Skocz do zawartości

Premier League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podziwiam, że Chelsea nawet u siebie z Aston Villą umie grać na zasadzie "Mendy nam wszystko wybroni, a my puścimy jedną kontrę i będzie".

Oczywiście duża w tym zasługa uczynienia głównym dyrygentem Saula Nigueza, który wygląda dziś beznadziejnie, cały czas dają mu piłkę a on cały czas ze środka pola sprytnie uruchamia akcje Villi.

• Odpowiedzi 15,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bartg

1319

• ogqozo

1257

• c0ŕ

1202

• Zwyrodnialec

1132

Opublikowano

W ogóle to widzieliśmy w ten weekend, jak Conor Gallagher znowu wymiata, w wieku 21 lat wyglądając jak alfa i omega zespołu Crystal Palace. I nadal nie zagrał jeszcze meczu w Chelsea, w której jest od dziecka, za to klub ściągnął Saula, który jest graczem "do odbudowania".

Oczywiście jak Jorginho, Kante i Kovacić będą zdrowi, to nie będzie chyba wielki problem Tuchela. Lukaku jest zarąbisty. Być może będzie miał rywalizację o tytuł najlepszego z Cristiano, tak jak w ostatnich dwóch sezonach w Serie A. Chelsa chyba wygra w tym sezonie sporo meczów wyciśniętych z samego faktu, że Mendy i tak wybroni a Lukaku i tak strzeli.

Nie no, stawka 4 kandydatów do mistrza w tym roku może być strasznie mocna.

Opublikowano

Geez, naprawdę napisałem te dwa zdania tuż po sobie. 

Nie widziałem meczu i patrząc po reakcjach nawet nie oglądam powtórki. Ale podobno Elliott napisał na instagramie, że "freak accident, not a red", czyli może Holender niewinny.

Opublikowano

no ja też bym mu nie dał czerwonej, bo to był nieszczęśliwy wypadek, ale wiadomo - presja na sedziujacych jest w takich sytuacjach ogromna, bo GOSC MA ZLAMANA NOGE, więc zero zaskoczenia, że go wyrzucil

Opublikowano

Elliott już po operacji która przeszedł pomyślnie :)

Szacuje się, że wroci jeszcze w tym sezonie, za około 6 miesięcy, także na szczęście nie skończyło się tragicznie, bo to ogromny talent.

Opublikowano

gość został wpuszczony w 95 minucie, żeby strzelić karnego dającego remis nie dotykając wcześniej w ogóle piłki

spodziewałem się, że tak to się skończy - świetna decyzja, Moyes

• Plusik 1
Opublikowano

Może wreszcie ktoś wyjaśni Chelsea, bo mnie telepie jak w internecie widzę że są głównym faworytem, drugą najlepszą drużyną w Europie itd.

Cholera, oni ile razy grają z kimś silnym, to wygląda tak jak dzisiaj. No zremisowali z Liverpoolem, ale w jaki sposób. Dzisiaj też Częstochowa. W sensie gratulacje dla nich, że robią co mogą, mądrze kalkulują itp., ale jak można mówić że Chelsea jest najlepsza w piłkę nożną. Na dłuższą metę nie mogą wygrać większości takich meczów. Chyba...

Opublikowano (edytowane)

W końcu Armatki zagrały na miarę oczekiwań i urządziły wczoraj pyszny rosół z kuraków. Mam nadzieję, że ten mecz da im mocnego mentalnego kopa do kolejnych zwycięstw. W tym sezonie już nie ma wymówek, w tym pieprzenia 'trust the procces'. Paka, którą skleił ma warunki do walki o top4 i do tego Arteta musi realnie nawiązać.

No i póki co największe zaskoczenie - Tiramisu na lewej obronie i Ramsdale w bramce totalnie zamykają mi mordę na tą chwilę, ponieważ byłem dość sceptycznie nastawiony do nich. W ogóle, to we wczorajszym meczu zagrało wszystkich 6 zawodników, sprowadzonych w tym okienku transferowym.

Edytowane przez ginn
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Jakby City udało się pod koniec okienka wyciągnąć tego Kane'a, to przecież to by był game over.

Oni grają tak dobrze, cholera jasna

Edytowane przez Ludwes