Scorp1on 8 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 (edytowane) w takim razie nie widzę innego sensownego wytłumaczeni dlaczego wciąż po blisko 4 latach nie mamy swojego XBL. oprócz zbijania argumentów, podaj również swoje. być może Twoje zdanie jest bliższe prawdy... tylko nie wiem jakie ono jest : ] Mnie smiesza opinie o ludziach ktorzy maja przerobione konsole i gadaja ze MS ich nie zbanuje bo oni kupuja Golda i punkty MSP i na nich tym zarabia... Edytowane 22 września 2009 przez Scorp1on Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 (edytowane) Dokładnie, to jest kpina. Jesteśmy w końcu w Unii Europejskiej i nawet w POLSKIM dashu konsola mnie zaprasza do podłączenia się do Live'a!, którego w Polsce nie ma... kpina, kpina jeszcze raz kpina. Jakbyśmy się tak w kilkanaście tysięcy osób skrzyknęli i jednocześnie oddali konsole i może nawet pozwy do jakichś trybunałów złożyli to na stówę mielibyśmy tego Live'a w miesiąc. A ja wątpię by tak było. Dlatego, że sprawa wprowadzenia Live'a PL leży wyłącznie w kwestii właściciela usługi czyli Microsoftu. Zapraszanie do podłączenia przy włączonym języku PL nie jest paradoksem bo usługa ma uniwersalny layout oraz opcje i to zaproszenie wynika dokładnie z tego. Język polski jest jedynie ukłonem w stronę ludzi kupujących ich konsolę w tym kraju, a nie zwiastunem uruchomienia lokalnej wersji usługi mającej przecież na siebie zarabiać (A tego w PL raczej Microsoft by nie uzyskał). Edytowane 22 września 2009 przez Gooral Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 z innej beczki - ma ktoś może grafikę z komunikatem jaki wyskakuje w dashboardzie że "ktoś tam chce być Twoim przyjacielem" ? najlepiej po angielsku. googluje ale coś nieudolnie. gdyby ktoś miał na kompie coś takiego albo wiedział gdzie znaleźć to będę wdzięczny Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 Była aktualka i konsola nie może połączyć się z LIVE. O co (pipi)a chodzi? Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 Moze chwilowy problem, ja sie polaczylem po aktualizacji bez problemow. Jak dalej Ci nie dziala moze sprobuj test polaczenia na x0 Cytuj
Dark Star 1 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 Pewnie temat walkowany ale mnie najbardziej w postawie Microsoftu rozwala to ze gry sa lokalizowane np.Gearsy ale juz dodatki do niej maja blokade regionalna i bez kombinacji sie nie obejdzie i nie sciagniesz jakby nie patrzec traca na tym kase a wydawanie tego w wersji pudelkowej jest bez sensu. Mnie osobiscie nie chcialo by sie placic za kolejna plyte z gra ktora mam tylko dlatego ze sa dodane nowe mapy, a i tak znajac ich tendencje bedzie dzialac to na zasadzie zdrapek i dalej lipa i nie mozna sciagnac. Jaki to ma sens. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 Siema, czy to możliwe aby nowa wersja Xboxa ( z lipca 2008) roku rysowala płytki? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 Wiesz, ze kazda wersja moze rysowac plytki? Zalezy od szczescia. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 Mam zamiar przesiąść się na X360 i mam kilka pytań: Czy jeśli nie będę posiadał abonamentu na LIVE, to czy gry (oryginalne ofkoz) będą pobierać pacze i aktualizacje z sieci? No i skąd pobierać dema gier i jak je wypalać na płytę, i czy to jest w ogóle legalne? Pewnie były już odpowiedzi na te pytania, ale brak mi obecnie czasu aby przegrzebać wszystkie wątki o X-ie, także proszę mnie nie zbesztać od razu Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 1. tak 2. sa w necie, ale starsze trudniej znalesc, nowosci bez problemu. Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 z innej beczki - ma ktoś może grafikę z komunikatem jaki wyskakuje w dashboardzie że "ktoś tam chce być Twoim przyjacielem" ? najlepiej po angielsku. googluje ale coś nieudolnie. gdyby ktoś miał na kompie coś takiego albo wiedział gdzie znaleźć to będę wdzięczny odświeżę pytanie bo zniknęło w nalocie innych kwestii a zależy mi na tym. Cytuj
dexter 19 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 Jak wrzucać mp3 na dysk ? Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 mp3 leci tylko z nośnika typu pendrive czy płyta. na dysk zrzuci do WMA jeżeli wsadzisz audio cd. Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 odświeżę pytanie bo zniknęło w nalocie innych kwestii a zależy mi na tym. Nie możesz poprosić kogoś o wysłanie takiej prośby i cyknąć zdjęcia jak przychodzi? Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 gdybym miał możliwość podpięcia pod kompa to bym strzelił print sreena. aparatem kiepsko wyjdzie a zależy mi na jakości, o wektorowej nawet nie marzę ;p Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 No i skąd pobierać dema gier i jak je wypalać na płytę, i czy to jest w ogóle legalne? mozna nawet ciagnac z XBL, dysk podlaczyc do pieca zgrac na pieca i wypalic na plytke MS oficjalnie nie udostpenia dem do pobrania z innych miejsc niz XBL czy jest legalnym sciagniecie dema z innych zrodel w necie? ciezko powiedziec, dema sa darmowe wiec nikogo nikt nie bedzie scigal skad ma demo, bo przeciez nikt Ci nei udowodni ze nie pobrales z XBL i nie zgrales z hdd z konsoli tak jak wyzej opisalem tym samym skad bedziesz mial demo to malo wazne jak jzu ma byc cos nielegalnego to udostepnainie tego, a nie posiadanie z takiego zrodla.... Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Mam zamiar przesiąść się na X360 i mam kilka pytań: Czy jeśli nie będę posiadał abonamentu na LIVE, to czy gry (oryginalne ofkoz) będą pobierać pacze i aktualizacje z sieci? No i skąd pobierać dema gier i jak je wypalać na płytę, i czy to jest w ogóle legalne? Pewnie były już odpowiedzi na te pytania, ale brak mi obecnie czasu aby przegrzebać wszystkie wątki o X-ie, także proszę mnie nie zbesztać od razu Dema możesz pobierać z http://xboxforum.pl Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Mam zamiar przesiąść się na X360 i mam kilka pytań: Czy jeśli nie będę posiadał abonamentu na LIVE, to czy gry (oryginalne ofkoz) będą pobierać pacze i aktualizacje z sieci? No i skąd pobierać dema gier i jak je wypalać na płytę, i czy to jest w ogóle legalne? Pewnie były już odpowiedzi na te pytania, ale brak mi obecnie czasu aby przegrzebać wszystkie wątki o X-ie, także proszę mnie nie zbesztać od razu 1. oczywiście, gold daje tylko granie online i możliwość wcześniejszego pobrania dema z XBL 2. najlepiej podłączyć x-a pod neta i pobierać je z XBL. Ponieważ dema z płyty działają do dupy (koszmarnie długie loadngi, możliwe przycinki i doczytywanie tekstur). No i z demami jest tak że nowość przez chyba 1tydzień jest dla posiadaczy golda, później dla wszystkich. A teraz ja mam pytania 1. jest jakaś różnica w wytwarzanym dźwięku (wentlatory) pomiędzy jasperem a xenonem/falconem? 2. Jaka jest różnica w wydzielanym cieple pomiędzy jasperem a falconem/xenonem ? Na YT widziłem filmik jak koleś porównuje temperaturę w środku konsoli, wyszło mu że pomiędzy jasperem a xenonem jest tylko 2stopnie różnicy. hmmm Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 jasper, falcon, xenon to przeciez nie wiatraki a plyta glowna wiec nie maja nic do rzeczy wiatraki sa rozne i podobne w roznych wersjach plyt, czyli i glosne i ciche ale oczywistym jest tez ze im nowsza konsola tym menijsze prawdopodobienstwo ze szybkosc wiatrakow bedzie sie zwiekszala gdy uzywamy konsoli dluzej, bo mniej sie grzeja te nowe japsery i mniej ciepla do odprowadzenia nie wiem co ten test temp. mialby niby oznaczac? pomysl sam logicznie jak to jest skoro system chlodzenia jest automatyczny pomagajac Ci w rozmyslaniach podpowiadam, masz np. system ustawiony: przy 50 stopniach na rdzeniu wiatrak ma chodzic na 20%, a przy 60 stopniach na 40% i np. konsola jasper mniej ciepla wytwarza i jej wystarczy ze wiatrak chodzi na 20% i utrzymuje sie 50stopni, a xenonowi nie wystarcza to i dochodzi do 60 stopni, ale przy 60 stopniach wiatrak zaczyna szybciej chodzic i schladza szybciej radiatory do ponizej 50 stopni i wtedy system zmeinia predkosc wiatrakow do 20%, tak mozna w skrocie podac jak system chlodzenia dziala wniosek taki z tego mozna wysnuc ze jasperowi przy takiej samej temperaturze na rdzeniach wydajnosc chldozenia wystarczy mniejsza niz dla xenona, ale nie oznacza to przeciez ze na jasperze ma byc mniej stopni a tylko ze uklad chldozenia moze byc mniej wydajny, tym samym moge Ci zrobic podkrecajac wiatraki w xenonie na maxa ze bedzie chlodzniej niz w jasperze na normalu , wiec chyba czujesz o co chodzi... Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 @juchy - mi bardziej chodzi o to jak to wyglada w praktyce. Bo wedlug tego i tego to powinno tak dzialac oraz tak, a jak jest na serio Czy te osoby co maja/mieli stycznosc z tymi trzema wersjami plyt glownych w x360 odczuwali jakas roznice w wydzielanym cieple i dzwieku pomiedzy jasperem a dwoma pozostaymi? I jak z awaryjnoscia jaspera? daje rade? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 (edytowane) to juz Ci napisałem, wiatrak wazny jaki masz (ten z czarna naklejka najcichszy) i oczywistym jest ze jasper mniej ciepła wydziela co wynika z jego pradozernosci awaryjnosc jaspera na razie malo znana bo za krotko na rynku na razie tak jak to swego czasu z falocnem bylo, mala awaryjnosc, zobaczymy za rok czy sie cos zmeini bo to bedzie decydowalo... Edytowane 25 września 2009 przez Juchy Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 mam pytanie nie wiem czy to dobry temat, mgs4 wyjdzie na x360? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi