Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

.:marioo:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie:

powiedzmy ze chciałbym iść do kumpla i pograć u niego na Xie

czy jest jakaś inna możliwość niż odzyskiwanie nicka przez internet by osiągnięcia jakie razem zdobędziemy zapisywały się na moje konto ?

da się zapisać profil na kartę pamięci czy coś w tym stylu ?

Opublikowano

Przeniosłem profil mojego brata pierw na memorke, potem na jego HDD.

Od tego czasu wyskakuje mu komunikat podczas logowania: "Nie można zalogować do komunikatora Messenger" (jakoś tak, piszę z pamięci) , że niby o co się rozchodzi? Live działa poprawnie, tylko ten komunikat taki drażniący za każdym razem.

Opublikowano
Wiadomo kiedy dokładnie we wrześniu ma nadejść obniżka cen X360?

Prowokacja?

Chciałbym się dowiedzieć bo zamierzam kupić konsolę, rozumiem że przed napisaniem posta w tym dziale powinienem usunąć sygnaturkę specjalnie dla nijakiego Fisiu'a któremu to przeszkadza.

Opublikowano

Nie chodzi o to z prowokacja, tylko spytales sie kiedy obnizka i sam w tym samym pytaniu odpowiedziales ,ze we wrzesniu <_< Chcesz jeszcze dzien i godzine?

Opublikowano

Mam Vistę na laptopie, toteż podłączyłem X0, żeby zobaczyć jak działa WMC, wszystko za(pipi)iście, prócz małego mankamentu. Pożyczyłem trzy różne aparaty, trzech różnych firm. Jeden nagrywa filmy w formacie mov, drugi w mp4, trzeci w avi. Żaden z filmików nie działa, niby jasne, bo nie ma kodeków, ale w folderze z filmami w Media Center są te Sample Videos i te są w formacie wmv. Teraz moje pytanie, czy przerabiając filmiki z aparatu na format wmv udałoby sie je uruchomić i czy może znacie jakiś (najlepiej darmowy) program do przerabiania na taki format?

Opublikowano (edytowane)

Najlepszy chyba jest total Video converter (z kazdego formatu na kazdy), tylko jego musisz "kupic". Trial nie pamiętam czy dodaje napis na filmie czy ma ograniczoną liczbę użyć

Ps. Klocek sam z siebie chyba czyta wmv. zaraz sprawdze

Edit: Działa :)

Edytowane przez Krzys PL
Opublikowano

czyyyyli mogę przenieść profil na memorkę i wtedy będę mógł go używać na każdej innej konsoli gdzie będzie ta memorka, tak ?

tym samym, nie będzie go na dysku mojej konsoli?

Opublikowano

Będziesz mógł go używać wszędzie, na dysku również Ci pozostanie (opcja kopiuj). Nie wiem jak z logowaniem się do XBL z dwóch różnych miejsc jednocześnie, ale chłopski rozum podpowiada mi że będzie to uniemożliwione.

Opublikowano
Fisiu czyta sie co inni pisza, a nie chrzanisz glupoty z kopiowaniem profilu. Pewnie nawet nie sprawdziles.

No niestety, memorke opchnąłem na dniach, ale wydawało mi się, że można. Nawet jeśli, to tak jak przedmówca mówi - memorka lepszy sposób niż odzyskiwanie.

Opublikowano

ch**, ch**, ch**. Kupiłęm kabel skrosowany, podłączam kabel przy wyłączonym xboxie i pc i cały czas "odłączono" w xboxie i "kabel sieciowy odłączony" na pececie. Czyzbym miał z(pipi)aną karte sieciową?

http://xboxwl7.jpg

I (pipi) wie co jest źle. Lampka "Link" mruga na czerwono i zielono, jak kabel odłączony to nie mruga w ogole wiec tak jakby widziało ten kabel ale i tak nic nie idzie -_-

Opublikowano

A ja mam takie pytanko.

W planach zakup X360 i myslalem o wersji Arcade poniewaz ma przewodowego pada co mi bardziej pasuje. Slyszalem tylko ze nie we wszystkie gry mozna grac online bez HDD np. Burnout. A jak z reszta? Duzo jest takich gier?