Gość DonSterydo Opublikowano 7 sierpnia 2012 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Jeżeli to jednostkowy przypadek (tak jak piszesz) i masz na routerze wszystko tak samo, to nie ma się czym przejmować. To pewnie była chwilowa zmiana konfiguracji sieci po stronie dostawcy. Cytuj
typfon 145 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Opublikowano 7 sierpnia 2012 (edytowane) thx, w sumie później grało mi się normalnie, mam nadzieję że TPSA nie będzie dawać ciała ... bo dziwnie się pogorszyli po zmianie na Orange czytam sobię o NATach, portach, zewnętrznych, wewnętrznych adresach IP i już mi łowa puchnie... odblokowywaliście porty? na routerach dla xbl? Edytowane 7 sierpnia 2012 przez typfon Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 sierpnia 2012 Opublikowano 14 sierpnia 2012 (edytowane) Co się stanie z Save'ami zapisanymi w Chmurze po wygaśnięciu Gold'a? Po jakimś czasie MS je kasuje czy "na zawsze" tam zostają do czasu aż znowu wykupię Golda? E: Dzięki Ci dobry człowieku ;] Edytowane 14 sierpnia 2012 przez Kyo Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 sierpnia 2012 Opublikowano 14 sierpnia 2012 (edytowane) 2. What happens to the game saves stored in Cloud Storage after Gold Live expired: I have only subscribed to the $1/month Gold Live deals lately. Once the Gold Live expires, "all" your "Cloud Storage" game saves are still accessible. I use "all" because you are really accessing the game saves stored in the hidden 512MB file locally on the hard drive. So, if you remove the X360 hard drive, all the game saves in "Cloud Storage" will disappear. If you have synced your game games in Cloud Storage on multiple consoles before Gold Live expires, you can still move (not copy) the game saves in "Cloud Storage" to any other storage. All it does is erase the copy of game saves in the 512MB file. Better than nothing because PS3 Cloud Storage will not allow you do retrieve any game saves in Cloud Storage once PS+ expires. Edytowane 14 sierpnia 2012 przez DonSterydo Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 sierpnia 2012 Opublikowano 14 sierpnia 2012 Czy tylko ja uważam, że nowe zabezpieczenia na lajwie to już lekkie przegięcie? Rozumiem, że wszyscy tylko czekają aż im się noga powinie, ale w przeciągu miesiąca czy dwóch już ze 3 razy musiałem jakimiś sms'ami czy kodami wysyłanymi na e-maila potwierdzać, że ja to ja. Jak są debile co mają hasła 123456 i ten sam e-mail przypisany do 30 usług sieciowych, to ich problem Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 14 sierpnia 2012 Opublikowano 14 sierpnia 2012 (edytowane) hmm dziwne ja nic takiego nie mam / nie mialem, jedynie musialem podac numer telefonu i potwierdzic i tyle a no to nie wiem Edytowane 14 sierpnia 2012 przez kubson Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 14 sierpnia 2012 Opublikowano 14 sierpnia 2012 Mówię o operacjach przez xbox.com Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Opublikowano 16 sierpnia 2012 PAnowie czy biały falcon 60gb ma WIFI? Chyba nie ale nie jestem pewien. Będe się przeprowadzał i trzeba te konsole do netu popodłączać. Staruszek się dobrze trzyma mimo tych ładnych paru lat. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 sierpnia 2012 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Nie ma. Tylko slimy mają wifi. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 sierpnia 2012 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Tylko Slimy (Xbox 360 S) posiadają wbudowany moduł WiFi. Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Opublikowano 16 sierpnia 2012 jak podlacze pendrive 32gb do konsoli to bede mial dostepne tylko 16? a co jak podlacze dwa po 16? mozna na penie instalowac pelne wersje gier i je odpalac? do grania online tez pen wystarczy? Cytuj
typfon 145 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Opublikowano 16 sierpnia 2012 - jak podłaczysz 32 to bedziesz miał 16 - nie wiem ale jednorazowo chyba można mieć tylko 16 - można instalować - to chyba zalerzy od gry Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Opublikowano 17 sierpnia 2012 mam taki problem jak sobie z tym poradzic? wsadzilem pena cos sie aktualizowalo i nagle pojawil sie taki komunikat, po resecie konsoli jest to samo Cytuj
typfon 145 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 pierwszy raz coś takiego widzę? co tam Ci się nie chce zaktualizować? Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 No to mało widziałeś Damian, najprowdopodobniej masz zrobiony spoof napędu. Ściągnij i wgraj update 13599 http://digiex.net/downloads/download-center-2-0/xbox-360-content/dashboard-updates/8982-xbox-360-dashboard-update-2-0-13599-0-avatars-download-final.html Po tym zabiegu pirackie gry nie beda ci działać (to tak na marginesie) Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Trzeba mieć tupet żeby się tu pytać jak naprawić usterkę spowodowaną flashem napędu... Cytuj
typfon 145 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 to już się nie dziwię czemu takiego błedu nie widziałem Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 thx, w sumie później grało mi się normalnie, mam nadzieję że TPSA nie będzie dawać ciała ... bo dziwnie się pogorszyli po zmianie na Orange czytam sobię o NATach, portach, zewnętrznych, wewnętrznych adresach IP i już mi łowa puchnie... odblokowywaliście porty? na routerach dla xbl? Ja odblokowywalem. Mialem podobna sytuacje do Twojej - pewnego dnia NAT zrobil sie z zielonego na pomaranczowy. Pootwieralem porty 53, 80, 88, 1863, 3074 w routerze i wszystko jest ok, NAT jest otwarty. Zdaje sobie sprawe, ze odpowiadam na ponad dwutygodniowy post, ale moze komus sie przyda. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Trzeba mieć tupet żeby się tu pytać jak naprawić usterkę spowodowaną flashem napędu... Niekoniecznie - może @Damian nieświadomy tego już kupił takiego klocka. Z tego co pamiętam niedawno sprzedawał Slimkę 4GB i po 2 tygodniach pisał że ma znowu ciśnienie Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 (edytowane) lol to ja mam przerobiona konsole? jaja czy co jakies nie dawno ja kupilem nie znam sie na tym myslalem, ze jakies pendrivy mam ch,ujowe i zamowilem juz dysk do slimki, ku,rwa trzeba wymienic ten szit Edytowane 20 sierpnia 2012 przez Damian. Cytuj
typfon 145 Opublikowano 21 sierpnia 2012 Opublikowano 21 sierpnia 2012 thx, w sumie później grało mi się normalnie, mam nadzieję że TPSA nie będzie dawać ciała ... bo dziwnie się pogorszyli po zmianie na Orange czytam sobię o NATach, portach, zewnętrznych, wewnętrznych adresach IP i już mi łowa puchnie... odblokowywaliście porty? na routerach dla xbl? Ja odblokowywalem. Mialem podobna sytuacje do Twojej - pewnego dnia NAT zrobil sie z zielonego na pomaranczowy. Pootwieralem porty 53, 80, 88, 1863, 3074 w routerze i wszystko jest ok, NAT jest otwarty. Zdaje sobie sprawe, ze odpowiadam na ponad dwutygodniowy post, ale moze komus sie przyda. u mnie sprawa wygląda inaczej, bo w sumie UPnP działa i wymusza otwarcie portów, ale chyba router się sypie, bo jak by nie reagował zawsze na pięć testów jeden wywali że nat jest moderowany, więc tragedii nie ma co najsmiesniejsze ręczne odblokowanie portu nic nie daję (przynajmniej wg stron na których się sprawdza) - zdam relację jak kupię nowy router (ale mi sie nie pali więc trochę to potrwa) Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 21 sierpnia 2012 Opublikowano 21 sierpnia 2012 daj sztywno IP przez dhcp - wpisujesz MAC konsoli, wybierasz sobie IP jakie Ci pasuje i od tej pory router będzie przydzielał jeden adres IP (w konsoli ustawienia sieci dajesz na automatyczne) u mnie po tym zabiegu upnp działa prawidłowo (router tplink wr340g) Cytuj
typfon 145 Opublikowano 21 sierpnia 2012 Opublikowano 21 sierpnia 2012 wszystko to robiłem tak jak pisałem UPnP działa, ale jak by nie zawsze dał radę "nadążyć" za informacjami czy to z konsoli czy PC - co skutkuję tym że raz na 5 testów (mniej więcej) NAT wychodzi moderowany Cytuj
Sig 395 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Opublikowano 26 sierpnia 2012 mam problem z tym NATEM internet oczywiście z neostrady . Mam liveboxa połączonego kablem do Pc i z liveboxa internet udostępniony wifi na laptopa następnie z lapka połączenie kablem ethernet do xboxa za pomocą mostka na laptopie Już mnie krew zalewa udostępniałem te porty w routerze i nie wiem co dalej bo ciągle nat ograniczony . Jakie IP mam wpisać przy tym udostępnianiu laptopa do którego podłączony jest Xboox czy ip PC który jest tak jakby głównym kompem ? Nie mogę też znaleźć tej opcji UPNP w moim routerze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi