Gość _Be_ Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Tak sobie myślę nad tym Xboxem... Pachter przewiduje, że w lutym nastąpią obniżki cen i to byłaby dobra okazja, żeby może kupić jakiegoś i pozbierać trochę gier... Tylko jakie gry na wyłączność polecacie "zaliczyć" na konsolce Microsoftu? Jestem maksymalnie "napalony" na Forze Horizon, która kusi mnie niesamowicie, oprócz tego muszę wreszcie skończyć Gears of War 3 (i przeszedłbym Judgement) no i... co dalej? Halo 4? Dlaczego nie w sumie. Jakie jeszcze gry warto brać pod uwagę? Nie jestem wybredny, chciałbym się "wczuć" zanim za jakiś czas pojadę po Xboxa One (chyba poczekam na polską premierę). Dzięki za pomoc! W sumie oprócz Horizona i Halo 4 nie ma jakiś wielkich blockbusterowych hitów. W tym roku była bieda z grami, a jeśli grałeś w Alana Wake albo Wiedźmona 2 czy inne mniejsze gierki typu Fez czy Mark of The Ninja (bo miały czasową tylko ekskluzywność) to bieda jest. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 22 stycznia 2014 Opublikowano 22 stycznia 2014 Seria Fable, Banjo Kazooie Nuts n Bolts, Ace Combat, L4D (choć było też na PC), Project Gotham 4, State of Decay i to wsio. Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 22 stycznia 2014 Opublikowano 22 stycznia 2014 Spenetruj rynek xbox live: Dust Elysian Tail, Mark of Ninja, Shadow Complex - wszystkie 9/10, FEZ 10-/10, Do tego jeszcze: ilomilo, Charlie Murder, Fusion Genesis, Deadlight, Insanely Twisted Shadow Planet, Torchlight, Dishwasher 1 i2 jest tego trochę, niektóre wyszły na PC też ale jak nie grałeś na PC to jak exclusivy Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 22 stycznia 2014 Opublikowano 22 stycznia 2014 Panowie idiotyczny problem... Zamiast baterii kupilem akumulatorki takie jak cały koszyk z bateriami. Naladowalem podlaczam i za cholerę nie mogę sparowac żadnego pada z tym akumulatorkiem z konsola. WTF? Kółko kręci się w czasie parowania a później mruga cały okrąg i dupa. Ten sam pad z bateriami smiga spoko Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Up nikt nie miał problemów z parowanie po wymianie paluszków na pełny akumulatorek? Falcon 360 biały - pady z paluszkami czy akumulatorkami paluszkowymi parują się bezproblemowo, z akumulatorkiem koszyczkowym za choleręsięnie parują. Próbowałem z godzinę na obu padach. Pozdrawiam Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Miałem oryginalny play&charge z aku tego typu dawno temu i nie było z tym problemów. Ale i tak przeszedłem na aku paluszki. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 28 stycznia 2014 Opublikowano 28 stycznia 2014 Gdzie najtaniej dostanę nowego gejmpada do x360? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 28 stycznia 2014 Opublikowano 28 stycznia 2014 Najtaniej na morele.net wychodzi, 119 zł, wersja oem. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 stycznia 2014 Opublikowano 28 stycznia 2014 Najtaniej na morele.net wychodzi, 119 zł, wersja oem. 119 zł za OEM? Kiedyś się kupowało po 80 zł, a tyle to blistry kosztowały. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 29 stycznia 2014 Opublikowano 29 stycznia 2014 Niestety takie ceny, miałem wii brać, ale chyba wezmę dodatkowego pada, żeby z dzieciakami w lego pograć. Poza tym gałka w starym padzie mi się zaczyna lekko wycierać i analog czasami sam w lewo zrywa. Przyda się Cytuj
Flik 2 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Nie jestem pewny czy to dobry temat, wiec z gory przepraszam i prosze o ewentualne przeniesienie. Konsola padla mi kilka lat temu i jakos nigdy jej nie naprawilem, ale mam dysk z kontem i grami arcade. Zalozmy, ze chce teraz ten dysk podlaczyc do konsoli, ktora odpala piraty (przerobka napedu). Czy cos zlego moze sie w takiej sytuacji stac? Oczywiscie zostaniemy offline i odpalane gry sa przypisane do mojego glownego konta. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 I tak ryzyko bana będzie. Cytuj
