MierzejX 883 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Czy kurz znacząco wpłwa na grzanie się konsoli? Czy warto konsolę przedmuchiwać sprężonym powietrzem albo odessać kurz odkurzaczem? Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Oczywiście, że warto, to praktycznie żadna robota a zapchane otwory wentylacyjne w niczym nie pomagają. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Odkurzacz wydaje się lepszym pomysłem niż sprężone powietrze, z tego względu, że sprężone powietrze tylko wdmuchnie kurz głębiej do wnętrza konsoli, a odkurzacz powinnien dobrze wszystko odessać. Mam rację? Co Wy doradzacie, macie jakieś lepsze pomysły? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Wlasnie jak patrzylem sobie zachowanie kurzu na wenytlatorze od procka (PC) podczas odkurzania go, to on nic nie wciagal, wiecej zrobie dmuchajac w niego czy tez wytrze wacikami Cytuj
canuks 63 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Ale my mówimy o czyszczeniu otworów wentylacyjnych konsoli czy samej konsoli w środku ? Odkurzacz wydaje się lepszym pomysłem niż sprężone powietrze, z tego względu, że sprężone powietrze tylko wdmuchnie kurz głębiej do wnętrza konsoli, a odkurzacz powinnien dobrze wszystko odessać. Mam rację? Co Wy doradzacie, macie jakieś lepsze pomysły? Tak i przy nie umiejętnym użyciu wyłamać kilka elementów . Owszem odkurzacz to najlepszy sposób to wyczyszczenia konsoli bez jej otwierania ,ale pamiętaj żeby ustawic moc odkurzacza na najsłabszą lub średnią. I w tedy nie powinno się nic stać. Ja czyszczę w ten sposób X'a raz w miesiącu daje moc na najniższą w odkurzaczu i powoli czyszczę wszystkie otwory wentylacyjne. Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Ja czyszczę pronto dusterem Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 wlasnei ze nie, sprezone powietrze ma wieksze cisnienie i dobrze oczysci to co chcesz oczyscic, a odkurzacz to bzdura, powierzchowni tylko zbierze to co sie zdola odkleic i nie opowiadaj ze Ty chcesz to czyszczenie przeprowadzac na zamknietej konsoli? jak sie cos robi to juz robic dobrze a nie na odwal sie, rozkrecic wyczyscic radiatory, otwory w blasze konsoli boczne, wiatrak caly i to na rozkreconej konsoli gdzie dostep jest do wszystkiego odkurzaczem czyscic zamknieta kosnole to tak jakby sie nic nie wyczyscilo... a sprezonym powietrzem to bedzie niedokladne i tez malo efektywne Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 canuks - pomysl , skoro przy samym procku odkurzacz nic nie zbiera to co ma zebrac przez te dziury w obudowie? Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 najlepiej powsadzac slomki w otwory przy wentylatorkach i potem wsadzic je do rury od odkurzacza, powinno wciagnac wszystko. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 nie ma szans najwiecej brudu i najbardziej zapycha sie radiator na CPU, kurz jest przyklejony nie od strony wiatraka a od strony przodu konsoli, tworzy sie taka "pajeczyna", nieraz jest tak zbita ze ciezko to recznie zdjac a za żadne skarby to nie przejdzie przez zeberka gdzie szczelina 1mm musiaby wyciagac to od strony przedniej konsoli, tylko bez otwierania niby jak? sprezonym powietrzem wdmu(pipi)ac to do srodka przez dolaczona cienka rureczke jest szansa ze odleci ale i tak dokladnie tego eni zrobi i do tego takie zwoje kurzu beda w kosnoli dalej u niektorych tworzy sie taka kula kurzu, jest przed radiatorem od CPU o malej wadze i doslownie jak powietrze zasysa sie to ta kulka sie kreci przed radiatorem nawijajac i przylaczajac do siebie kolejny kurz, niektorzy by sie zdziwili jakie atrakcje mozna zobaczyc w konsolach (muchy, wlosy, resztki jedzenia, doslownie wszystko, jedno wielkie siedlisko roztoczy itp "gadow")... Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 ruszano w tym roku cokolwiek w emulatorze pierwszego kloca? A jesli nie, moze mi ktos sprawdzic czy sh2 dalej nie dziala? Bo ciagnie mnie ten tytul a rok temu wiem ze nie dzialal mimo ze na liscie jest ;f Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 W Falconie jest zasilacz 175W czy 220W ? :> Cytuj
