JoZi 14 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 (edytowane) Mam takie pytanie, szukałem trochę po necie, ale już sam się zamieszałem więc liczę że ktoś tu mi doradzi. Dodam że jestem troche ciemny w tym temacie więc sorry jak napisze jakąś głupotę ;D A więc mam telewizor HD Ready (Samsung r82) i kino domowe Samsung HT-THX22 Jaki kablami podłączyć Xboxa by uzyskać najlepszy obraz i by dzwięk obsługiwał w pełni 5.1? Obraz - rozumiem że najlepszy obraz uzyskam przez zwykły kabel HDMI - HDMI podłączony konsola - TV? Dzwięk - no i tu jest większy dla mnie problem. Bo rozumiem mogę podłączyć obraz kablem hdmi a dzwięk kablem composite dołączącym do konsoli dwoma czinczami odpowiedzialnymi na dzwięk i wszytsko będzie hulać i współgrać razem (jednocześnie podłączony kabel hdmi i composite)? Teraz pytanie czy z takiego podłączenia dzwięku kablem composite dołączącym do konsoli uzyskam prawdziwy dzwięk dolby digital 5.1? A jeżeli nie to jakim kablem połączyć Xboxa z kinem domowym by uzyskać nalepszy możliwy dzwięk przy najmniejszym nakładzie finansowym? Edytowane 10 sierpnia 2010 przez JoZi Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 10 sierpnia 2010 Opublikowano 10 sierpnia 2010 http://www.psxextreme.info/forum/95-xbox360-hardware-software-scena-xbox/ tu masz odpowiedni dział i tematy do tego. Cytuj
Gość Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Jak kupie konto z pubktami i je wykorzystam (punkty), to moge je usunac, a content na moim koncie zostanie, yup? Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 (edytowane) tak, content zostanie na dysku i będziesz mógł z niego korzystać na prawdziwym koncie. Edytowane 12 sierpnia 2010 przez sosnaa Cytuj
arek_51 2 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Jak podłączyć konsolę do neta. Załóżmy, że mam X'a Slima i on ma wbudowane Wi-Fi, i jak teraz to zrobić, żeby było konto Silver.(mam router) Czy da się to zrobić jeśli tak to jak. Proszę o dokładną instrukcję. Z góry dzięki. Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Jak podłączyć powinno być napisane w instrukcji konsoli albo routera. A konsola sama cię przeprowadzi przez wszystkie etapy. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Jak zrobić transfer moich punktów na inne konto? Jest to możliwe? Chciałbym kumplowi pożyczyć swoje MSP. Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Jedyne co można zrobić to pożyczyć konto, on sobie coś ściągnie i będzie chodziło wtedy na jego konsoli, a później konto wraca i nawet można też dla siebie ściągnąć tą samą rzecz. Cytuj
piter86 0 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Przedwczoraj z "Games on Demand" pobrałem bez żadnego problemu Condamned. Czyżby blokada została zdjęta , czy obejmuje ona tylko niektóre tytuły?? Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Grałem dziś ze 4 godziny najpierw w Forza 3 a potem Resident Evil 5 . Nagle pad się wyłączył i na konsoli pojawiły się 3 czerwone diody hehe . ROD chyba . Na telewizorze zero obrazu , konsolę wyłączyłem odłączając od prądu Załączyłem jeszcze raz i po 10 minutach to samo zdarzenie . Minęło pół godziny i załączyłem ponownie . Grałem godzinę i na razie jest dobrze . Czyżby konsola niedługo miała iść do serwisu ? Rok produkcji to maj 2009 , kupiona w styczniu . To moja pierwsza usterka konsoli i nie wiem co się stało . Zawiecha jakaś czy rzeczywiście ROD ? Cytuj
