Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

.:marioo:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyszczenie cache nic nie pomogło. Śmieci na dysku nie mam, bo nie mam live'a. Bez instalacji już tylko próbowałem. Inne wyścigi działają, tylko ten jeden nie :/

To tak, jakby to była wina napędu lub płyty :/ Tylko nie wiem dlaczego prowadzi to do takiej zwiechy.

Edytowane przez Cold
Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Jak podlaczyc x'a do wiezy po czinczach?

Ten kabel jest tak zrobiony, ze poszczegolnych kabli nie da sie rozdzielic, jakas przejsciowka jest potrzebna?

Opublikowano (edytowane)

W każdym elektryku znajdziesz przedłużkę do chinchy, albo sam zrobisz :)

Jest jakiś sposób na przeniesienie sejwów między dyskami bez kabelka?
Jaki to sposób z kabelkiem? Ja znam tylko z pomocą memorki. Edytowane przez Cold
Gość Beka Wnusiu
Opublikowano
W każdym elektryku znajdziesz przedłużkę do chinchy, albo sam zrobisz :)

A nie traci sie tak na jakosci?

bo bede podlaczal do calkiem niezlego audio cnie ;]

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli spadnie jakość to minimalnie, wręcz niezauważalnie. Taki kabelek kosztuje ok. 2zł (za metr) wzwyż, kup i sprawdź. Lepszego wyjścia i tak nie ma, w końcu potrzebujesz go przedłużyć. No chyba, że potniesz kable.

Edytowane przez Cold
Opublikowano
A nie traci sie tak na jakosci?

bo bede podlaczal do calkiem niezlego audio cnie ;]

Jakbyś miał dobry sprzęt to byś puszczał optycznym kablem ;)

@up: jest kabelek, którym łączysz dyski i zgrywasz z jednego na drugi.

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

No mam wyjscie optyczne ale to stwarza kolejne problemy jak podlaczyc audio kablem optycznym a video chinchami do starego tv*

*nie stac na hd cnie

Opublikowano

Potrzebuje adres strony internetowej, zagranicznej lub polskiej, na której można znaleźć informacje na temat aktualizacji contentu dostępnego na Xbox Live czyli konkretnie co jest dodawane do Marketplace w dany dzień update'u. Jest taka? Zna ktoś?

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Chyba na dniach sprawie sobie jakis lcd hdready i male pytanie mam: jak do x'a podlacze kabel optyczny jak puszcze video przez hdmi?

Jest jakas przejsciowka? ile stoi?

Opublikowano

Więc jest opcja taka: ziomkowi z biura ktoś podpindolił konsole, podmieniajac ja na zepsutego zloma po prostu (konsolka stala w biurze). Czy jest mozliwosc sprawdzenia po numerze seryjnym czy w ogole/na jaki adres byla rejestrowana ta konsola ktora zastal w zamian za swoja?

Opublikowano

No przez infolinie sie da, bo sam tak kiedys babke zbajerowalem i mi w koncu podala, ale to trzeba sie nagadac i wlasnie nie wiadomo czy efekt bedzie, bo teoretycznie takich informacji podac nie moga niestety :/ zastanawiam sie czy jest jakas inna opcja jeszcze.

Opublikowano

a policja? kumpel zgłosił taki fakt że ktoś sobie w wacka poleciał? jak przyjmą zgłoszenie i postępowanie będzie w toku to może oni prędzej uzyskają takie dane.

Opublikowano

No tak chyba trzeba będzie spróbować. W sumie to dowiedziałem się o tym przed chwilą przez telefon. Jutro w pracy będę miał więcej szczegółów to zobaczymy co dalej.

Opublikowano
Znajomy ma NFS: Pro Street i miał kłopot z grą ponieważ, podczas wczytywania jednego z wyścigów konsola wieszała się i nie można było jej zresetować poprzez wysunięcie tacki, tylko power off rozwiązywał sprawę. Sprzedał grę i kupił inny egzemplarz, problem jednak pozostał. Dopiero zgranie gry na dysk pomogło. Ja już opowiadałem o tym jak moja konsola, rzadko, na niektórych grach łapie zwieszki w taki sposób jak tutaj. Dzisiaj jednak na Colinie stało mi się coś takiego jak kumplowi z NFS'em, jednak ani z dysku ani z płyty gra nie chce ruszyć. Jutro zamierzam sprawdzić te grę u kumpla, ale Was chciałem zapytać, czy możliwe są takie wady płyt? Czy to wina sprzętu? Brak rys na płycie, a nawet jakby było to spowodowane rysami, to wiem, że pojawił by się komunikat, a nie takie zawieszanie konsoli.

Co do Colin'a to znalazłem odpowiedź u kumpla, po tym jak sprawdziłem grę na jego konsoli. Wyścig również nie chciał się wczytać, lecz konsola mieliła i mieliła płytę, a zwiechy się nie doczekaliśmy. Natomist u mnie konsola najzwyczajniej łapię zwiechę w tym momencie. Mamy inne wersje konsol i inne napędy ja mam Premium z napędęm Benq, zaś on Arcade z LiteOn'em. No i moja konsola ma niecały rok użytkowania, a jego nie wiem czy całe pół. Mój wniosek jest taki, że winowajcą zwiechy jest napęd, lecz większej różnicy to nie czyni, ergo i tak nie wczyta i tak.

Opublikowano
Co do Colin'a to znalazłem odpowiedź u kumpla, po tym jak sprawdziłem grę na jego konsoli. Wyścig również nie chciał się wczytać, lecz konsola mieliła i mieliła płytę, a zwiechy się nie doczekaliśmy. Natomist u mnie konsola najzwyczajniej łapię zwiechę w tym momencie. Mamy inne wersje konsol i inne napędy ja mam Premium z napędęm Benq, zaś on Arcade z LiteOn'em. No i moja konsola ma niecały rok użytkowania, a jego nie wiem czy całe pół. Mój wniosek jest taki, że winowajcą zwiechy jest napęd, lecz większej różnicy to nie czyni, ergo i tak nie wczyta i tak.

a mój wniosek jest taki ze płyta ma uszkodzenie

Opublikowano

Witam . Jak Xbox360 sprawuje się jako odtwarzacz dvd ? Chodzi mi o skalowanie oryginalnych filmów na dvd do 1080p po hdmi . Mam zamiar kupić dobry odtwarzacz dvd lub właśnie xbox360 zarówno do gier jak i filmów . Nadaje się ?

Opublikowano

osobiście korzystam z X360 jako odtwarzacza DVD i bardzo sobie chwalę.

nie sprawia mi żadnych problemów. jedynie w przypadku niektórych filmów miał tendencję do zmiany sposobu wyświetlania obrazu w trakcie filmu w zależności od tego czy na ekranie wyświetlane są napisy czy nie. ale to miało miejsce w przypadku 2 czy 3 filmów, a i to stare pozycje były.