Daffy 10 563 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Opublikowano 28 sierpnia 2018 a mi sie wydaje, ze niestety dociagnie co najmniej do polowy sezonu jesli nie do samego konca zalezy na ile zarzad lyknie tlumaczenie: ale wczoraj gralismy ladnie pierwsza polowe, ale przeciez mowilem ze potrzebuje obroncow wiec sie nie dziwcie ze teraz ci co sa robia bledy Cytuj
Gość Opublikowano 28 sierpnia 2018 Opublikowano 28 sierpnia 2018 3 godziny temu, Kalel napisał: […] Martial (typowany do odejścia od dwóch okienek) chce zostać i zobaczyć jak się sytuacja do świąt rozwinie. Mourinho chciał go wymienić na Williana w tym okienku, ale na szczęście dla United zarząd Manchesteru się na to nie zgodził. Byłby kolejny wspaniały transfer w karierze Portugalczyka. Widocznie nie chcą popełniać błędów Chelsea i zostać z niczym po jego odejściu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 sierpnia 2018 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Jest tu jakaś forumowa liga fantasy? Gram z ludźmi z robo, to i tu mogę spróbować. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 sierpnia 2018 Opublikowano 28 sierpnia 2018 1 minutę temu, Rozi napisał: Jest tu jakaś forumowa liga fantasy? Gram z ludźmi z robo, to i tu mogę spróbować. Jest. @Bartg Daj numer btw Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Opublikowano 28 sierpnia 2018 Kod do ligi 95657-395904 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Opublikowano 29 sierpnia 2018 (edytowane) Najlepsze być może jest w tym harmiderze to, że... w sumie ma dużo racji. Manchester grał wczoraj ogólnie dobrze, lepiej od Tottenhamu, zwłaszcza w pierwszej połowie Totki mało miały i United zrobiło niemal wszystko by prowadzić, przesądziły dość losowe sytuacje które raz idą tak, raz siak. Zwalnianie menedżera i myślenie, że za innego się to nie zdarzy, nie brzmi jak prawdopodobna kalkulacja. Kapitalny mecz zagrał Lloris, De Gea - cóż, to też coś, co trudno przypisać menedżerowi, ot bywa. Jak na Mourinho, to dziś wręcz chyba... ładnie grali. Wchodzę w internet, i po TYM meczu ludzie go jadą jakby Manchester zajął 20. miejsce w poprzednim sezonie, skończony, dinozaur, zniszczył klub. A zajął 2. miejsce, i ogólnie za czasów Mourinho klub pod wieloma względami jednak poprawił swoje widoki. Wiele też rzeczy można krytykować, ale w większości nie zaczęły się one tylko jak Mourinho przyszedł, przy każdym trenerze by ludzie narzekali albo na X, albo na Y. Oczywiście, "atmosfera" w tym wszystkim jest jakaś apokaliptyczna i on w tym nie pomaga, delikatnie mówiąc. Ale ogólnie to wszystko bardziej śmieszne, niż straszne. Myślę, że najbardziej sensowny tekst o tym napisał Rob Smyth: nie ma jeszcze powodów uważać, że Mourinho został w tyle za "futbolem", nie w sensie taktycznym; dostaje od ludzi baty, bo został w tyle za trendami kulturowymi, medialnymi, zestarzał się styl samej jego osoby i medialne zachowanie, bardziej niż styl gry. Kiedy masz tak dużo frajdy z tego, że ludzie dokoła życzą ci porażki, to... ludzie będą życzyć ci porażki, a to nie ułatwia. https://www.joe.co.uk/amp/sport/manchester-united-mourinho-chelsea-197052 Na przykład, on sam tyle razy obśmiewał innych trenerów za to, że "nie wygrali", zrównując drugie miejsce z ostatnim, ignorując kontekst, punkt początkowy, realną kompetytywność - że teraz oczywiście ludzie mniej chcą słuchać z jego ust tekstów, że są odcienie szarości, że są różne okoliczności, że popatrzcie w jakiej sytuacji był klub jak przychodziłem, że proces na lata, konkurencja nie śpi itd. Jeszcze lepsze będzie jak faktycznie go zwolnią i przyjdzie jakiś inny trener i wszyscy będą myśleć, że przez samo niebycie Mourinho tylko "kimkolwiek normalnym" od razu spowoduje 100 razy lepszą grę i brak losowych zdarzeń. Jak zawsze przy zmianie trenera. A Alexis miał już zdecydowany opad formy przez ostatnie pół roku w Arsenalu. Teksty, że transfer do Mou Utd go osłabił to kolejny powód, dla którego będzie mi się pewnie zawsze kojarzył z transferem Fernando Torresa. Edytowane 29 sierpnia 2018 przez ogqozo 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) Chciałbym powiedzieć niby-żartem, że na starcie sezonu na najlepszego gracza ligi wygląda Roberto Pereyra, ale