Daffy 10 547 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 ale od ery dominacji ligi angielskiej gdzie liverpool, chelsea i united byly hurtowo w finalach lub 1/2 wcale tyle czasu nie minelo by az tak procentowalo te hiszpansie szkolenie mlodziezy, ktore jakby nie patrzec jest od zawsze (hiszpania to rpzeciez etatowy mistrz roznych grup wiekowych w juniorskiej pilce). nie mozna jednak nie zauwazyc ze pomimo rok w rok zwrostu kasy w premierleague to od jakiegos czasu strach te druzyny ogladac na arenie miedzynarodowej Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Jako kobic Liverpoolu pisze o druzynie ''my'' - ale moge przestac jesli chcecie. Rób co chcesz byłem ciekaw po prostu. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Ładna tabelka z przychodami, jestem ciekaw natomiast jak wygląda podobna z zyskiem / stratą netto. Cała liga niemiecka w top 30? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 ale od ery dominacji ligi angielskiej gdzie liverpool, chelsea i united byly hurtowo w finalach lub 1/2 wcale tyle czasu nie minelo by az tak procentowalo te hiszpansie szkolenie mlodziezy, ktore jakby nie patrzec jest od zawsze (hiszpania to rpzeciez etatowy mistrz roznych grup wiekowych w juniorskiej pilce). nie mozna jednak nie zauwazyc ze pomimo rok w rok zwrostu kasy w premierleague to od jakiegos czasu strach te druzyny ogladac na arenie miedzynarodowej No własnie jak słusznie zauważyłeś, hiszpanie mają znakomitych wychowanków, na poziomie piłki reprezentacyjnej też od kilku lat niszczyli wszystko i wszędzie a anglia co? 1/8 to max na co ich stać na arenie międzynarodowej. I tak jak mówi pajgi, to o piłkarzy z hiszpanii drużyny z PL często srogo walczą kiedy ostatnio jakiś wyspiarz trafił do PD? Chyba tylko Bale, który nawet nie jestem anglikiem. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Jako kobic Liverpoolu pisze o druzynie ''my'' - ale moge przestac jesli chcecie. Ale że dziecinada pt. "kapcioszki canal plus prosze bozie zeby strzelili gola i pisze o tym w internecie" czy coś poważniejszego? Bo ostatnio przez niektórych słowo kibic traci na znaczeniu... Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Kazdy mecz LFC od ladnych paru lat ogladam. Opuscilem raptem kilka. Codziennie od dawna na bierzaco z klubem. W Anglii średnie teamy wydają chore pieniądze na zawodników takich jak Andy Carroll, w Hiszpanii na głupoty raczej sobie nikt nie pozwala Nie pozwala, bo nie moze sobie pozwolic. Inaczej by bylo gdyby te kluby mialy tyle pieniedzy jak w Anglii. Ale o czym mowimy jak takiej smiejsznej Hiszpanii prawie wszystkie pieniadze z praw TV biora 2 kluby, kazdy wie jakie. Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 (edytowane) Gdyby podział praw do transmisji tv był taki jak w Hiszpanii Ronaldo i Messi grali by w Anglii i zarabiali dwa razy tyle co w Hiszpanii A bogate kluby angielskie mnie nie interesują bo sobie bez tej mega kasy poradzą . Ważne że cała dolna połówka tabeli może kupić sobie kogo chce i to jest dla samej ligi najważniejsze . Oczywiście zawodnik wybierze Napoli zamiast Swansea za te same pieniądze ze względu na grę w LM ale jak tak dalej pójdzie to kto wie Edytowane 23 stycznia 2015 przez malin1976 Cytuj
Gość Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 ale od ery dominacji ligi angielskiej gdzie liverpool, chelsea i united byly hurtowo w finalach lub 1/2 wcale tyle czasu nie minelo by az tak procentowalo te hiszpansie szkolenie mlodziezy, ktore jakby nie patrzec jest od zawsze (hiszpania to rpzeciez etatowy mistrz roznych grup wiekowych w juniorskiej pilce). nie mozna jednak nie zauwazyc ze pomimo rok w rok zwrostu kasy w premierleague to od jakiegos czasu strach te druzyny ogladac na arenie miedzynarodowej Trochę jednak minęło i od tego czasu, to właśnie zaciąg z Hiszpanii (nie tylko samych Hiszpanów, co zawodników z PD) stanowi o sile Angielskiej piłki. Przykładów jest mnóstwo i jak jeszcze jakiś czas temu można było poczytać, że Hiszpania upadnie, bo najlepszych zawodników wyprzedają, to jednak co roku PD zastępuje ubytki wcale nie gorszymi zawodnikami. I tutaj chodzi też o to, że lepiej lurkują inne ligi (Portugalia, Włochy, Ameryka Południowa), o poziomie taktycznym nie wspominając. Właśnie sukces komercyjny PL, mocno zaniża poziom sportowy ligii, bo wiadomo, że ludzie nie pragną szachów, tylko na(pipi)ianie od pola karnego, do pola karnego. W tym PL jest niedościgniona, ale to jest dobre tylko do momentu, kiedy drużyny brytyjskie nie mierzą się z zespołami dużo mocniej zaawansowanymi taktycznie z Bundesligi i PD. Moim zdaniem, właśnie to jest powodem tak łatwej adaptacji zawodników z PD w PL (mimo, że wbrew powszechnej jeszcze jakiś czas temu opinii, w PL takie karły zostałyby zadeptane), ale w drugą stronę działa to tak sobie. Malin- gdyby żaby żyto żarły... można gdybać, może w ogóle by nie było Messiego, bo Barca z tej biedy nie inwestowałaby kasy w leczenie karła. No i przecież Leo nie poradziłby sobie w PL, bo tam by go zdeptali i nikt by mu nie pozwalał tylu goli na(pipi)iać, , kryliby by go poczwórnie, bo w PL to się umiejo bronić! Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 To gadanie że karłowaci Hiszpanie się nie sprawdzą w Premier League to trochę nieaktualne zdecydowanie jest. Navas, Silva, a nawet kurna Bojan sobie świetnie radzą. Zresztą prawdziwych zabijaków coraz mniej jest w PL, na tę chwilę to tylko Barton, Cattermole, Shawcross chyba są warci wyróżnienia. Wszystkie piłkarskie cioty coraz lepiej sobie radzą na angielskich boiskach. A co do taktyki to ja jestem raczej zdania, że wszelka niezwykle skomplikowana taktyka kończy się po wyjściu na murawę. Jak się zacznie mecz to już raczej 11 facetów niezbyt myśli o bardziej zaawansowanych rzecach, niż "skrzydłem albo środkiem", albo "pressing czy dobre ustawienie", czy tam gra z kontry itp. Cytuj
Gość Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 A co do taktyki to ja jestem raczej zdania, że wszelka niezwykle skomplikowana taktyka kończy się po wyjściu na murawę. Jak się zacznie mecz to już raczej 11 facetów niezbyt myśli o bardziej zaawansowanych rzecach, niż "skrzydłem albo środkiem", albo "pressing czy dobre ustawienie", czy tam gra z kontry itp. Ciekawe podejście Cytuj
Ore 188 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Bardziej podobał mi się fragment o piłkarskich ciotach. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 c0r jest wybornym januszem futbolu lubie jego analizy Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 apropo united czy sporu jaki pilkarz jest najlepszym na swiecie nalezy tez pamietac ze falcao jest tylko jeden i nie gra w manchesterze tylko urodzil sie w brazylii i jest pele'm pod dachem http://youtu.be/8kc7r_xaiyc Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Gdyby podział praw do transmisji tv był taki jak w Hiszpanii Ronaldo i Messi grali by w Anglii i zarabiali dwa razy tyle co w Hiszpanii Nie do końca raczej, bo podatek dla najbogatszych jest wyższy w UK, niż w Hiszpanii. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Gdyby podział praw do transmisji tv był taki jak w Hiszpanii Ronaldo i Messi grali by w Anglii i zarabiali dwa razy tyle co w Hiszpanii Oczywiście zawodnik wybierze Napoli zamiast Swansea za te same pieniądze ze względu na grę w LM ale jak tak dalej pójdzie to kto wie Tylko, ze nie ma tych samych pieniedzy. Wloska liga to juz tylko sie kompromituje. Najbardziej smiesza mnie ich oferty transferowe. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 United w formie England - FA Cup January 23 FT Cambridge United 0 - 0 Manchester United Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 jeszcze mocny sklad wystawili Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 No nie wiem co tak słabo. Jednak zawsze to jeden mecz więcej. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 Wciąż lepsze rożne niż Angel 4money Di Maria. Ten gość ostatnio gra tak, jakby mu Jackowski przepowiedział, że niedługo umrze na boisku z przemęczenia. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 jak Angel będzie tak dalej grał to Perez wyjdzie na transferowego geniusza jak po sprzedaży Ozila i kupnie Bale 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 23 stycznia 2015 Opublikowano 23 stycznia 2015 No nie wiem co tak słabo ale zaraz Falcao czy Di Maria za swoją tygodniówłkę wykupią wszystkich piłkarzy i całe to biedne Cambridge i zamkną klub i awans zapewniony. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 jak Angel będzie tak dalej grał to Perez wyjdzie na transferowego geniusza jak po sprzedaży Ozila i kupnie Bale Wczoraj był ustawiony za wysoko na 10-tce, musi grać trochę głębiej żeby mieć więcej miejsca by się rozpędzić. Na jego pozycji na której od początku wymiatał, wczoraj grał Januzaj. Di Maria obecnie jest pod formą, ale co się dziwić jak Van Gaal przez ponad pół sezonu rotuje zawodnikami i ich pozycjami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi