Gość Orson Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Co do Financial Fair Play to jestem zdecydowanie sceptyczny. Takie sztuczne ograniczenia zawsze prowadzą do patologii , mataczenia i cwaniactwa- jak tu obejśc system. Poza tym moze dostosujmy sie do tych najbiedniejszych powiedzmy do rodzimej ekstraklasy, niech budżet 60 mln zł będzie górną granicą? Bez sensu sprawa, tak ten świat wyglada, ze bogaty moze wiecej- tak było , jest i będzie. Niezłym pomysłem a już na pewno dużo lepszym niż powyższy, jest zamysł by ułatwic słabszym teamom drogę do LM , gdzie kasa jest duża. Traci na tym prestiż rozgrywek ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Wiesz, jest trochę zbyt wiele bardzo udanych rozgrywek sportowych opartych na szalenie wielkiej liczbie regulacji - NBA czy NFL - żebym w coś takiego wierzył. "Cwaniactwo" ucina się tam w prosty sposób - otóż po prostu NBA rządzi klubami, a nie na odwrót. NBA chce, żeby mecze były jak najciekawsze dla fanów każdej ekipy, bo po to są te rozgrywki, i to egzekwuje. I nie ma kombinowania, kluby albo działają w duchu prawa, albo niech sobie grają we własnej lidze podwórkowej. To się da zrobić. Pytanie, czy UEFA chce to zrobić i czy umie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Co do Financial Fair Play to jestem zdecydowanie sceptyczny. Takie sztuczne ograniczenia zawsze prowadzą do patologii , mataczenia i cwaniactwa- jak tu obejśc system. Poza tym moze dostosujmy sie do tych najbiedniejszych powiedzmy do rodzimej ekstraklasy, niech budżet 60 mln zł będzie górną granicą? Bez sensu sprawa, tak ten świat wyglada, ze bogaty moze wiecej- tak było , jest i będzie. Niezłym pomysłem a już na pewno dużo lepszym niż powyższy, jest zamysł by ułatwic słabszym teamom drogę do LM , gdzie kasa jest duża. Traci na tym prestiż rozgrywek ale.... bez sensu gadasz. nie chodzi o ograniczenie max. kasy wydawanej na transfery do sztywnej sumy. po prostu kluby maja nie wydawac wiecej niz zarabiaja. dzieki temu nie bedzie (jak sie uda) takich sytuacji jak manchester city czy chelsea. Cytuj Odnośnik do komentarza
kilix 128 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) A jaka jest sytuacja w City czy Chelsea? Pytam, jako obserwator (niegodny określenia "kibic") Premier League. Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez kilix Cytuj Odnośnik do komentarza
ZUS_PL 82 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Właścicielami obu klubów są krezusi i nie muszą się liczyć z wydawanym groszem ( zwłaszcza w City, gdzie rządzą szejkowie ) . Cytuj Odnośnik do komentarza
kilix 128 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 No i spoko. Dzieki nim mam ciekawe widowiska co tydzień w tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Akurat żeby przejechać się po Arsenalu wcale nie trzeba prezentować wysokiej formy, myślę, że Tottenham sprawia więcej problemów. Chciałbym zobaczyć np. z 5:0 i minę Wengera, kiedy uświadomi sobie, że takiej porażki nie da się zwalić na "niesprawiedliwość sędziów". Chociaż byłoby mi trochę szkoda Szczęsnego, lubię gościa. Piszę dopiero teraz, musiałem wrócić z wakacji Ale jak widać, w najśmielszych snach nawet nie myślałem o takim wyniku. Coś pięknego. A co do FFP - przecież takie City obejdzie to bez najmniejszego problemu. Wystawią sobie w klubowym sklepiku jakieś koszulki "special edition", po 1mln Ł sztuka, wykupią je ich znajomi z Dubaju i już będzie siano na transfery. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Ostateczna lista zakupów Arsenalu (powyżej miliona funtów): Alex Oxlade-Chamberlaine 12 mln Gervinho 10,5 mln Mikel Arteta 10 mln Per Mertesacker 8 mln Andre Santos 6,2 mln Park Chu-Young 1,8 mln Yossi Benayoun wypożyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Trzeba Wengerowi przyznać, że tanio domknął te wszystkie transfery. Santos i Mertesacker ostatniego dnia okienka za łącznie 14 mln - nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Trzeba Wengerowi przyznać, że tanio domknął te wszystkie transfery. Santos i Mertesacker ostatniego dnia okienka za łącznie 14 mln - nieźle. Akurat z transferu Mertesackera nie ma co sie zbytnio cieszyć ...zobaczymy jak będzie grał ale cudów nie będzie .gość jest powolny .. taka tyczka w polu karnym .Wojtek trochę goli wpuści dzięki niemu . Cytuj Odnośnik do komentarza
mishka 5 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 prawde mowiac, to teraz wszystko zaczyna sie na nowo, kolejne roszady w skladzie-qpr pozyskalo pare przyzwoitych odrzutow, everton stracil artete itd. zapowiada sie ciekawie, najbardziej jestem ciekaw chelsea pod wodza nowego trenera, poki co mlody dopiero sie uczy co to jest premiership i z czym to sie je. HOWAY THE LADS ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Żal mi trochę Evertonu który pozbył się dwóch czołowych piłkarzy i zakontraktował ani jednego zastępstwa (Drenthe został wypożyczony więc go nie liczę ). Moyes jest świetnym managerem ale nie cudotwórcą, także Everton może ten sezon zakończyć w dolnej części tabeli. Bez Artety i Yakubu będzie ciężko, ale może Saha wyleczy wszystkie kontuzje i będzie grać jak z starcyh czasów, Barkley i Rodwell pokażą że są talentami na miarę reprezentacji Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 http://www.goal.com/...sackers-horror- Fani Arsenalu powinni być zmartwieni po horror show Mertesackera w meczu z Polską "Posępny