Baton_Forever 0 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 Albo wyszukujesz sobie argumenty na sile, byle tylko nie kupowac Xboxa albo jestes niedoinformowany. Gdyby nie obecna awaryjność sprzętu raczej bym zakupił X360. Obecnie awaryjnosc spadla i to do podobnego poziomu co PS3. Przesledz watek z awariami i policz, ile jest wpisow dotyczacych nowej wersji konsoli (65nm). Nie szukam argumentów na siłę. Po prostu czytając mnóstwo opinii na temat psujących się X360 odnoszę wrażenie że hmm sprzęt awaryjny szybko się psuje to nie warto kupować. Jednakże prawda danie nowego typu procka wykonanego w technologii 65 nm FALCON Znacznie to zmniejszyło liczbę padających X360 jest to wielkim + Jednak nie znaczy to, że mimo tego X360 nadal nie pada. X360 Elite ma ten typ chłodzenia i mimo tego czytałem wątek z awaryjnością Xboxów i również były przypadki którym i ta wersja padła. Obecnie to chciałem się dowiedzieć czy M$ Xboxa pierwszej generacji miał z mniejszą awaryjnością i dowiedziałem się że tak. W mojej subiektywnej opinii dobrze że robią konsole konkurencja musi być. Swoją drogą mimo tego że obecnie mam PS3 równierz miałem dylemat co kupić bardzo możliwe że gdyby nie okazyjna cena sprzętu sony byłbym teraz posiadaczem X-boxa, ale co nie odwlecze to nie uciecze ja jestem nastawiony otwarcie i lubie firme Microsoft dlatego powiedziałem sobie ze ich nastepnego x-boxa zakupię Pozdrawiam Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 Mozesz dac linka do tego z tym padnietym Elite w 65nm? Wczesne wersje nie byly 65nm. Sporo osob ma Arcade/Prem w 65nm i cisza jest Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 Dokładnie, 65nm nie padają, a nawet jeśli są problemy to nie przez RoD. A PS3 wcale nie jest bezawaryjne. Cytuj
Robsonf 0 Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 Zresztą trzeba przyznać, że przecież nie wszyscy posiadacze 90nm mają koniecznie problemy - a teraz cena tych starszych egzemplarzy jest naprawdę zachęcająca. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 No np. ja. Od momentu zakupu(od maja 2007r.) ani razu konsola nie wyladowala w serwisie, nie rysuje plyt, wiec wszystko w porzadku. Chociaz dzisiaj wolalbym miec juz swiety spokoj i skapic tych paru groszy na wersje 65nm. Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Nie wiedziałem gdzie to dać DevKit Kojimy: + RockBand 2 Announced To nie jest Dev Kit...Dev Kit do 360 jest ciemno szary i ma wielki dysk :]... Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Nie wiedziałem gdzie to dać DevKit Kojimy: + RockBand 2 Announced To nie jest Dev Kit...Dev Kit do 360 jest ciemno szary i ma wielki dysk :]... Nie musiałeś tego pisać Cytuj
bor 2 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Posiadam tv z wyjściem antenowym i euro i mam pytanie czy taki telewizor obsluzy xboxa360 ? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 tak, po euro, tylko w oryg. kabel warto zainwestowac Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 w zestawie masz component/chinch + przejsiowka na euro Cytuj
sznyta 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Siema, chcialbym sobie kupic jedna X360 i mam kilka pytan. Czy są jeszcze dostepne modele Arcade i w jakich cenach, bo widzialem premium juz po 800 zl i sie zastanawiam po co tam jest dysk twardy, do zapisywania gier? sejwow? filmow i muzyki, czy po prostu jest niezbedny bo ma tam jakies oprogramowanie itd. Czy xbox 360 jest kompatybilny z 1? bo chcialbym np w takie Halo 2 popykac. Czy do grania w necie potrzebny mi jest pakiet gold czy silver wystarczy? Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 sa dostepne... dysk jest na wszystko co dostarcza Marketplace, nie jest niezbedny chyba ze chce sie grac w niektore gry... jak np. gry z X1, Halo 3 czy multi Burnout Paradise. do grania potrzebujesz golda. Cytuj
Robsonf 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Generalnie polecam wziąść starszego Premiuma zamiast Arcade'a - HDD do X360 nie tanieją, a nie każdemu chce się bawić ręcznie z wymianą... Dużo ciekawych dem wychodzi, to samo jeśli chodzi o XBLA - gierek jest coraz więcej i wśród solidnych tytułów jest co wybierać (oczywiście są one płatne, w od różnieniu od dem). Pakiety gold teraz również są bardzo tanie więc moim zdaniem warto zainwestować . Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Właśnie odebrałem nowy model Xboxa - produkcja 13 maj 2008r. Różnica w pracy konsoli jest niesamowicie odczuwalna, niestety do czasu zanim włożymy płytę do napędu. Liteon hałasuje tak samo, jak stary Samsung. Mimo wszystko warto zamienić stary egzemplarz na nowy model - nie nagrzewa się tak oraz pracuje znacznie ciszej ; ) Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 Zamierzam kupić w najbliższym czasie Xboxa 360 i mam kilka pytań: ostatnio weszła do sprzedaży wersja z 60 g-gowym dyskiem, warto kupić tą, czy wersję z 20 g-gowym? ile taka wersja może kosztować w sklepie, np. w MediaMarkt. W USA wersja 20 GB kosztuje 300 dolarów, a więc na złotówki to będzie jakieś 600 zł w obecnym kursie $, ale nie sądze, aby było aż tak tanio. Możecie mi coś doradzić?? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 pewnie cos w okolicy Premiuma lub wyzej moze tak z 1200 jak Elite z 1400 kosztuje Dysk sluzy tylko do - dem, gier arcade - savow - muzyki z hdd - DLC (dodatki do gier) - jest pare tytulow ktore go wymagaja np. Burnout P do online - trailery, obrazki, itp z Marketu i chyba tyle. I zapewnie 60gb nie potrzebujesz dla dem... Moze ta 60 wpowadzaja bo maja w planach instalacje gier na hdd? Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 (edytowane) A można np. pożyczyć od kogo grę na Xbox i zainstalować ja na dysku twardym, nie potrzebując potem płyty do jej odtworzenia? Ile kosztuje wersja z 20 GB dyskiem?? Edytowane 14 lipca 2008 przez Paweł_PS Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 Nie, a kosztuje to gdzies tak +- 1000zl Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 A dodają wciąż GTA 4 w zestawie?? Co się bardziej w chwili obecnej opłaca: Xbox czy PS3?? Patrząc na nowy model, cene itp. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 Niewiem, popatrz allegro czy sklepy. Jesli szukasz konsoli podwzg. ceny to tylko 360 wygrywa w tym przedziale. PS2/PSP jest drogie patrzac na 360 Cytuj
popiol 16 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 Zastanawiałem się gdzie uderzyć z tym pytaniem, mam nadzieje, że dobry temat wybrałem Wie ktoś na jakiej stronie mogę sprawdzić jak wygląda jakiś theme przed kupnem? Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 pare jest na xbox.com swego czasu kolesie mieli stronke... ale z tego co pamietam juz ja zamkneli jakis czas temu Cytuj
popiol 16 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 To, że na tej stronie szukać to się domyśliłem... ale właśnie nic tam nie widzę... może jakiś dokładniejszy link? Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 Wbijasz na Xbox.com w menu najeżdżasz kursorem na Xbox Live, z listy, która ci się rozwinie wybierasz Marketplace, a potem, na nowej stronie klikasz w Marketplace Ticker. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi