maciucha 11 638 Opublikowano 10 lutego 2015 Opublikowano 10 lutego 2015 no ale jak sobie wepnie to w lapka i zrobi połączenie mostkowe to przecież powinno hulac Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 10 lutego 2015 Opublikowano 10 lutego 2015 Weź kup kolejny router z możliwością ustawienia jako klient sieci, skonfiguruj, podłącz kablem do konsoli i jedziesz, ja tak działam już kilka lat. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 10 lutego 2015 Opublikowano 10 lutego 2015 no ale jak sobie wepnie to w lapka i zrobi połączenie mostkowe to przecież powinno hulac Wydaje mi się, że takie coś nie zastąpi karty sieciowej LAN w kompie, chociaż z drugiej strony po coś to robią.Zapewne też takie było jego pytanie, bo przecież RJ-45 jest w Xboxie, więc po co miałby to wpinać. Cytuj
DOA 0 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu więc mam nadzieje że to nie będzie problem.. Chodzi konkretnie o to że nie mogę połączyć się z netem bo wyskakuje mi błąd 80151901. Poczytałem sporo i w zasadzie zrobiłem wszystko co podpowiadali inni - między innymi skasowałem profil. I tu pojawia się problem - po skasowaniu profilu miałem go z powrotem pobrać, ale do tego potrzebuje być zalogowany do netu, a tego nie mogę zrobić cały czas .. Czy jest jakaś szansa naprawić ten błąd 80151901, alby przynajmniej skopiowiać swój profil ze strony Xboxa i wgrać go na konsole przez usb? W tym temacie jestem laikiem więc sorry za to.. Proszę, pomóżcie! Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 Jak łączysz się z netem? Bezpośrednio kablem, wifi, czy przez laptopa połączeniem mostkowym? Cytuj
DOA 0 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 mam możliwość i kablem i wifi, ale niestety i jedno i drugie nie działa bo wyskakuje ten błąd Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 (edytowane) Przy kablu też? Weź konsolę do kolegi/znajomego/babki/teściowej (najlepiej u kogoś kto ma innego dostawcę, albo u kogoś kto ma tego samego dostawcę ale inny router), podłącz kablem i sprawdź, czy działa jak tak to problem z dostawcą internetu i wtedy masz trzy wyjścia: - zmienić dostawcę, - odblokować porty na routerze (chociaż u mnie to nie pomagało), - wymienić router (najmniej prawdopodobne, że coś da, ale może pomóc, w przypadku jeśli potwierdzisz działanie u kogoś, kto ma tą samą sieć a inny router) Jak u kolegi/znajomego/babki/teściowej (z innym operatorem) nie zadziała, to znaczy, że problem z kartą sieciową konsoli i wtedy zgłoszenie do serwisu. Edytowane 14 lutego 2015 przez MierzejX Cytuj
DOA 0 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Ok, dzięki wielkie za pomoc!!!Nie ogarniam.. założyłem sobie nowe konto, zacząłem ustawiać preferencję, opcję profilu itp.. i nagle pojawiła mi się aktualizacja i po niej... net zaczął działać O_o może jestem laikiem.. ale nie kumam co tu się stało ;/ Jeszcze raz thx za pomoc MierzejX Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 25 lutego 2015 Opublikowano 25 lutego 2015 Jak to jest z tymi kodami z automatu na golda? Działa to z każdym kontem? Można z tego więcej niż raz korzystać? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 (edytowane) nvm Edytowane 26 marca 2015 przez _Be_ Cytuj
erykgx 151 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Nie moge pobrać tego nowego dodatku do Forzy Horizon 2. Pobrało się chyba 99% (nie wiem, nie było mnie w domu) i wyskakuje komunikat, że Forza sretetete nie może być pobrane. Wiecie o co moze chodzić? Dodam, że miałem juz ten sam problem jak pobierałem wczesniej gry z GwG, ale jakos po którejś próbie zaskakiwało. Tak wygląda ekran (prawie screen xD) z "błędem" Mam miejsce na dysku, region Polska i konto silver. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Jestem trochę... zielony w temacie X360, choć grałem sporo, ale nie na swoim. Ale teraz zakupiłem po okazji Slimkę 4GB. I zanim do mnie przyjdzie, to takie pytanko: te 4GB to taki mały twardziel czy pamięć flash w konsoli? I ile mniej więcej miejsca zajmuje "system"? Z góry dzięki za odp. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Flash konsoli. Dostępne chyba ~ 3 Gb, ale ręki nie dam sobie uciąć. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Pierwsze co zrób to ogarnij pendrive conajmniej 16gb. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 (edytowane) Pierwsze co zrób to ogarnij pendrive conajmniej 16gb. Lepiej trochę poczekać (chyba że ma jakiś w domu) - teraz w preview na X360 testowany jest soft, który pozwala na korzystanie z zewnętrznych dysków do chyba 4 Tb. Jak to ogarną, to sam chyba kupię zewnętrzny HDD 500 Gb i odzyskam moje dwa super szybkie peny ADATA 32 Gb Edytowane 23 kwietnia 2015 przez DonSterydo Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Tak. Jedyną rzeczą której nie można zapisać to gry z oryginalnego Xboxa (GTASA,doom3 itp.) Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 zdarza mi się podczas pobierania czegoś z marketplace (np GoW J z GOLDa), że wywala błąd pobierania i, że nie można pobrać gry. Wie ktoś dlaczego? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Jak często i na przestrzeni jakiego czasu? Może to chwilowy problem. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Masz wystarczającą ilość miejsca? W ak często blokują pewne porty czy coś Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 wczoraj np. tak miałem, parę razy próbowałem pobrać GoW i wywalało mi ten błąd. wcześniej parę dni wywalało mi podobny błąd podczas pobierania DLC do horizon 2. Być może to jest spowodowane moją jakże kochaną siecią w akademiku, sporo problemów przez nią mam (np. podczas pobierania na Wii U co chwila rozłącza połączenie, GTA Online w ogóle nie działa, itd. itp.), ale wolę dopytać Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Być może to jest spowodowane moją jakże kochaną siecią w akademiku, sporo problemów przez nią mam (np. podczas pobierania na Wii U co chwila rozłącza połączenie, GTA Online w ogóle nie działa, itd. itp.), ale wolę dopytać No to masz odpowiedź. Ani z X360, ani z WiiU nie mam takich problemów. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 A ja nie mogę pobrać Army of Two z GwG bo mam konto USA i kiszka. Nie grałem w żadną część i w środku mam nadzieję, że gra nie jest jakoś wybitna Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Masz wystarczającą ilość miejsca? W ak często blokują pewne porty czy coś mam Może nie tyle blokują (chociaż to też robią), co jest chyba dość ostry konflikt IP. cały akademik ma przydzielone jedno IP i czasem może być chaos z tego powodu. Trzeba się w końcu wyprowadzić Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 To Ty się ciesz, że Ci się w ogóle konsole w akademiku do sieci logują 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi