c0ŕ 4 834 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) Cała Anglia ma bekę z Kloppa i słusznie. Niedługo kończy się okienko transferowe, a Liverpool wciąż nie ma lewego obrońcy, defensywnego pomocnika i rozgrywającego. Po co kupować piłkarzy na pozycje wymagające wzmocnień, wincyj ofensywnych pomocników, 25 baniek za Wijnalduma trzeba dać. Liverpool wygląda teraz na najbardziej niezbalansowaną drużynę w całej lidze. Środek pola jest całkowicie zależny od Cana, Henderson od sezonu 2014/15 na równi pochyłej, w obecnej formie nie potrafi kopnąć prosto piłki do najbliższego kolegi. https://twitter.com/f1rmino/status/767084760879562752 Oprócz Cana jest młody Grujic i Wijnaldum, który nie jest i nie będzie rozgrywającym, to typowy ofensywny pomocnik miotający się po okolicach pola karnego. Defensywnego pomocnika też nie ma, Lucas jest na wylocie do Turcji, a na lewej obronie hasa albo Alberto .M (tak ma napisane na koszulce xD) albo Hames Milner. Z kolei z przodu jest wielki Coutinho, który jak zawsze wali po 5 strzałów na mecz z każdej pozycji próbując zabić piłką kibiców przeciwnej drużyny na trybunach i kończy sezon z 8 golami (4,6 strzała na mecz to jego średnia, 8 goli na koniec sezonu - ja pier'dolę). Obrona też wygląda cienko, Clyne to nie jest nawet połowa tego piłkarza który wymiatał w Southampton, Klavan i Lovren wczoraj pokazali co potrafią, że ich Vokes z Grayem robili jak chcieli. Lewego obrońcy brak. Ruszyła maszyna. Edytowane 21 sierpnia 2016 przez c0r Cytuj
michal 558 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Kapustka gol. W druzynie rezerw. Cytuj
Bartg 5 525 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 http://www.sport.pl/pilka/1,65080,20585377,premier-league-kibic-arsenalu-zwolnil-sie-z-pracy-bo-arsene-a.html#BoxSportImg Zwolnil sie z klubowego sklepiku, zeby Wenger miał więcej na transfery i cos zrobil Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 26 sierpnia 2016 Opublikowano 26 sierpnia 2016 Czytam sobie że od sezonu 18/19 po cztery kluby z czterech czołowych ligi zagrają w lidze mistrzów bez eliminacji . To świetna wiadomość dla Premierleague bo może w końcu wrócą do tradycyjnej inauguracji sezonu czyli trzeciej soboty sierpnia . Granie w wakacje nie jest fajne . Cytuj
michal 558 Opublikowano 26 sierpnia 2016 Opublikowano 26 sierpnia 2016 no to jest mega ujowe rozwiązanie bo powiększy już i tak sporą różnicę między najlepszymi a średnimi klubami europejskimi. LM przez takie działania może niebawem przestać istnieć a wtedy będziemy oglądać co miesiąc zestaw Bayern-Atletico, Barcelona- Real, Barcelona - Bayern itd. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 26 sierpnia 2016 Opublikowano 26 sierpnia 2016 (edytowane) Artykułu w Guardianie pewnie nie czytała Marca, jak zwykle utożsamiając oficjalną opłatę za transfer z "kosztami piłkarza", niemniej, niech będzie... Jedenastka graczy, którzy podobno wylądowali na marginesie swoich klubów i chyba nikt ich nie chce (nawet jeśli o Kone pewnie fantazjują, myślę, że będzie grał): Edytowane 26 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 26 sierpnia 2016 Opublikowano 26 sierpnia 2016 (edytowane) Jak o Kone fantazjują? Przecież parę dni temu Moyes powiedział mu żeby się trzymał z dala Stadium of Light, bo najpierw wymuszał kontrakt a potem jak mu zaproponowali nowy to go odrzucił (w sumie to już dawno mu obiecali nową umowę jak ich utrzymał w lidze i zwlekali to mógł się czuć wkurzony). Edytowane 26 sierpnia 2016 przez c0r Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Liverpool remisuje 1:1 do 80 min ciekawe kiedy włodarze klubu stracą cierpliwość i wy(pipi)ą Klopa Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Akurat za ten mecz to nic mu nie zrobią. Liverpool bez obrony z paralitykiem Hendersonem w środku, a cisnal jak poyebani i Totki z królem strzelców nic nie mogą zrobić. Liverpool gra niespodziewanie dobrze, chociaż Mane zasłużył tak na półtora czerwonej kartki. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Mahrez znowu marnuje karnego To już chyba 4 albo 5 w tamtym i obecnym sezonie. Borubar i Fabiański obronili karne, warto dodać. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Klopp tradycyjnie wyciska co ma ze swoich piłkarzy. Za pierwszą połowę należało się Liverpoolczykom komplet punktów, no ale Totki się obudziły pod koniec. Ciekawi mnie natomiast keidy nastąpi przełamanie Kanea. Bez niego i Lameli to nei ma kto goli strzelać. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 (edytowane) Transfermarkt nic o tym nie mówi... a raczej mają wypisane wszystkie mecze, przynajmniej w Anglii. 5 karnych trafionych i od teraz 3 niewykorzystane. Grunt, że Vardy strzelił, tak że jeśli ktoś myślał, że to one season wonder... To nie, bo teraz zagrał przyzwoity mecz w następnym sezonie. W końcu. Klopp na razie... myślę, że ma szczęście. Trafił na Tottenham, ale bez Dembele i w formie, przyznajmy, po prostu fatalnej w porównaniu z tym, jak grali w zeszłym sezonie. Remis z takim Tottenhamem to żadne osiągnięcie. Ci wszyscy super Kane'y i Diery jakoś podejrzanie nie grają zbyt dobrze bez Dembele. Co to w ogóle jest co oni grają teraz? Wcześniej Klopp trafił na Arsenal bez... większości składu, który dał się łatwo oklepać, jak większość drużyn w takiej rozsypce - a i tak było trochę problemów, żeby nie stracić więcej niż 3 gole. Już dziś Kanonierzy wyglądają trochę sensowniej - prawdziwi obrońcy, Cazorla obok Xhaki, Oezil. Jak jeszcze wróci Giroud, Alexis na swojej ulubionej pozycji, Perez może coś wniesie, Mustafi - może trochę inaczej wyglądać ta ekipa, ale Liverpool będzie mógł się chełpić, że cztery gole im wbili. Edytowane 27 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Chelsea jak rozniosła beniaminka, jak za najlepszych lat Cytuj
karmaster 363 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=LyJhyA6FQnQ Szkoda, że nie z Portugalią Cytuj
Bartg 5 525 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Borubar też karnego dzisiaj obronił. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Ba, Borubar obronił też jednego z dwóch poprzednich karnych, których w karierze nie strzelił Mahrez. Czy są granice tego jacy my, Polacy, w tym ja, jesteśmy zaje,biści? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Nawet Moses strzelił Miło, że wreszcie dają chłopakowi pograć nie na wygnaniu. Dobry zawodnik no i chyba z silna psychiką biorąc pod uwagę politykę klubu wobec niego na przełomie ostatnich 4 lat. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=LyJhyA6FQnQ Szkoda, że nie z Portugalią Z Portugalią nie padało. Chelsea dzisiaj sympatycznie. Hazard sobie pobrykał. Jest git. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 nie wiem jak to sie skonczy ale to znowu jest TE united - jest ambicja, jest zapierdalanie, do ostatniej sekundy walcza by wepchnac ta bramke Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 to jest znowu TE united!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 (pipi)a akurat poszedłem cegłę stawiać xd Juz się bałem, że United nie wygra wszystkich 38 meczów Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 No jak za Fergusona. Nawet Rooney mimo tragicznej gry robi liczby. Wygrywanie takich meczów, gdy nic nie wychodzi, czasem jest bardziej godne podziwu niż zwykłe 3-0. Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 to jest znowu TE united!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokładnie, sama przyjemność do oglądania. Cisnęli do oporu i w końcu wpadło. Za nieudacznika Wanżala graliby na remis. Cytuj
michal 558 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Opublikowano 27 sierpnia 2016 Nie wiem ale dla mnie Mourinho pasuje do Manchesteru United jak pięść do nosa. Trener z dobrym warsztatem (dla mnie nie jest nr 1 wśród trenerów) zawsze odciskał piętno na drużynach które prowadził. Z małego klubu jakim było Porto w ubiegłej dekadzie potrafił zrobić Puchar Europy. Z takich grajków jak Deco, Costinha czy Jorge Costa potrafił zrobić graczy światowego formatu, którzy pózniej gdy ''zbawca'' odszedł zaczeli obniżać loty. Podobnie zwycięzca 2 bramek w finale LM z 2010 Diego Milito czy Wesliey Sneijder. Nie wiem, ale moc sprawcza tego człowieka (osobiście nie kumam tego fejmu wokół jego osoby) z każdym kolejnym sezoniem zdaje się być coraz mniejsza. ManU nigdy nie grało wyrachowanego futbolu, to nigdy nie był cichy zabójca. Czerwone Diabły raczej prezentowały ducha zwycięzcy ale nie takiego za wszelką cenę, tylko po prostu zrobienia tego do czego zobowiązuje herb tego klubu. Napędzania tempa i tworzenia spektaklu na miarę teatru na boisku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi