Skocz do zawartości

Premier League

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bartg

1319

• ogqozo

1255

• c0ŕ

1202

• Zwyrodnialec

1132

Opublikowano

Właściwie to chyba trzy. No ale twoja opinia o Ferze w QPR (w QPR, Jezus Maria, co trzeba robić, żeby dobrze wyglądać w tamtym QPR?) jest tyle samo warta bez względu na to, czy trzy razy Fer zdobył gola, czy akurat nie.

Tak czy siak dobry piłkarz, czy najlepszy w Swansea? No jak się uwzględni, gdzie by byli bez tych jego goli, to na pewno.

Ale ja nawet nie tyle się śmiałem z jego umiejętności piłkarskich (bo wiadomo że to solidny pomocnik na Premier League), tylko że napisałeś coś w stylu że fantastyczny, a ja wspomniałem że w wieku 25 lat spadł z ligi z Norwich i QPR, a w dodatku oblał testy medyczne w Evertonie, wydało mi się to dość zabawne w tym wieku mieć tyle pecha.

Ta piłeczka Fabsa i zwód Ivanovica coś pięknego. Tylko Hazard dalej pozoruje swoją formę schematem "drybling przy lewej stronie pola karnego, potem zejście do środka i podanie do najbliższego kolegi który stoi przed polem karnym". 

Wpuściłby Conte baczułaja.

Opublikowano

ja pier,dole jak Swansea wyciągnęło ten punkt. 2 gole z głupich błędów głupich zawodników, szkoda strzępić ryja

Opublikowano

POKAŻ MI GDZIE TAK NAPISAŁEM

no strzeleckie staty Bolasie ma bardzo słabe, ale za to we wrzutkach i kreowaniu gry zawsze wymiatał, oprócz tego jest silny, szybki i ma genialny drybling, ale to nie nowość. Teraz ma obok siebie poważnego napastnika w postaci Lukaku i może wykręcić naprawdę sporo asyst w tym sezonie (na teraz miałby już 5 ale Barkley i Lukaku nie trafiali w stuprocentowych sytuacjach, więc ma jedną), w Crystal Palace gdy grało się z Fraizerem Campbellem albo Dwightem Gaylem było to niemożliwe.

Kolejny fantastyczny występ wczoraj zaliczył Gueye, z tego co widzę we wszystkich statystykach w tym sezonie ma dosyć dużą przewagę nad Kante (grając w słabszym zespole), w dodatku wczoraj dołożył asystę przy pierwszym golu Lukaku. Za 7 milionów funtów na razie wygląda na najlepszy transfer tego okna w Anglii. No a Gareth Barry jest obecnie najbardziej niedocenianym piłkarzem w tej lidze.

Opublikowano (edytowane)

No już przed sezonem wiele osób pisało, że Pogba to jednak gracz mocno ofensywny na granie z "tyłu" w 4-2-3-1. Ucieka rywalom, a nie się ich trzyma. Neville raczej słusznie mówi, że to i zaleta, i wada. Jak się ma piłkę i przewagę to zazwyczaj zaleta, że ustawia się tak, by konstruować akcje, a nie tylko blokować. No ale w takim meczu może nie. Tyle że to nie jest zarzut do piłkarza, bo każdy piłkarz ma jakieś mocne punkty i słabe, nie wystawia się Gerarda Pique na ataku i narzeka że nie ma instynktu snajpera. Nie wiem, co z Carrickiem, ale był na ławce Herrera, Schneiderlin. Mourinho sam mówił latem, że kupił każdy typ piłkarza, który chciał.

W sumie to dziwne, że Mourinho go tam wystawił, bo pamiętam, że w Realu potrafił nawet Pepe czy Ramosa przesunąć do pomocy, by mieć dwóch defensywnych pomocników i jednego środkowego przeciw rywalom, którzy mają więcej zawodników ofensywnych. A City w każdy meczu wystawia i De Bruyne, i Silvę.

No cóż, to nadal początki tej ekipy. Każdy zwraca uwagę, że w drugiej połowie United wyszło znacznie lepiej ustawione. Zmusili City do wprowadzenia defensywnego gracza za napastnika, bo ten początek drugiej połowy wyglądał mocno. Jakby tak zaczęli to może byłby mecz na 0-0.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Ja też myślę że Pogba ma raczej umysł ofensywnego pomocnika, a robi się z niego jakiegoś typowego środkowego pomocnika, który powinien ogarniać cały środek pola, a potem jeszcze ludzie mu wytykają brak goli czy asyst.

Jak dla mnie najoptymalniej byłoby gdyby grał np. w 4-3-3 z Carrickiem albo Schneiderlinem z tyłu i obok Herrery/Fellainiego bardziej z przodu, no ale tu wszystko się rozbija o obecność Rooneya w składzie więc rzeczywiście ciężko upchać. Na początku sezonu to w ogóle miało wyglądać tak że środkiem pola będzie Carrick, Pogba, Rooney, ale Fellaini niespodziewanie wyskoczył i teraz cały zespół jest dość niezbalansowany.

Opublikowano (edytowane)

Co jak co ale środek pola to Chelsea powinna zdominować, a tutaj nawet obrońcy Liverpoolu wchodzą w pole karne jak w masło xd

Edytowane przez hav7n
  • Plusik 1
Opublikowano

kuvvva zayebie za te piatki z angielska liga, nie potrafie sie przestawic, ze pierwszy raz w historii graja w ten dzien i znowu zapomnialem o meczu