Skocz do zawartości

Premier League

Featured Replies

Opublikowano

Saka wrócił. Najgorszy okres braków raczej za Arsenalem. Nic wielkiego się nie stało. Jak było drugie miejsce, tak spokojnie jest drugie miejsce. Pierwszego by, myślę, nie było obojętnie, czy by nie kupili Gyokeresa czy innego Isaka. W Lidze Mistrzów - 7-1 i wszystko przed nimi. 

Merino zagrał bodaj 7 meczów jako środkowy napastnik, i ogólnie wypadł ok. Większość prawdziwych napastników w lidze by tak chciała, jak on. 

Ogólnie nie ma wielkiego problemu, tak jak się spodziewałem. Jasne, klub nie walczy o tytuł z Liverpoolem i nie dominuje. Można się śmiać niby. Ale w tak zaciętej lidze, 18 ekip jest poniżej nich. Myślę, że, realistycznie, ich plan się sprawdza, lepiej niż średni oczekiwany efekt.

Nottingham już chyba dociągnie trzecie miejsce, w każdym razie, sensacja i niemożliwe staje się faktem, Liga Mistrzów jest raczej ich. Chelsea, Man City, Newcastle itd. będą się bić nadal.

Zdolność podopiecznych Nuno do grania średniego meczu i wygrania go jest dla mnie imponująca. Kurde, Tottenham pewnie marzy właśnie o takim trenerze. A czekaj...

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

• Manchester United's bench looks like a Mexican drug cartel..

• Przez kolejny sezon kibice United będą jak zawsze przekonani, że sędziowie tak naprawdę ich krzywdzą, jak w Oficjalnej Prawdziwej Tabeli Premiership.

Opublikowano

Saka wrócił, ale kontuzji doznal Gabriel, nie wyglądalo to dobrze. Świetnie zagral za niego Kiwior, no ale Kiwior na Real to nie wiem. 

Opublikowano

Jak to forum teraz wygląda lol.

Kevin De Bruyne opuszcza Manchester City.

Co tu mówić, zaliczył prawie dekadę rządów. W sezonie 2014-15 był Piłkarzem Sezonu w Bundeslidze, zachwycając jakością. Oczywiście już wcześniej wymiatał, np. w Werderze, ale mniej osób to widziao. W 2015 poszedł do Man City i tam dostarczał co roku. Zazwyczaj błyszczał w LM, w lidze niemal zawsze. Teraz coś się zepsuło, może to ta kontuzja, nie wygląda już dobrze. Kurde, koleś młodszy ode mnie, ale wiadomo było, że jego czas dobiega końca.

Opublikowano

gdzieś mignęła mi informacja, że KDB w trakcie całej swojej kariery w PL ani razu nie zgarnął nagrody piłkarza miesiąca w lidze... wow

Opublikowano

Jak tak patrzę na tę nagrodę, to w sumie prawie zawsze jest dla kogoś, kto nawalił akurat gole, bo jak inaczej się wyróżnić w okresie 4 meczów tak, by cała liga się zgodziła, że się wyróżniłeś.

Nikt chyba nie zgadnie, jacy są dwaj zawodnicy nieofensywni, którzy dostali Piłkarza Miesiąca w ostatnich pięciu latach. Otóż... Harry Maguire i Joel Matip.

Żeby znaleźć bramkarza z tym wyróżnieniem, trzeba się cofnąć 10-15 lat. I w tym okresie po jednej nagrodzie mają Tim Krul, Mark Schwarzer i Fraster Forster. Też pewnie nie ci, co by się stawiało. N"Golo Kante, Ruben Dias nigdy nie dostali. Van Dijk raz, bardzo dawno temu.

Ogólnie niezła ciekawostka te nagrody. Ale De Bruyne przede wszystkim był dwa razy Piłkarzem Sezonu, a nie byłoby dziwne, gdyby miał tego więcej. Nic dziwnego w nagrodzeniu Salaha w 2018, bo nawalał gole. a Man City miało podział, czy herosem był bardziej Aguero, czy De Bruyne. Ale De Bruyne to chyba jedyny taki koleś, jakiego pamiętam, obok Hazarda - że kiedy tylko grał, to zawsze był na luzie kandydatem do nazwania najlepszym graczem ligi. No, aż do tego sezonu.

Gabriela czeka operacja i koniec sezonu, więc Kiwior pewnie będzie kończył sezon jako opoka Arsenalu. Jednak zabawne, że taki potężny klub wystawia kolesia, który zbiera takie baty od wszystkich za beznadziejne występy w przeciętnej polskiej kadrze.

Jasne, da się go ominąć, bo wracają z kontuzji White i Timber, jest Lewis-Skelly i Tierney, istnieje Zinczenko i chyba Calafiori (obecnie kontuzjowany). Ale chyba Kiwior ma największą kombinację szacunku trenera i zdrowia w tym gronie i chyba jeszcze pogra.

Opublikowano

Southampton oficjalnie zrelegowane, najwcześniej w historii PL. Czy pobiją rekord najgorszego sezonu? Musieliby przegrać pozostałe 7 meczów. A zazwyczaj jednak coś tam zdobywają, jak mają 7 meczów... Na ostatnich 7 meczów, zdobyli jeden punkt. W poprzednich siedmiu, aż 3 punkty. Więc pewnie nie pobiją rekordu.

W ogóle nieźle idzie Wolves - dobra regeneracja po tym początku sezonu, gdy bili się z tą denną trójką. Teraz są o klasę lepsi od nich, i na pewno się utrzymają. Wolves chyba dawno nie zagrali naprawdę cienkiego meczu, a i punkty zaczęły natychmiast płynąć po zatrudnieniu Vitora Pereiry. Czwarty portuglaski trener w Premier League - i trzech z nich jest bardzo wysoko cenionych w tym momencie...

Za to West Ham może się cieszyć, że denna trójka jest tak słaba. Nie mogę, jaki ten klub jest cienki. 100 mln funtów rocznie podstawowych pensji - tylko kilkanaście klubów na świecie ma wyższy budżet. A styl i wyniki takie cienkie. Graham Potter nic nie poprawił, może przeciwnie.