ash77 3 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Jak ci zrobi roda znów to wtedy Naciśnij i przytrzymaj przycisk do synchronizacji padów (mały biały), i trzymając przycisk nacisnąć przycisk wysuwania. Diody migają pierwszą liczbą w kodzie (jak opisano poniżej). Zwolnij przycisk wysuwania i naciśnij go ponownie. Diody migają drugi numer kodu. Zwolnij przycisk wysuwania i naciśnij go ponownie. Diody migają trzeci numer kodu. Zwolnij przycisk wysuwania i naciśnij go ponownie. Diody migają dalej numer kodu. Zwolnij przycisk wysuwania i naciśnij go ponownie. Diody LED wrócą do 3ROD. W jaki sposób interpretować diody, aby uzyskać kod: Wszystkie cztery migające światła - 0 Jeden światło migające - 1 Dwa migające światła - 2 Trzy migające światła - 3 wyjasnienia kodów znajdziesz w necie ja ostatnio miałem 0022 (tzw zimny lut)dało sie naprawić (to ostatnie pisze z pamięci) Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Dzięki za szczegółową odpowiedź . Grałem znowu z 2 godzinki i nic hehe . Teraz na złość będzie działał Cytuj
arek_51 2 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 (edytowane) Grałem w Gearsy 2 na moim Premiumie który padł na RROD podczas gry w Gearsy. I teraz nie wiem czy włączać je na nowym Xboxie Slimie, bo boję się, że to przez płytę konsola padła. Czy to możliwe czy nie i spać spokojnie??(i grać w Gearsy) Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 19 sierpnia 2010 przez arek_51 Cytuj
Gość Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Nie ma szans zeby konsola padla przez plyte. Cytuj
arek_51 2 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Czyli można grać i być spokojnym?? Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 No chyba już dostałeś odpowiedź. To tak, jakbyś się pytał, czy turbo w aucie padło przez szosę na Lublin. Cytuj
Gość Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Czemu w Marketplace nie ma okladek dem itd tylko same zielone pierscienie na bialym tle? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć co to za wałek z tymi tanimi punktami MSP na Allegro ? W jaki sposób są tworzone te konta z punktami ? Kupować nie chcę chociaż 40zł za 6 tys. punktów kusi jak cholera Chciałbym po prostu wiedzieć o co kaman i czemu MS nic z tym nie robi. Cytuj
januszxp 1 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 (edytowane) Delete. Edytowane 27 grudnia 2013 przez januszxp Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 (edytowane) Czytałem, ale tam wnioski są takie, że nie wiadomo skąd się biorą i że są pewnie nielegalne. Nie trzeba być ekspertem by do tego dojść po minucie namysłu Chociaż w sumie wszystko jak widać sprowadza się do kradzionych kart, ok. Edytowane 19 sierpnia 2010 przez donsterydo Cytuj
zloto 737 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 To bardzo proste, MS nic z tym nie robi, bo zarabia na tym procederze jak za legalne punkty, konta zresztą też są w pełni legalne, tylko karty kredytowe, z których te punkty są kupowanie na ww konta już nie do końca:] A dokładnie, karty są kradzione, przypisywanie do danego konta i tyle, ktoś kupuję 4000 MS Points za 50% dolarów z skradzionej kart, a następnie sprzedaję te 4000 tyś MSP z niezła przebitką, teoretycznie jest to w pełni legalne. Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłem, ale uprzedzam zażuty, mój post nie ma zachęcać do kupowania "tanich punktów". Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Wiem co masz na myśli. MS nie obchodzi to, że MSP które ktoś od nich kupuje jest nabywane za skradzioną kasę Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 20 sierpnia 2010 Opublikowano 20 sierpnia 2010 (edytowane) pieniadz to pieniadz, dzien w dzien nim obracamy i ktos sie zastanawia nad tym czy np. ktos komus nie ukradl i teraz nam nimi placi? wiec tez nie wiem po co MS mialby wnikac kto czym placi i jak to zdobyl... nie tylko jakies zdrapki na taki sposob jada, same konsole tez w taki sposob byly sprzedawane na allegro zapwewne kazdy w swojej branzy widzial takie rzeczy... Edytowane 20 sierpnia 2010 przez Juchy Cytuj
Gość szpic Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Xbox obsluguje 1080p? mam racje? wiec jak w reklamie pisza wyraznie ze max do 1080i to oznazca ze sprzedaja wersje Core czy tez to jakis blad? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi