tomaszz04 6 Opublikowano 30 września 2011 Opublikowano 30 września 2011 Teraz można to wyłączyć z poziomu xbox.com, już nie trzeba nigdzie dzwonić. W zakładce my account przy logo xbox live klikasz na upgrade i tam w opcjach powinieneś mieć możliwość wyłączenia. Cytuj
Gość Opublikowano 3 października 2011 Opublikowano 3 października 2011 Gram w zassane demo FM4, premiere ma mieć dopiero jutro. Dalej być offline, nie zbanują mi konta za to? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 października 2011 Opublikowano 3 października 2011 A czemu mieliby Ci zbanować skoro demo jest już na polskim Live Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 3 października 2011 Opublikowano 3 października 2011 (edytowane) nvm Edytowane 3 października 2011 przez qb3k Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 (edytowane) Czasami przewija się pytanie o blokadę regionalną gier na Rynku, jak z tym faktycznie jest? Mam konto założone na UK, chciałbym zakupić crysisa, ale nie wiem, czy będę mógł - nigdy jeszcze nie robiłem zakupów przez Live. Rzecz druga, dalej za migrację konta na pl dostaje się te 800 M$? I przede wszystkim: warto migrować? Mam Mass Effect 2 w wersji angielskiej, zamierzam kiedyś jeszcze pobrać DLC, ale nie wiem czy wszystkie są dostępne na polskim Rynku, jak jest z kompatybilnością? EDIT: na polskim rynku nie ma kilku DLC do ME2?? Edytowane 5 października 2011 przez Andreal Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 (edytowane) Czasami przewija się pytanie o blokadę regionalną gier na Rynku, jak z tym faktycznie jest? Mam konto założone na UK, chciałbym zakupić crysisa, ale nie wiem, czy będę mógł - nigdy jeszcze nie robiłem zakupów przez Live. Rzecz druga, dalej za migrację konta na pl dostaje się te 800 M$? I przede wszystkim: warto migrować? Mam Mass Effect 2 w wersji angielskiej, zamierzam kiedyś jeszcze pobrać DLC, ale nie wiem czy wszystkie są dostępne na polskim Rynku, jak jest z kompatybilnością? EDIT: na polskim rynku nie ma kilku DLC do ME2?? Na temat blokady nie wiem na 100% ale chyba jej nie ma (na jednym filmiku widziałem że koleś miał wersję PL mając live'a na US ) , co do ME2 jak masz wersję ang to ściągaj dodatki z UK bo DLC Arrival nie działa z wersją PL (i dlatego nie ma go na LIVE PL). PS: M$P już nie dają promocja była ograniczona czasowo do stycznia 2011. BTW: na polskim LIVE jest trochę ubogo więc nie zawracaj sobie nim głowy Edytowane 5 października 2011 przez Darth Krizzo 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 Dzięki serdeczne za wyczerpujące informacje. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 (edytowane) Pytanie skierowane raczej do Juchego, ale oczywiscie jesli ktos inny zna opowiedz to bede wdzieczny za jej udzielenie. Posiadam dysk 1000GB na ktorym znajduja sie 2 partycje. Jedna jest przewidziana na filmy do odtwarzacza HD (NTFS), druga specjalnie dla Wii. Mam jeszcze troche wolnego miejsca i moje pytanie brzmi. Czy mozliwe jest utworzenie 3-ciej partycji (16GB) specjalnie dla Xbox'a? Czy po podlaczeniu dysku Xbox automatycznie nie popierdzieli mi struktury plikow specjalnie pod siebie? Mozna zrobic tak, by widzial tylko ta jedna partycje przewidziana specjalnie dla niego? Edytowane 5 października 2011 przez bebbop Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 Xbox jak przystosowuje dysk to najpierw go formatuje z tego co pamiętam. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 7 października 2011 Opublikowano 7 października 2011 (edytowane) Dzieki II Brutto za odpowiedz. Chcac, nie chcac postanowilem samemu sprawdzic jak to wyglada w praktyce. Przeszeszedlem sie do znajomego i wyprobowalem pendrive'a 4GB na ktorym zrobilem 2 partycje. Jedna NTFS z plikami muzycznymi, oraz druga w FAT32. Obie po 2GB. Wlazlem w pamiec-->przenosne urzadzenie pamieci masowej-->dostosuj (druga opcja). Dzieki temu Xbox nie sformatowal pendrive'a. Wykryl partycje FAT32, kazal okreslic wielkosc pamieci jaka chcemy uzywac i to wszystko. Moze komus sie przyda Edytowane 7 października 2011 przez bebbop Cytuj
xFaKe14 0 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Siemka mam problem otóż nie przchodzą mi powiadomienia na xboxie . dopiero po wylogowaniu i zalogowaniu lub wyłączeniu i włączeniu konsoli pokazują się Cytuj
DreicoPL 1 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Mój kolega miał chyba taki sam problem ale mu to z czasem samo przeszło ,może być jakiś bug na live i tyle , ja np niedawno miałem coś takiego że jak wchodziłem to do interfejsu konsoli to mi znikały wszystkie opcje prócz moja konsola i znajomi,następnego dnia wszystko śmigało, problem nie pojawia się do dziś ,czasami są też problemy z gamescore źle pokazuje punktacje tak znajomy miał z live.Od czasu do czasu są bugi na LIVE. Cytuj
xFaKe14 0 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Spoko dzięki za info .W sumie zrobiło mi się to drugi raz ale już jest ok jak narazie myślałem że to jakiś błąd do naprawienia dlatego napisałem Dzięki jeszcze raz Cytuj
Ryudo Kisaragi 0 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 cześć, mam prośbę o pomoc, mam X360 z dyskiem i zaktualizowanym softem, jednak gra Street Fighter Anniversary Collection ze starego xboxa nie uruchamia się, pojawia się komunikat, że "gra nie jest obsługiwana"? Gra ma region 0 i powinna chodzić bez problemu. Nie wiem co mam zrobić Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 wgraj emulator - http://www.microsoft...79-794bca845577 lub - cytuję: "Uwaga Ta lista tytułów została poddana certyfikacji zgodności z konsolą Xbox 360, jest udostępniana wyłącznie w celach informacyjnych i może ulec zmianie bez powiadomienia. W celu zapewnienia graczom rozrywki najwyższej jakości, w przypadku wykrycia nieprzewidzianych problemów technicznych po ukończeniu certyfikacji ręcznej firma Microsoft zastrzega sobie prawo do usunięcia dowolnej gry z listy. Cytuj
Ryudo Kisaragi 0 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 nie pomogło Cytuj
JoZi 14 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Mam konto PL i gram w PL i mam problem z otworzeniem filmów pobranych z XBOX Live. Ściągam jakiś film (Rynek usług dla gier/Eksploracja zawartości gier/Dodatki i Bonusy/Filmy wideo) i próbuje go odpalić (Moja konsola Xbox/Biblioteka filmów/Filmy wideo Zune) i od razu wyskakuje mi komunikat "Zune Marketplace isnt available in your region. Na koncie PL nie da się odtwarzać pobranych filmów z Live na Xboxie czy coś źle robię? Cytuj
Spuczan 74 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Mam dość pilne pytanie. Chodzi mi o pad BEZPRZEWODOWY do X360 czy da się go podpiąć/ładować na kablu? Ma wejście na kabel? Cytuj
Szalona Małpka 5 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Ma takowe wejście ,a kabelek zwie się Play & Charge. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Ale nie polecam, lepiej kupić akumulatorki. Cytuj
Beck 3 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Generalnie play&charge kit to straszna lipa! Kupilem to badziewie 2 razy i do tego dodatkowe dwie baterie, zadna nie przetrwala nawet pol roku. Lepiej zainwestowac w dobre akumulatorki! Cytuj
Gość majsterrPL Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 Panowie jak to jest z tą gwarancją? Bo moja slimka niby ma jeden rok gwarancji, ale gdzieś w googlach wyczytałem że Unia daje dwa lata gwarancji na sprzęt elektroniczny. Może mnie ktoś oświecić? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 Panowie jak to jest z tą gwarancją? Bo moja slimka niby ma jeden rok gwarancji, ale gdzieś w googlach wyczytałem że Unia daje dwa lata gwarancji na sprzęt elektroniczny. Może mnie ktoś oświecić? Od producenta masz rok, ale zgodnie z prawem sklep jest obowiązany uwzględnić Twoją reklamację w okresie gwarancyjnym minimum 2 letnim. Czyli jak konsola zepsuje Ci się w przeciągu roku od kupna to kontaktujesz się z M$, a jak zepsuje się po roku, ale przed upływem 2 lat od kupna to idziesz z tym do sklepu. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 A nie ma czasem nadal klasycznej gwarancji MS? Ja mam X'a z 2009 roku, który ma gwarancję rok na cały zestaw (czyli również akcesoria), 2 lata na samą konsolę i 3 lata na RROD-a. Poza tym gwarancja w MS nie zaczyna się równo z datą zakupu - oni to sobie obliczają na zasadzie kiedy konsola mniej-więcej powinna zostać sprzedana i ja np. tym sposobem zyskałem dodatkowe 3 miesiące gwarancji, bo system stwierdził, że po 7 miesiącach sprzęt znajdzie nabywcę. Ale tego wszystkiego dowiadujesz się podczas telefonicznej rejestracji w MS - polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi