Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

.:marioo:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak zalozyc nowe konto na live bez podawania karty kredytowej?narazie nie mam golda to chcialem wykorzystac traiala na miecha ale przy podawaniu danych mam name, credit card type verif code a cos wpisac musze zeby dalej przejsc

Opublikowano

Tylko , że niektóre elementy na memorke mogą się nie zmieścić , a wiadomo im większy jej rozmiar tym droższa.

Do elita nie dołączają tego kabelka(+CD) , ale wystarczy , że zarejestrujesz konsole na infolini i wytłumaczysz dlaczego takowy potrzebujesz to wyślą ci bezpłatnie. Dotyczy to tylko wersji Elite (ja czekałem ok.2 tygodnie). Odnośnie transferu DLC i innych dupereli , możesz je przypisać do danej konsoli raz na 12m-cy - ma to zapewne za zadanie ukrócenie handlu dodatkami... , wrogiem MS-u na pewno nie będziesz.

Nie chcą mi wysłać tego kabla za darmo tylko za 13 Euro... jak ktoś testował XPort 360 do przenoszenia SAVE'ów to proszę mi pomóc najlepiej w tym wątku: http://www.psxextreme.info/topic/58249-przenoszenie-danych-pomiedzy-dyskami/page__st__20

Opublikowano (edytowane)

alienbreedepizode1.th.jpg

ALIEN BREED EPISODE 1.

szybkie pytanie.

ww komunikat pojawił mi się po tym jak konsola wróciła z serwisu.(wymiana czytnika DVD)

Jest to jedyna gra nagrana na dysku która nie działa :confused: .

Skasowałem ją i ściągnąłem ponownie, nic to nie dało :confused: .

Jakieś propozycje lub pomysły?

Straszna qpa :/

SAVE Z KARTY PAMIĘCI TEŻ NIE DZIAŁA :confused:

edit:

nie ma tematu, po skasowaniu Save wszystko działa. :thumbsup:

Edytowane przez matrix_dk
Opublikowano

Znalazłem ostatnio 3 kody na Xbox live(1 miesięczny, 2 x 48 h) jak sprawdzić czy są ważne, jeśli nie mam konsoli podłączonej do internetu?

Opublikowano

(pipi), kupiłem Red Faction Guerilla, wygląda jak nówka sztuka, odpalam na Xbox 360 Arcade (bez HDD) i co?? Gra nie uruchomi się bez aktualizacji konsoli. Co ja mam zrobić, jak nie mam dysku, ani nie podłączałem konsoli do neta jeszcze :/ Przecież to kpina, by nigdzie nie było ostrzeżenia, że kupuję grę na KONSOLĘ i nie pogram. Da się coś zrobić?

Opublikowano (edytowane)

Odmow aktualizacji, konsole wroci do dasha i sprobuj znow ja wlaczyc, powinno pojsc chyba.

^ to powinno zadzialac jezeli chodzi o ta najnowsza RF na 360, jezeli to z x1 no to bez aktualizacji nie pojdzie.

Edytowane przez Trufs
Opublikowano (edytowane)

No i mam problem. Teraz po włączeniu konsoli zamiast przejść do Dasha mam szare okno ze "Update failed, please insert update disc" I mogę tylko wyłączyć konsolę. No #$($*#... Żeby głupia płyta z grą mi konsolę rozwaliła?

EDIT1: próbowałem zaktualizować dasha z pendrive i z DVDR - nic nie pomogło. Konsola nadal zbrickowana.

EDIT2: Nie no jaja - przeczytałem gdzieś by przy odpalaniu konsoli przytrzymać przycisk synchronizacji (biały guziczek). O dziwo wyskoczył mi komunikat czy chcę zaktualizować system (128MB na karcie). Wybrałem nie, bo mi szkoda miejsca, no i odpalił się dash. Ale .. inny:

dsc00788j.th.jpg

Może mnie ktoś oświecić o co biega? Wcześniej miałem inny, podzielony na strony (zielone, fioletowe itp.). Teraz nawet nie wiem skąd ten się wziął skoro niczego mi nie zapisało na karcie pamięci. O dziwo Red Faction się włącza (za drugim razem, wpierw komentarz o próbie aktualizacji, gdy anuluję, to po restarcie mogę włączyć grę).

Edytowane przez Red_XIII
Opublikowano

wcześniej miałem taki (foto z netu http://images.betanews.com/albums/6/37.jpg - to stary?)

No ale to niby skąd on się zainstalował i na czym? Pliku aktualizacyjnego nagranego na DVD nie chciał łyknąć, a trzymając przycisk synchronizacji i próbie odpalenia Red Faction, owszem spytał o aktualizację systemu, ale odmówiłem. No to ja nie rozumiem :turned:

Opublikowano

Najwyraźniej zainstalował się jakoś z płyty z Red Faction Guerilla, która ma w sobie folder: $SystemUpdate

Co ciekawe, anulowałem tę instalację, na karcie pamięci też nie przybyło ani megabajta. Na koniec jeszcze zapytam - czyli w takim razie Dash jest zapisywany jakoś w pamięci konsoli (coś jak BIOS?), a nie na karcie pamięci? No bo jak na karcie miałem 194MB wolnego tak mam nadal, a dash 2.07363 się wgrał przypadkiem.

Ech i pół dnia nerwów, że zcegliłem sobie konsolę. A tylko włożyłem płytę z grą :/ Właśnie uciekłem od PC, żeby nie mieć takich przygód :C

Opublikowano

Ano proszę, więc to tak działa. No i to by się zgadzało z tym co wyczytałem na wiki:

"While previous system updates have been stored on internal memory, the NXE was the first to require a storage device?at least a 128 MB memory card or a hard drive."

Jednakże moja wersja dasha to 2.07363, czyli już chyba update po wydaniu NXE (które wymaga 128MB). No ale skoro mówisz, że to te dodatki, avatary itp. zapychają pamięć, a podstawowa wersja jest w pamięci konsoli, to wszystko jasne.

Dzięki panowie za pomoc!

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio nie mogę zalogować się do live w standardowy sposób(muszę robić testy połączenia, wychodzą ok i łączy potem), ew. rozłącza mi się messager, a potem live. Nic nie ruszałem, nic nie zmieniałem, kiedyś tak miałem, ale po dwóch zalogowaniach problem znikł, teraz mam tak od 2tyg i nie widać poprawy. Wtf?

edit: 1post na 200stronie :D

Edytowane przez KopEr
Opublikowano

nie napiszę niczego odkrywczego czy pomocnego ale tez tak miewałem. bez jakieś konkretnej przyczyny przestało mnie logować automatycznie i musiałem ręcznie wymuszać połączenie. niekiedy kilkukrotnie albo przez test połączenia. długo to trwało ale samo zniknęło w końcu i teraz mnie loguje od razu. widocznie takie humorki sprzętu :)

Opublikowano

posiadam konsole w systemie ntsc i czy wszystkie gry beda mi chodzic bo jestesmy w europie i u nas jest pal. i moje pytanie brzmi czy da sie zmienic ntsc na pal?

Opublikowano

Wiele gier jest region free i mimo tego, ze sa NTSC to dzilaja na konsolach EU i vice versa. Wydaje mi sie ze bez przerobki nie da rady zmienic regionu konsoli.