Flik 2 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 I tak ryzyko bana będzie. Ryzyko bana konsoli czy konta? Szczerze mowiac nie wiem czy kiedykolwiek naprawie konsole i chyba nie jestem juz przywiazany do osiagniec, wiec od biedy moglbym przebolec jakby mi mieli kiedys zbanowac konto. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 I tak ryzyko bana będzie. Ryzyko bana konsoli czy konta? Szczerze mowiac nie wiem czy kiedykolwiek naprawie konsole i chyba nie jestem juz przywiazany do osiagniec, wiec od biedy moglbym przebolec jakby mi mieli kiedys zbanowac konto. No to raczej nie masz się czym przejmować Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Ja wielokrotnie przenosiłem profil pomiędzy przerobioną konsolą(offline) a podłączoną do LIVE'a i nic się nie stało więc nie masz się czym przejmować. Cytuj
Flik 2 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Ja wielokrotnie przenosiłem profil pomiędzy przerobioną konsolą(offline) a podłączoną do LIVE'a i nic się nie stało więc nie masz się czym przejmować. Wielkie dzieki. Tez tak myslalem, ale zawsze lepiej sie upewnic. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 Znajomi kupili sobie Xboksa. Ja swojego sprzedałem ze 3 lata temu, ale konto zachowałem. Mam na nim kilka zakupionych gierek. Mogę sobie u nich zalogować swoje konto i pobrać zakupione gierki i grać w nie? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 Tak. Ale oni na swoich kontach nie będą mogli w nie grać, jedynie Twoje konto będzie miało do nich dostęp. 1 Cytuj
Zimol 85 Opublikowano 31 stycznia 2014 Opublikowano 31 stycznia 2014 Tak. Ale oni na swoich kontach nie będą mogli w nie grać, jedynie Twoje konto będzie miało do nich dostęp. Chyba że przeniesie "przywiązanie" konta na konsolę znajomych, to wszystkim gry będą działać. (można tak konsolę zmienić raz na rok, chyba że się pozmieniało) Cytuj
Flik 2 Opublikowano 1 lutego 2014 Opublikowano 1 lutego 2014 Jesli nie chce ci sie bawic z przenoszeniem konta to mozna sie po prostu zalogowac na drugim padzie. Kiedys nawet robilismy ze znajomymi zrzute na niektore gry. Jedna osoba miala przypisane konto do konsoli, a reszta musiala sie logowac na drugim padzie. Minus byl taki, ze nie moglismy jednoczesnie grac. Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 3 lutego 2014 Opublikowano 3 lutego 2014 Wystarczy przenieść licencje i będzie śmigać na każdym koncie. Chwilka roboty dosłownie i można raz na pół roku. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 (edytowane) A można w razie czego taki pobrany profil w każdym momencie "odczepić" od konsoli? W sensie całkowicie usunąć, żeby konsola była taka, jak przed pobraniem profilu? Bo sprawa wygląda tak, że znajomy ma konto XBL używane na PC i mu coś nie działa. Support jako rozwiązanie podaje konieczność zalogowania się na konsoli, by cośtam w ich systemie zaskoczyło. Potem ten profil by chciał wywalić z konsoli tak, by było jakby ten profil nigdy na konsoli nie był. Nie wiem czy dobrze to opisałem . Mi się wydaje, że nie będzie żadnych problemów, ale on chce mieć pewność. Aha, a martwi się, bo na tym samym koncie MS ma hotmaila, skydrive i inne usługi. Edytowane 4 lutego 2014 przez raven_raven Cytuj
Flik 2 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Mozna. Pobranie profilu na konsole nie jest jednoznaczne z przepisaniem licencji na gry, wiec nie ma tutaj ograniczenia "raz na pol roku". Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Czy kody na gry kupowane na allegro będą działały na amerykańskiej konsoli? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi