Skocz do zawartości

Premier League

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bartg

1349

• ogqozo

1305

• c0ŕ

1202

• Zwyrodnialec

1140

Opublikowano

Masakra nagle jest w składzie, ale tak to łatwo mówić po fakcie - "po co jechali na zgrupowanie", no kurde pojechali sobie na zgrupowanie, niejeden klub jechał na zgrupowanie czasem i nie miał plagi kontuzji. Nie wiem, racjonalnie trudno mi się ich czepiać. Taki Gyokeres, Isak, Szeszko - nie wiadomo, czy możliwi do zatrudnienia tak naprawdę, a jeśli już, to na pewno ogromnie kosztowni, klub musi być trochę racjonalny z podpisywaniem wielkich kontraktów, tak przecież wyszli na swoje.

Czy Havertz i Jesus powinni łącznie zarabiać prawie 30 mln funtów rocznie, to inna sprawa, ale to są decyzje sprzed kilku lat, teraz klub ich ma i na pewno się ich nie pozbędzie.

Na razie ich ostatni mecz to wygrana 5-1 z Man City, bez Saki, bez Jesusa, i w sumie bez np. White'a, który chyba był jedynym prawym obrońcą w składzie.

Trudno mi się czepiać. Są na drugim miejscu, mimo masy "dramatów" w tym sezonie. Drugie miejsce to nie jest złe. Drugie najlepsze, po pierwszym. Wiele innych klubów niżej. 

Do Liverpoolu i tak nie mieli już szans doskoczyć. Jeśli jednak spadną niżej, to oczywiście będzie wiele szukania winy i dramatu w necie. Wydaj się jednak, że nie ma im kto zagrozić, a poza tym, różnica finansowa nie byłaby i tak wielka, dopóki wejdą do Ligi Mistrzów, a jest bardzo daleko od takiego kryzysu, żeby nie weszli, to cała reszta wielkich (pooza Liverpoolem) musi się o to poważnie martwić.

Opublikowano (edytowane)

Kurna no i Liverpool dał niepotrzebną nadzieję...

Edyt: Dopiero teraz spojrzałem co tam się działo na Goddison Park. Ostatni mecz na tym stadionie, bramka na 2-2 w 90+8', kibice na murawie, napierdalanko pomiędzy zawodnikami, trzy czerwone kartki w tym jedna dla Slota. MECZYCHO :leo: Aha, no i Oliver klasycznie nie dźwignął spotkania.

Tak poważnie to Arteta musi wyciągnąć kolejnego młodzika z akademii, który nie spęka w meczu ligowym i pokryje pozycję napastnika. Nie mam pojęcia kto miałby być tym asem.

Edytowane przez ginn
  • Plusik 1
Opublikowano

Tym, co mówią fani, nie ma się co kierować, bo fani mogą sobie po prostu wymyślić idealne transfery i w ich głowie przechodzą one idealnie, bo przecież tak sobie myślą. W rzeczywistości trzeba żyć latami z każdym ruchem z własnego budżetu, obojętnie, czy fanom się podobał, czy nie.

Ten sezon to kolejny dowód - czyje okienko "nieprzespane" oceniano w internecie najlepiej? Bez wątpienia West Hamu i Man United. Wow, ale ludzie się jarali zakupami tych dwóch ekip, jakie dobre. Nie wiem, ja bym wolał "przespać" transfery jak Arsenal, niż nie przespać jak oni... Man United ściągnęło świetnego gracza na wszystkie pozycje, jakich potrzebowali. Super. Tylko zespół jak gra tak gra. 

Drugie miejsce, no można się śmiać z drugiego miejsca, ale kurde, 18 zespołów w lidze ma jeszcze niższe. Ponadto Arsenal nie tylko stracił najmniej goli, ale też strzelił więcej, niż ktokolwiek poza Liverpoolem, mimo krytykowanego (imo dość słusznie) stylu. 

Teraz akurat będą grać z West Hamem i Man United, to zobaczymy, kto lepiej wyszedł na transferach lol. Gorzej, że czeka ich też Nottingham i Chelsea, no i ktoś średnio mocny w Lidze Mistrzów. W kwietniu może wróci Saka, Martinelli... No ciekaw jestem, jak przeżyją ten czas co najmniej do powrotu Saki. Ale myślę, że lepiej, niż niejeden klub, który kupował ile wlezie, bo kurde panie, mamy dziurę na jakiejś pozycji, natychmiast łatać!

Z Realu Madryt też wiecznie ludzie w necie ryją, że nie kupują natychmiast dokładnie takiego gracza na dokładnie taką pozycję, co by było fajnie, ale na dłuższą metę, Realowi idzie całkiem ok. "Kurva gramy samymi pomocnikami w obronie bo wszyscy umarli, tragiczny kryzys"... ale luk na tabelę a tam na pierwszym miejscu Real, widziałem gorsze kryzysy.

• Plusik 1
Opublikowano

Mitoma ładnie, ale nadal nie gra tak regularnie, żebym się zgadzał z jego fanami. No ale nie poszedł do Arabii, po ptakach tak czy siak.

Man City miażdży Newcastle pokazując sens zimowych transferów. Chusanow wygląda bardzo porządnie (20-latek który nie zna żadnego języka!), Omar "ale po co im napastnik, już mają napastnika?" Marmoush mówi sam za siebie, Gonzalez wyglądał jak prawdziwe zastępstwo Rodriego. Mimo, że Newcastle przegrywało przez prawie cały mecz, było praktycznie bez szans na gola. 

Opublikowano

Awansować koniecznie bez baraży w lidze Europy i będziemy mieli wreszcie tydzień bez meczu w środe/czwartek i cały ten czas możemy skupić się na treningach.... bilans: mainoo out, ugarde out, diablo out

Ten ostatni do końca sezonu xdddddd

Opublikowano

Co do napastników Arsenalu, to jako ciekawostka, doskonale w Monaco debiutuje Mika Biereth. Po pięciu meczach dla klubu z księstwa, ma już na koncie 7 goli. 

Biereth nie wydawał się piłkarzem na poziomie Arsenalu, gdy odchodził rok temu. Nie wyobrażam sobie żadnego powodu do zdziwienia, że go sprzedali. Niemniej, w tym sezonie 22-latek zdaje się rozkręcać. Żaden z tych 7 goli nie był nawet główką.