występ wysokiego 26-letniego obrońcy dla swojego kraju był zapowiedzią rzeczy, które nadejdą na Emirates Stadium". "Mertesacker odnosił sukcesy, gdy miał odpowiedni typ partnera, gdy jego trener wymagał pracy defensywnej od wszystkich pomocników i zachowywał mało miejsca między obroną i pomocą. W innych sytuacjach, męczy się". "[Z Polską]Potrzebował przed sobą dodatkowego defensywnego, i to lepszego niż Simon Rolfes. Potrzebował także bardziej agresywnego partnera niż Jerome Boateng, który nadążałby za Lewandowskim i był pierwszą przeszkodą dla napastnika. Odpowiednimi partnerami byli Schweinsteiger i Khedira jako defensywni oraz Friedrich na stoperze". "Parę miesięcy po Mundialu, Mertesacker był częścią jednej z najgorszych defensyw ligi. Powód? Partner Naldo opuścił większość sezonu, a DMC Torsten Frings obniżył loty i nie był w stanie bronić pola". "Smutna prawda jest taka, że Arsenal zatrudnił gracza, który wymaga warunków, jakich klub nie może spełnić. (...) Wenger nie jest znany jako specjalista od obrony, a DMC to słaba pozycja od czasu odejścia Patricka Vieiry. Na stoperze jedynym odpowiednim partnerem Mertesackera byłby Thomas Vermaelen, który jest wiecznie kontuzjowany i będzie pauzował jeszcze przez półtora miesiąca" Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 161 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Po 30 minutach United 3:0 do przodu ... Dziekuje Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 alez piekny drugi gol ustrzeliła chelsea! city wydaje sie isc iostro, ciekawe czy pękną gdzieś w środku sezonu czy powalcza o koronę Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Tak jak mówiłem, wystarczy wsadzić kogokolwiek na miejsce Torresa i już to jakoś wygląda. Mata wymiata, koleś już dziś w zasadzie dyrygował atakami Chelsea. Meireles na razie mało widoczny, ale tą asystą przypomniał o swoich umiejętnościach. Liverpool nie powinien go oddawać za taką kasę choćby po to, żeby nie wzmacniać rywali. Cytuj Odnośnik do komentarza
mishka 5 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 no coz, z niespodzianek to wygrana stoke nad liverpoolem, reszta w sumie prawidlowo - faworyci wygrywali. rooney vs aguero o korone krola strzelcow poki co Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 A United jak zwykle wygrywa i strzela więcej goli niż ta druga podrzędna ekipa rządzona przez araba. Cytuj Odnośnik do komentarza
karol885 0 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Normalnie Liga Szkocka United i City poprostu rozjezdzaja kolejnych przeciwnikow Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 United pobiło tym samym rekord pod względem strzelonych bramek w pierwszych 4 kolejkach, zdobywając ich w sumie 18. Poza tym już z drugi hat-trick Rooney i świetne raidy Jones'a. Chociaż W pierwszych 30 minutach I połowy, United grało tak ofensywnie że raz czy dwa dośrodkowanie z prawego skrzydła zaliczył Rio Ferdinand. Denerwuje mnie tylko Nani. Zamiast grać tak jak w I połowie tamtego sezonu (szukać dośrodkowań i od czasu do czasu coś ustrzelić) to samolubnie próbuje wbiegać w pole karne w czego konsekwencji traci piłkę zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Chyba kupię Rooney'a do Fantasy <_< nie miałem jeszcze okazji zobaczyć całego meczu Chelsea, jestem ciekaw jak to wygląda bo na razie wyniki nie są tak imponujące jak u rywali do mistrzostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Tak jak mówiłem, wystarczy wsadzić kogokolwiek na miejsce Torresa i już to jakoś wygląda. Mata wymiata, koleś już dziś w zasadzie dyrygował atakami Chelsea. Meireles na razie mało widoczny, ale tą asystą przypomniał o swoich umiejętnościach. Liverpool nie powinien go oddawać za taką kasę choćby po to, żeby nie wzmacniać rywali. Wpis jak ch.uj, nieźli idioci siedzą w tym Liverpoolu, że wymienili Meirelesa za Hendersona. A bramka Sturridge'a - no stadiony świata. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 (edytowane) Normalnie Liga Szkocka United i City poprostu rozjezdzaja kolejnych przeciwnikow A narzekają, że Primera Division to liga dwóch zespołów. Edytowane 10 Września 2011 przez MYSZa7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
karol885 0 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Normalnie Liga Szkocka United i City poprostu rozjezdzaja kolejnych przeciwnikow A narzekają, że Primera Division to liga dwóch zespołów. Własnie do tego nawiazywałem Barca remis , Real tez powinien zremisowac (karny, ktorego nie bylo) A tak powaznie to naprawde United i City w tym sezonie beda sie tylko liczyc o tytuł United jak zwykle, a City wkoncu zainwestowało w kreatywnych graczy a nie "czołgi" , Trójkat Nasri - Silva - Aguero to jednak jest siła. Arsenal w tym sezonie nawet w TOP 4 nie bedzie Trzecia chelsea czwarte Koguty albo The Reds. O tak sobie przewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza
mishka 5 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) dla mnie wlasnie spurs sie posypie w tym sezonie. a to modric chce odejsc, a to bale i vdv juz od drugiej polowy poprzedniego sezonu tak nie swieca... qpr - nufc 0-0 ... Newcastle z taka gra to znowu walka o utrzymanie, nawet nie chce mi sie rozpisywac o idiotycznym dobieraniu jedenastki... cud ze po 4 kolejkach stracili raptem jednego gola Edytowane 14 Września 2011 przez mishka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi