Skocz do zawartości

Premier League

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś mi dziś przypomniał, że Cole Palmer zaczął poprzedni sezon na ławce. Dopiero po 6 meczach, gdy Chelsea nie strzeliła gola Bournemouth, Nottingham, itd., Palmer wszedł do pierwszej jedenastki. Innymi słowy, chłopak ma właśnie za sobą jeden sezon faktycznego grania.

I cóż to był za sezon. 28 goli, 16 asyst dla Chelsea. Kto by pomyślał ledwie zeszłego lata, że ten dryblas niemogący się przebić w Manchsterze City, który wiecznie wygląda jakby zastanawiał się ile jest 2+2, okaże się takim jakby wolniejszym Messim, geniuszem wizji i techniki. I to nie kiedyś jak dorośnie, ale natychmiast. Na pewno nawet Chelsea się tego nie spodziewała. 

A propos bicia rekordów, Man United pobiło swój sprzed roku - 8 punktów po 7 meczach to wyjątkowo mało. Nie mam nic do dodania po tym, co pisałem latem. Nie uważam, żeby zwolnienie ten Haga gwarantowało sukces - ale wiem na sto procent, że TYPOWO trener z takimi wynikami zostaje zwolniony, ale Ineos zaczął słuchać tekstów o "trofeach" i uwierzył.

Co roku w lecie fani mówią "ale teraz jest inaczej, teraz przyszli DOBRZY piłkarze, nie źli jak ci co są", a potem nagle szok, ci piłkarze są źli, zawsze mówiłem że są źli hehe. Zwłaszcza de Ligt i Ugarte już ostro obrywają w mediach hehe. No jak to, przecież teraz to mieli być dobrzy piłkarze ściągnięci, fani Bayernu zwłaszcza płakali że Kąpany debil im najlepszego piłkarza sprzedaje by wzmocnić potężnie United.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 15,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bartg

1319

• ogqozo

1257

• c0ŕ

1202

• Zwyrodnialec

1133

Opublikowano
W dniu 5.10.2024 o 20:46, ginn napisał(a):

W Chelsea to grał chyba jakiś brat bliźniak Havertza. To jak się ogarnął przez ostatni rok, no kapitalna sprawa.

Arteta ostatnio powiedział, że "Havertz musi czuć się kochany i wspierany w zespole i wtedy pokazuje najlepszą wersję siebie". Ciężko się z tym nie zgodzić, już za Chelsea myślałem, że to właśnie taki typ piłkarza.

• This 1
Opublikowano

Havertz to jeden z niewielu w miarę jasnych punktów Arsenalu w tym sezonie. Saka, Raya, kto jeszcze zadowala jak nie Havertz?

Raz jeszcze czerwona kartka daje fanom "możliwość" gadania o niej, a nie o tym, że i przed kartką cienko to wyglądało. Zawsze jest czerwona kartka, no i kontuzja Odegaarda, a teraz Saki. Ale były mecz że był i Odegaard, i Saka, i 11 piłkarzy cały mecz, i też nie grali porywającego futbolu... Coś tu średnio idzie w tym sezonie.

Nie wiem kto może podskoczyć City na ten moment, Liverpool niby kapitalne wyniki, ale trochę mają fuksa chyba, że tylko 2 gole stracili, tego się nie da utrzymać chyba. Tak na oko, to wiem, kto mógłby podskoczyć City - nieistniejący zespół o nazwie "Tottenham tylko skuteczny pod bramką".

Opublikowano

Arsenal w tym sezonie to dopiero leci na fuksie, wcześniej byli i skuteczni i efektowni, a teraz momentami prezentują jakiś siermiężny futbol rodem z Ten Hagena. Wygrywają po indywidualnych przebłyskach zawodników z ofensywy, którzy obecnie są poza kadrą. City bez Rodriego jeszcze w niejednym meczu będzie miało problemy i wyniki na styku.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.10.2024 o 18:00, Bielik napisał(a):

Arsenal w tym sezonie to dopiero leci na fuksie, wcześniej byli i skuteczni i efektowni, a teraz momentami prezentują jakiś siermiężny futbol rodem z Ten Hagena. Wygrywają po indywidualnych przebłyskach zawodników z ofensywy, którzy obecnie są poza kadrą. City bez Rodriego jeszcze w niejednym meczu będzie miało problemy i wyniki na styku.

Ciężko jest prezentować wypracowany styl bez głównego dyrygenta, więc Arteta musiał coś zmienić i podszedł do tego aż za bardzo pragmatycznie, ale fuks? Rozwiń, bo brzmi jak ocena wyników na podstawie flashscore'a.

Edytowane przez ginn
Opublikowano
W dniu 20.10.2024 o 17:21, ogqozo napisał(a):

Havertz to jeden z niewielu w miarę jasnych punktów Arsenalu w tym sezonie. Saka, Raya, kto jeszcze zadowala jak nie Havertz?

Raz jeszcze czerwona kartka daje fanom "możliwość" gadania o niej, a nie o tym, że i przed kartką cienko to wyglądało. Zawsze jest czerwona kartka, no i kontuzja Odegaarda, a teraz Saki. Ale były mecz że był i Odegaard, i Saka, i 11 piłkarzy cały mecz, i też nie grali porywającego futbolu... Coś tu średnio idzie w tym sezonie.

Nie wiem kto może podskoczyć City na ten moment, Liverpool niby kapitalne wyniki, ale trochę mają fuksa chyba, że tylko 2 gole stracili, tego się nie da utrzymać chyba. Tak na oko, to wiem, kto mógłby podskoczyć City - nieistniejący zespół o nazwie "Tottenham tylko skuteczny pod bramką".

Liverpool podskoczy a komentatorzy z viaplay zesrają się ze złości jak zobaczą Arsenal dopiero na trzecim miejscu . Strasznie stronnicze to ich komentowanie .

Opublikowano (edytowane)

Arsenal ma tyle samo punktów co w zeszłym sezonie przy nieporównywalnie trudniejszym terminarzu i strasznym szpitalu. Wtedy też dużo mówiło się na tym etapie rozgrywek, że Armaty nie dojeżdżają, a jak później odpaliły to był walec, więc byłbym bardzo ostrożny z oceną, kto na jakim miejscu zakończy. Szczególnie w obliczu coraz lepszej Chelsea.

Klucz w tym, żeby odpowiednio zarządzać formą i błyszczeć nią w decydującej fazie sezonu, a 1/4 rozgrywek to niekoniecznie ten etap.

Edytowane przez ginn
Opublikowano
7 minut temu, Figaro napisał(a):

To nie łysy jest tam problemem, już za czasów Mourinho to zarząd ma tam niedobór zwojów mózgowych. 

Tak, a czego konkretnie ETH nie dostał, żeby punktować na boisku? Za mało Ajaksu w Manchesterze?

• This 1
Opublikowano
27 minut temu, Figaro napisał(a):

To nie łysy jest tam problemem, już za czasów Mourinho to zarząd ma tam niedobór zwojów mózgowych. 

Wspierali go jak nikogo. Dostał transferowe zachcianki i miał praktycznie cały nowy skład. Został zatrudniony po odejściu Solskjaera i gdy Rangnick prowadził klub tymczasowo, już wiedział gdzie będzie w przyszłym sezonie. Mógł z Ajaxu doglądać braki i co poprawić, ale nawet tego nie wykorzystał.