Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

.:marioo:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swoja droga to jest jakis ewenement ze tak sobie pozwalaja robic(i nie mam nawet na mysli zabierania kasy bez mej swiadomej woli ale o brak normalnej drogi by z tego zrezygnowac).

Jako iz dodzwonic do nich sie nie umialem uzylem malego wybiegu i podalem im dane starej nie waznej karty.Raz dwa skoncza kase zabierac gamonie jedne.

Opublikowano
Najciekawsze rzeczy z wywiadu z Kubą Mirskim z Microsoftu:

-Xbox Live w Polsce będzie, ale nie wiadomo kiedy

-polski Marketplace będzie, ale wraz z Xbox Live PL, czyli nie wiadomo kiedy

-z gier wydawanych przez Microsoft w pierwszym półroczu przetłumaczone zostanie Too Human, Lost Odyssey i Ninja Gaiden 2 będą po angielsku (co oznacza, że od premiery NG2 dzielą nas 4 miesiące :))

-wśród konsol obecnej generacji X360 sprzedał się w Polsce najlepiej, konkretnych danych oczywiście nie podano

-nie będzie oddziału Microsoft Game Studios w Polsce

-niedługo czeka nas niespodzianka, która sprzeda w naszym kraju "kilkadziesiąt tysięcy konsol X360" (obstawiam obniżkę cen konsol, która według plotek miałaby nastąpić przed premierą GTA IV)

-w tym roku odbędzie się Xbox Fun Day, ale o tym już chyba wiadomo

-nie będzie promocji filmów HD DVD w Polsce

-program VIG odżyje, konkrety pojawią się "w najbliższych miesiącach"

O wiele bardziej zaciekawiła mnie reklama pod wywiadem, chyba muszę sobie sprawić taki wybielacz do zębów :(.

normalnie jakby tego wywiadu nie bylo to bym wiedzial dokladnie tyle samo, co po nim... :(

to sa juz gdzies na forum odpowiedzi do naszych pytan ktore zadawalismy poprzez forum?

odpowiedzi są w najnowszym numerze exstrema

zgadzam sie z przedmówcą

ten Kuba Mirski z Microsoftu to ma gorszą wiedze na temat przyszłosci firmy w której pracuje niż sprzątaczka która tam zamiata podłogi

odpowiedzi w wywiadzie to dno

Koso powinien pożyczyć pistolet od Gamery i wtedy gosciu może by powiedział jakieś konkrety a nie to co teraz (zestaw tych odpowiedzi słysze już conajmniej od roku)

Opublikowano

Krótka piłka...Koso bez Gamery ("na dzikiej ku*wie" ofkoz) nie powinien się pojawiać na tym wywiadzie, bo bez tego substytutu nie otrzyma nigdy porządnego produktu w postaci konkretnych odpowiedzi :/

Te odpowiedzi to jakieś pierdu pierdu, a ta wielka "niespodzianka" to będą pewnie darmowe lizaki z logiem X0 dla dzieciaków :f

Opublikowano

Czy ktoś ma informacje na temat coraz szerzej i częściej oferowanych gier na Xbox360 w postaci "oem" na allegro.pl?

Nie powiem żebym niska cena mnie nie kusiła, brak pudełka i instrukcji to rzeczy, które da się przełknąć o ile gry nie są kradzione.

Przecież po to człowiek gra na oryginałach żeby wspomagać deweloperów a kupno kradzionego oryginału to to samo co piracenie jakby nie patrzeć.

Opublikowano

Nie wiem skad sa ,ale po rozmowie z gosciem ,ktory sprzedaje mowi ,ze maja "dostawcow" ,a teraz bedzie posucha przez miecha ,bo sie gry skonczyly czy jakos tak. W kazdym razie kupilem 3 gry w ten sposob i sa to nowki ,ale z jakiego zrodla to nie mam pojecia.

Opublikowano

Najbardziej prawdopodobne, że są to "wycieki" z tłoczni (wynoszone w "waflach" hehe). Po prostu kradzież. Zdarzają się też wersje "zakoszone" prosto ze sklepów, ale nie w takiej ilości.

Natomiast wersje "Promo" to wszelkiego rodzaju darmówki na co większych imprezach. Choć w tym przypadku nie można mieć pewności, że dana gra jest w wersji ostatecznej - takiej która trafia do tłoczni i w konsekwencji na półki sklepów.

Opublikowano

Wiecie ,ten z ktorym gadalem mowil, ze np. takie nfs prostreet ma 50sztuk, a przeciez nie sprzedaje tylko takiej 1 gry. Tak wiec watpie ,zeby to robil ktos z poza tloczni.

Opublikowano (edytowane)

Wiecie, że takie gry przewożone są TIRami w miejsca docelowe? :P

e: jak wszystko

e2: od dystrybutora już normalnie - kurierem - o ile dobrze pamiętam

Edytowane przez t3xz
Opublikowano (edytowane)
A te gry ktore sa normalnych opakowaniach, ale odfoliowane skad pochodza? Chodzi mi o aukcje z hurtowymi ilosciami takich gier.

roznie, najczesciej za granica wynosza ze sklepow, folie zdejmuja by wyjac paski magnetyczne...

owiec: te bez opakowan i do tego przed premiera to na pewno z fabryki wynosza i nie wazne czy to 1szt. czy 100szt. pochodzenie jest to samo a w fabryce gdzie sie produkuje tego tysiace, takie 100szt to....nie zdziwilbym sie jakby to kombinowali na zasadzie, odpady, zle wytloczone....

Edytowane przez Juchy
Opublikowano

mi o uszy obiła się informacja, że niektóre z tych tanich gier, które trafiają na Allegro to egzemplarze niespełniające jakichś tam norm, ale w pełni sprawne. Nie mogą trafić do sprzedaży, a ludzie z tłoczni wolą sprzedać na boku niż wyrzucić. Jednak wersja Juchego brzmi bardziej wiarygodnie :P

Opublikowano

Hej. Ostatnio musiałem zrobić małe przemeblowanie i xbox wylądował na półce. Wygląda to tak p1010530oa2.th.jpg .

Boję się czy czasami obudowa nie pęknie albo coś takiego, bo to jednak jest jakoś skonstruowane na odpowiednie punkty obciążenia...

PS. Na stojąco konsola nie wysuwa tacki i rysuje płyty wiec to rozwiązanie odapada...

Opublikowano
A nie możesz odesłać konsoli do naprawy, żeby działała na stojąco?

Tia.... Mogę, tylko jest jeden problem - gram w lige w fife 08 (tą z onlinecenter), wyszedlem z grupy bez straty punktu (na 1 miejscu), teraz jedtem w ćwierćfinale i szkoda byłoby zaprzepaścić taką szanse na wybicie się :P. Po drugie wolałbym ją wyslac az bedzie miala 3ROD zamist wysylac ją co chwila do Czech...

Opublikowano
To skończ tą ligę i potem wyślij, na ROD i tak możesz się nie doczekać.

Nie no prawie upośledzony to ja nie jestem... Liga jeszcze potrwa przez ok. 2 tygodnie i chodzi mi o to czy w tym czasie nic się nie stanie z konsolą... Po prostu konsola troche trzeszczy jak tak leży i martwie się o wytrzymalosc tego plastiku...