Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

.:marioo:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z falą banów mam pytanie-czy komuś osobiście zdarzyło się,grając jedynie na oryginałach, po premierze i mając nieprzerobioną konsolę z oryginalnym dyskiem dostać bana?

Oczywiście na forach są głosy, że tak, najczęściej jednak na zasadzie "a bo mojego kolegi znajomy to mówił, że dostał...."

Opublikowano

W związku z falą banów mam pytanie-czy komuś osobiście zdarzyło się,grając jedynie na oryginałach, po premierze i mając nieprzerobioną konsolę z oryginalnym dyskiem dostać bana?

Oczywiście na forach są głosy, że tak, najczęściej jednak na zasadzie "a bo mojego kolegi znajomy to mówił, że dostał...."

Prawie na 100% jest to ściema, bany były rozdawane za "usprawnienia" konsol bez zgody producenta...

Opublikowano
Prawie na 100% jest to ściema, bany były rozdawane za "usprawnienia" konsol bez zgody producenta...

prawie nie = na pewno :)

nie zawsze musi to byc sciema

znam przypadki wysylania konsol przerobionych z "podrobionymi" naklejkami gwarancyjnymi, ktore w serwisie MS maja wymieniane plyty glowne, a napedy zostaja stare z firmwarem ktory byl od poczatku czyli przerobionym i wracaja w pelni sprawne i dalej przerobione, do tego potrafia wrocic do innej osoby niz reklamowala bo rotacja tych konsol w serwisie MS jest czyli wysylam swoja, a dostaje po kims naprawiona, a ktos inny dostanie moja jak naprawia

dodajac do tego mozliowsc sprzedazy konsol, ktore dzis sa przerobione, a jutro sprzedaja ja zmieniajac firmware i udajac ze nigdy nie byla przerabiana tez norma

mozna uznac ze jest pewne przy nieświadomości wlasciciela co dzialo sie tak naprawde z konsola, ze dostanie bana slusznie, a moze twierdzic ze nie bo przeciez On nigdy jej nie przerabial itd...

czy zdazaja sie pomylki w banowaniu? we wszystkim sie zdazaja tym bardziej ze proces jest "reczny"...

Opublikowano (edytowane)

I co jest ten darmowy Xbox Lajw?* Bo chciałem pograć, na gamikaze pisało, że od wczoraj miał być a coś nie widzę : [

* - Lub też : kiedy będzie?

Edit - dobra, już jezd ;]

Edytowane przez Sztajniec
Opublikowano

Ja tu mam inne pytanie.

Czy w tym momencie opłaca się kupić Xbox Arcade? Koszt to ok 700 zł, konsola wyprodukowana w maju/czerwcu 2009. Wiem, że zestaw jest okrojony ale kupno Elite'a to ok 300 zł więcej, a za to już można kupić 1-2 gry na X'a. Czytałem też gdzieś w necie, że Elity mają poprawione chłodzenie w stosunku do poprzednich wersji. Czy to znaczy, że nowe wersje arcade poprawionego chłodzenia nie mają?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Jesli zamierzasz odpalic gre na kilkagodzin tygodniowo to Arcade jesli dluzsze granie to lepiej wziasc lepsza wersje ze wzgl na dysk ktory wyciszy konsole, przyspieszy loadingi, pozwoli na pobieranie dem, darmowych dodatkow. Lepiej dozbierac moim zdaniem - dysk = lepsza jakosc grania :)

Opublikowano

Ok, dzięki. Konsola na pewno nie będzie katowana, bo gram jeszcze na PS3 i to też niezbyt często.

A jak wygląda sprawa z tym chłodzeniem? Wszystkie nowe konsole mają takie samo, niezależnie od modelu?

I jeszcze jedno. Dlaczego w sklepach internetowych i na aukcjach są na sprzedaż konsole z 12 miesięczną gwarancją producenta. Tzn, że Microsoft nie daje już dwuletnich gwarancji i 3letnich na RRoD?

Opublikowano

Tzn, że w Anglii jest tylko 12 miesięczna gwarancja a w Polsce 24 lub 36?

http://www.morele.net/konsola-microsoft-xbox-360-arcade-jasper-banjo-kazooie-nuts-bolts-lego-batman-pure-223547/

http://www.neo24.pl/index.php?target=products&product_id=-3012730&aff_id=103113

tymczasem prawie każdy na allegro obiecuje 36 miesięczną gwarancję. Na polskiej stronie oficjalnej xboxa w instrucji w pdf'ie, też jest mowa o rocznej gwarancji.

Opublikowano

Ja tu mam inne pytanie.

Czy w tym momencie opłaca się kupić Xbox Arcade? Koszt to ok 700 zł, konsola wyprodukowana w maju/czerwcu 2009. Wiem, że zestaw jest okrojony ale kupno Elite'a to ok 300 zł więcej, a za to już można kupić 1-2 gry na X'a. Czytałem też gdzieś w necie, że Elity mają poprawione chłodzenie w stosunku do poprzednich wersji. Czy to znaczy, że nowe wersje arcade poprawionego chłodzenia nie mają?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Polecam dysk niezależnie od tego, czy będziesz grać długo czy nie. Po prostu poszerza on możliwości konsoli o 100 %, można grać w ciszy (PEŁNA INSTALACJA, HELL YEAH), pobierać dema, add-ony, filmiki i inne pierdoły. Ja myślałem, że memorka mi wystarczy i łyknąłem arcade, teraz nie wiem jakbym żył bez mojej dwudziestki ;].

Opublikowano

Witam

Czy ktoś się orientuje, czy X360 Arcade z 3 grami za 666 zł w Euro Rtv Agd to już Jasper? Cena atrakcyjna i się zastanawiam nad kupnem...

Chyba tak ale 100% pewności nie mam, syn sobie kupił i tak konsolka ładna, biała z wewnętrzną pamięcią i cichutka jak myszka. w porównaniu do mojej 1,5 rocznej konsolki.

A z tą promocją to jazda jest niezła w Euro Rtv Agd w Żywcu była aż jedna sztuka więc się śpiesz jak masz zamiar kupić no chyba że w twoim mieście jest tego cała masa.

Opublikowano

Na stronie Euro jest info że to Jasper. Miałem właśnie kupować PS3 Slim, bo moja 60GB zdechła definitywnie i nie wiem co zrobić... Mam jeszcze kilka gier na PS3. Jak kupię 2 konsole to mnie baba z chałupy przegoni, a żeby zagrać sobie kilka meczy w PES i NHL X360 Arcade powinien styknąć.

Opublikowano

jak uda Ci się znaleźć tą konsolę to daj znać, bo ja np w Krakowie nie mogłem jej odebrać (w sklepie internetowym niedostępna), a już zamówiłem gdzie indziej prawie 100 zł drożej :)