niestety to chyba nieprawda w świecie, w którym istnieje Sadio Mané. Znowu gracz meczu? Jest o głowę nad resztą boiska (a mówimy o meczu, w którym na boisku jest Roberto Firmino i Virgil Van Dijk) i nieustannie też robi akcje bramkowe. Leicester pewnie znowu przegra z wielkim klubem, ale na pewno styl obu tych meczów pozwala ocenić, że wyglądają na naprawdę konkretną ekipę. Zmusili Alissona do pracy i ogólnie nieźle się prezentują. Liverpool nie wystawił dziś Keity i nadal "adaptuje" Fabinho, strach się bać co będzie jak Kloppo ich w końcu przystoje w pełni do swojej FILOZOFII i zobaczymy ich Super Klopayian formy. Edytowane 1 września 2018 przez ogqozo Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Salah niby nie strzela gola ale tworzył tam akcje, dobry meczyk Cytuj
Carles 84 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Alisson nareszcie, teraz jeszcze Ter Stegen i skończą z kombinowaniem na jakiś czas Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Co ten Alisson, nie tak cię uczyliśmy w Romie. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 "Wszystko mam skalkulowane. Lubię podejmować ryzyko. Fani z problemami z sercem muszą uważać!" - Alisson kilka dni temu dla ESPN Brazil. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 37 minut temu, Carles napisał: Alisson nareszcie, teraz jeszcze Ter Stegen i skończą z kombinowaniem na jakiś czas Ter Stegen to sie ogarnal dawno temu. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 ten środek pola w Chelsea Cytuj
Gość Opublikowano 2 września 2018 Opublikowano 2 września 2018 Co te Watford odjaniepawla Niby początek, ale ja ich do spadku typowałem. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 2 września 2018 Opublikowano 2 września 2018 Standardowo nabija punktów do listopada, potem pare porazek, zmiana trenera i walka o utrzymanie Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 3 września 2018 Opublikowano 3 września 2018 https://talksport.com/football/418171/liverpool-loris-karius-mistake-beskitas-debut/amp/?__twitter_impression=true karius ładnie się w turcji przywitał Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 4 września 2018 Opublikowano 4 września 2018 2014/15 - Leicester: 14. miejsce w lidze, bilans spotkań: 11-8-19 2015/16 - Leicester: Mistrzostwo Anglii 2017/18 - Watford: 14. miejsce w lidze, bilans spotkań: 11-8-19 2018/19 - Watford: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 (edytowane) Po przerwie wracamy od lig i już w sobotę rano mecz Tottenham-Liverpool. Co prawda Spurs przegrali w meczu na szczycie z Watfordem, ale nadal zapowiada się wyjątkowo wysoki poziom. Trzeba jednak oszczędzać siły przed meczami w LM z odpowiednio Interem oraz PSG. Tottenham otwiera sezon w jakiejś przedziwnej sytuacji, gdy jego największymi gwiazdami wydają się Lucas Moura i Kieran Trippier. Mimo ewenementu nie wykonania żadnych transferów latem, ekipa wygląda inaczej, jest ustawiona inaczej, chociaż niekoniecznie lepiej. Do tego lekką kontuzję ma Dele Alli. Liverpool wygrał 4 razy, niemal bez straty gola, ale rywali miał łatwych. Na ich tle to jeszcze nic wielkiego wyglądać na takich dominatorów. Ten mecz mnie bardziej ciekawi, bo ekipa Kloppa wydaje się teraz "na oko" naprawdę piekielnie silna i daje coraz mocniejsze wrażenie, że tuż po Man City Guardioli możemy zobaczyć kolejną ekipę na rekordowym poziomie w historii Anglii... ale nie cytujcie mnie jakby co. Nie wiem, ile "trofeów" wygrał Klopp, ale koleś jest geniuszem. Andrew Robertson budzi pytania, czy nie wyprzedza Alonso jako najlepszy lewy obrońca w lidze, a James Milner znowu wygląda, jakby jego imię czytało się Hamez. No i Salah i Mane i Firmino. My God. Edytowane 14 września 2018 przez ogqozo Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 cytując klasyka "Gott mit uns", chociaż Loris po ostatniej aferze może być mocno zmotywowany Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 września 2018 Opublikowano 15 września 2018 (edytowane) 10 godzin temu, Kaczi napisał: cytując klasyka "Gott mit uns", chociaż Loris po ostatniej aferze może być mocno zmotywowany Przecież nie zagra w tym meczu Edytowane 15 września 2018 przez _Be_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi