Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

.:marioo:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Thnx ;) Limitowana Elite z GTA IV to może i dobry pomysł ale wykonanie już zdecydowanie gorsze. Na allegro zlece zrobienie naklejki za 15 zeta i efekt ten sam :P Ale walizką bym nie pogardził :>

Opublikowano (edytowane)
moze mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy dane "pudło" to wersja 90nm czy 65nm ? oczywiscie pomijajac rozkrecanie ;)

Na drugi raz użyj opcji Szukaj ( najlepiej weź w cudzysłowia dany tekst ).

Co do pytania, na boku konsoli masz naklejke z kodem kreskowym, jak będzie napisane 175W ( 65nm ) to oznacza że jest to ta nowsza wersja ;), a jeżeli natrafisz z napisanym 203W ( 90nm )..to kupisz " starą " konsole :P, czytaj uważnie podczas szukania :/ pozdrawiam

bzdura

ile razy mozna pisac to samo

175W to pewna 65nm bo ten slaby zasilacz nie pociagnie juz pradozernej 90nm

203W zasilacz moze byc i w 65nm i 90nm, wiec po zasilaczu nie da sie rozpoznac czy to 65nm i trzeba konsole sprawdzic doglebnie...

czyli najlepiej jest szukac 175W bo nic wiecej sprawdzac i wiedziec nie trzeba ale nie oznacza to ze nie mozna miec 65nm z 203W zasilaczem bo to bzdura kompletna...

wiadomo cos o jakis promocjach szykowanych przez MM,itp sklepy? Typu jak to bylo na start 360 w PL, oficialnie 1600 a w MM za 1400 + PGR3

to byla inna sytuacja, to nie byla premiera ogolna a tylko w PL, gdzie w innych krajach byly juz packi w dobrych cenach wiec musieli zrobic od reki jakies packi w cenach porownywalnych

teraz masz spadek cen o 80Euro wiec to juz jest niezla promocja od MS,

ale moze z wyjsciem GTA4 beda jakies packi z ta gra taniej, na nic nowego bym nie liczyl przy tak niskich cenach za konsole

czekamy na ruch konkurencji, w tedy mozna liczyc na kolejny ruch MS...

Edytowane przez Juchy
Opublikowano

ale pozniej Empik obnizyl 200zl z Arcade :)

i jeszcze jedno Juchy - masz dostep do konsol wiec to pytanie jest skierowanie do ciebie lub kogos kto pierwszy je przeczyta i zna odpowiedz :} - w Elite mamy 113gb wolnego czy wiecej/mniej? Bo pamietam ze 20gb mial jedynie 13gb

Gość ChOomik
Opublikowano (edytowane)

Powiedzmy, że mam kasę akurat na xboxa 360 arcade + na jakąś dobrą grę. Niestety, nie mam tv LCD i przez dłuższy czas miec nie będę. Mam natomiast duży tv CRT i stary monitor CRT 17 ". Czy moglibyście mi doradzic czy warto się ładowac w takie combo ? Jeśli tak, to do którego odbiornika powinienem podłączac iXa? Czy po przesiadce z pierwszego xboxa na arcade będę widział przeskok jakości graficznej obydwu konsol?Oczywiście bez LCD. Z góry dziękuję.

Edytowane przez ChOomik
Gość ChOomik
Opublikowano
Do TV CRT nie probuj sie nawet podlaczac ,bo ma to znikomy sens, odrazu pod monitor.

Ok, ale pod siedemnastką" będzie jakośtam się dało w miarę grac?

Opublikowano

Ja gram na 21", ale mam ustawione pasy na panorame ,czyli jest mniej wiecej jak 19" panorama i zle nie jest ,ale w niektorych momentach to przeszkadza - splitscreen papa ,na multi tez czasami wkurza. Napewno lepsze to niz TV. Jak cos to szukaj IBM P260 ,ja dalem za swojego 200zl chyba.

Gość ChOomik
Opublikowano

Bo dopiero w czerwcu uda mi się kupic jakiś LCD 32". Myślisz, że watro kupic polecanego przez Ciebie monka na niby tak krótki okres?

Opublikowano (edytowane)

Do czerwca? Kup lepiej z 360 jakieś gry chodzące spokojnie na TV CRT (bez pasów, z dającym się odczytać tekstem, jak COD2, COD3, PGR3, FIFA, Crackdown, Saints Row) i przeczekaj te dwa-trzy miesiące.

Edytowane przez Wampis
Opublikowano

moim zdaniem nie warto. kup konsole, pograj na tym co masz, uzbieraj kase i kup to co sobie upatrzyles.

sam gralem na zwyklych starych CRT przez pierwsze kilka miesiecy. najpierw 21", poziej troche na 28", a znam osobiscie takich co przynajmniej rok grali na CRT.

co prawda jak przesiadziesz sie na LCD i odpalisz w 720p to zesikasz sie ze szczescia, ale to wcale nie znaczy, ze granie na CRT mija sie z sensem.

360ka generuje lepsza grafe niz stary X i tego nic nie zmieni. efekty, cienie, wybuchy, animacja postaci i inne (pipi)y, wszystko bedzie next gen, tylko wyswietlane z miejsza rozdzialka i na zwyklym TV. pierwsza gra jaka zobaczylem bylo demo Lost Planet i od razu zakochalem sie w tej konsoli. i wcale nie portrzebowalem do tego LCD, bo ogladalem na TV CRT. na dodatek wcale nie za duzym.

ogolnie obserwuje z postow ludzi, ze za bardzo skupiaja sie na tym jak gra wyglada. a grafa to nie wszystko. i nic Ci sie nie stanie jak przez jakis czas pograsz na gorszym TV. a wydawanie 200 na "okres przejsciowy" to wyrzucenie tej kasy w bloto.

odpusc sobie tylko na poczatek Dead Rising, bo Capcom zbyt doslownie potraktowal ere HD i na CRT czcionka dla niektorych jest za mala.

Opublikowano

Wiesz w moim przypadku jest inaczej, bo ja na monitorze gram ponad rok ,czyli raczej nie ejst to okres przejsciowy. Ale tak jak chomik ma zamiar na 3miechy kupic ,to to faktycznie nie ma sensu, lepiej poczekac i dozbierc.

Gość ChOomik
Opublikowano (edytowane)

Hm, chyba macie rację. A już byłem tak blisko kupna tego monka :)

W takim razie (jak podał Wampis) czy moglibyście mi podac jakieś w miarę ciekawe gry, w które dałoby się grac na TV CRT?

Póki co kwalifikują się tylko PGR3, Crackdown i Saints Row. Z Gyrosami wolę zaczekac do Czerwca.

EDIT: Jeśli więc będę grał na TV CRT, powinienem zaopatrzyc się w kabel RGB?

Edytowane przez ChOomik
Opublikowano

Ja gram głównie na 17" monitorze CRT(4:3) i nie jest źle, w porównaniu z moim 14" telewizorku CRT na którym grałem przez 2-3 dni, dopuki nie kupiłem kabla VGA do monitora :) Gram z odległości trochę ponad 0,5 m.

Opublikowano
Hm, chyba macie rację. A już byłem tak blisko kupna tego monka :)

W takim razie (jak podał Wampis) czy moglibyście mi podac jakieś w miarę ciekawe gry, w które dałoby się grac na TV CRT?

Póki co kwalifikują się tylko PGR3, Crackdown i Saints Row. Z Gyrosami wolę zaczekac do Czerwca.

EDIT: Jeśli więc będę grał na TV CRT, powinienem zaopatrzyc się w kabel RGB?

z tego co wiem to tylko z Dead Rising niektorzy mieli problemy z czytelnoscia czcionki. pozostale tytuly na loozie.

no moze jeszcze Lost Planet w multi, ale mieli to poprawic patchem.

RGB chyba nie jest konieczny. chyba, ze nie zal Ci szmalu na kabel, ktory zaraz stanie sie bezuzyteczny.

Opublikowano

Roznica w grafice pomiedzy pierwszym Xboxem, a X360 na zwyklym crt jest widoczna. Ja obecnie gram na 29 calowym crt i przy pierwszym odpaleniu Halo 3 bylo ok, ale bez jakiegos wiekszego zachwytu nad grafika. Potem po 3-4 dniach odpalilem z ciekawosci Halo 2 na pierwszym Xboxie i sie przerazilem jakie to brzydkie.

Opublikowano

Najlepiej bedzie jak podepniesz pod ten TV i pod monitor i sam sobie porownasz i wtedy zdecydujesz, co wolisz. Jedyna zaleta tego TV to wieksza przekatna, a wiec i komfort grania. Sam prawie pol roku gralem na podobnym monitorze(przedtem podpialem pod crtka) i IMO to najlepsze rozwiazanie dla kogos, kto nie ma HDTV.

Gość ChOomik
Opublikowano

Ok, to teraz pozostało mi kupic konsolę. Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi,

Pozdrawiam!