale hej, o czym my mówimy. Nikt nie zaprzeczy, że to było zjawisko wyjątkowe, nawet jak na Papisa Cisse, którego bajeczną technikę i skuteczność znamy od lat. Dwa strzały, dwa gole, oba mogłyby rywalizować o miano bramki sezonu. Tym razem z drugiej strony będzie Eden Hazard. Jestem ciekaw, jak to wyjdzie.

Marne prowo. :rolleyes:

Khadgar@ Bo ma 27 lat i nigdy wcześniej nie strzelił podobnego gola? Gdyby to zależało wyłącznie od jego umiejętności, strzelałby tak zawsze w podobnych sytuacjach. Niektórzy próbują strzałów z drugiej połowy boiska - raz się uda strzelić, a innym razem piłka poszybuje mocno nad bramką.

Tutaj masz dowód, że strzelił przez przypadek i myślę, że to kończy dyskusję na ten temat.

He just wanted to kick it cos obviously he had no more power, he was just tired and didn't want to keep the ball, so he just shot

http://www.youtube.com/watch?v=G_gyLvtFKiw

http://www.youtube.com/watch?v=BwWrvjRN7p8&feature=related

Ty, jako nieomylny znawca futbolu pewnie i tak stwierdzisz, że skłamał w wywiadzie i powiedział tak, bo jest murzynem z Afryki, a oni są z natury skromni.

Edytowane przez Vesper