Czoperrr 5 076 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 (edytowane) 175W. Przeważnie. Edytowane 21 czerwca 2009 przez Czappi Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 nie ma zasialcza 220W, jak juz 203W najczesciej byl 175W wtedy pewne ze Falcon, moglo sie zdazyc ze 203W byl bo na poczatku tak bylo produkcji, ale tez eni ma pewnosci jak jest 203W ze to rzeczywiscie falcon, mzoe byc zephyr Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Witam Mama parę pytanek, przejrzałem kilka stron tematu i nie znalazłem a nie ukrywam, że 100 stron to nie mam czasu za bardzo przeglądać. Zamierzam kupić X360, a więc do rzeczy: 1) nie zamierzam grać online, nie zamierzam ściągać demek, używać kopii zapasowych tak więc czy hdd mi będzie potrzebny? czy oprócz szybszego doczytu i mniejszego rysowania jest on niezbędny? jakieś gry (obecne lub zapowiedziane) nie ruszają bez hdd lub chodzą płynniej? 2) rozumiem, że obecnie sprzedawane wersje, w tym arcade, jak mają wejście hdmi z tyłu , to już te mniej awaryjne? 3) w momencie gdy pojawi się patch mogę go ściągnąć na kartę pamięci? pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Ad.1 Dużo szybciej nastepuje wczytywanie tekstur w grach. A uwierz, że w niektórych to naprawdę potrzebna opcja, jak np. w GTA. Opcja bez dysku choćby 20GB to raczej zły pomysł, z wspomnianego przeze mnie względu. Nawet jak nie było możliwości zgrywania gier na dysk to i tak część danych była zapisywana na dysku w cache i już pomagało to co nie co w doczytywaniu. Ad.2 Jak mają to już te mniej awaryjne Falcony. Bez HDMI to kupa . Nie tak dawno pojawił się nowszy chip, rzekomo jeszcze mniej awaryjny. wlasnei ze nie, sprezone powietrze ma wieksze cisnienie i dobrze oczysci to co chcesz oczyscic, a odkurzacz to bzdura, powierzchowni tylko zbierze to co sie zdola odkleic i nie opowiadaj ze Ty chcesz to czyszczenie przeprowadzac na zamknietej konsoli? jak sie cos robi to juz robic dobrze a nie na odwal sie, rozkrecic wyczyscic radiatory, otwory w blasze konsoli boczne, wiatrak caly i to na rozkreconej konsoli gdzie dostep jest do wszystkiego odkurzaczem czyscic zamknieta kosnole to tak jakby sie nic nie wyczyscilo... a sprezonym powietrzem to bedzie niedokladne i tez malo efektywne Mam plomby na konsoli, nie mogę jej rozkręcać. W takim razie najlepiej będzie jak niczego nie będę ruszał. Odkurzacz mówisz, że tylko naciągnie więcej kurzu, a sprężone powietrze zapcha kurz głębiej. Czyli takie "czyszczenie" bardziej szkodzi niż pomaga. Mam odkurzacz o dużej mocy, to też zły pomysł, żeby przy wylotach spróbować odciągnąć trochę kurzu? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 1. warto miec dysk dla komfortu bo granie z napedu gdy masz blisko konsole mocno denerwuje. W przyszlosci zawsze moze sie to zmienic, dawniej nikt nie myslal o instalowaniu gier, teraz je dodali. 3. raczej tak Cytuj
orion50 632 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 Możesz ściągać updaty na Memorke, ale wtedy mieszczą się góra 2 i jak grasz w jakąś trzecią grę to ściąga się co uruchomienie nowej gry update. mega drażniące Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 wielki dzięki za odpowiedź, więc odpuszczam sobie tą wersję arcade. Cytuj
Słupek 2 130 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 Słyszał ktoś coś o tym tytule http://www.ultima.pl/Hei_36_t/i7166/ ? Premiera za 4 dni a pierwszy raz o niej słyszę gdzie większość tytułów konsolowych znam. Na dodatek to podobno exlusive na XO. W necie też praktycznie zero informacji o niej. A tytuł to jakaś sandboxowa gangsterka, podobno. Najlepszy mój gatunek, więc nie wiem jak mnie obeszły informacje o niej. Gra widmo... Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 http://www.gamefaqs.com/search/index.html?...tform=0&s=s Exlcusiv raczej nie, a i cos nie tak ,skoro mialo byc - Q1 2009 EU - a mamy praktycznie juz Q3. Skoro go tyle przelozyli, a nikt o tym jakos nie gadal strasznie, to raczej nie bedzie z tego must have. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 A screeny cię nie zniechęcają? Wyglądają delikatnie mówiąc słabo, może poziom Godfather 1, nie więcej. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 te screeny nie maja juz paru lat? Bo kiedys toto widzialem. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 (edytowane) W imieniu znajomego chciałbym się poradzić. Nie może odpalić żadnej gry. Pojawia mu się taki komunikat: "Can't find the update disc. Pleas reinsert the disc." Po wciśnięciu 'dalej' jest " Can't update your console. Pleas contact Xbox Customer Support or go to www.xbox.com/support." Co zrobić, aby konsola czytała gry? I kilka pytań ode mnie. Rozumiem, że jeżeli konsola to ZEPHYR/XENON to zasilacz musi być WYŁĄCZNIE 203W? Jaką przejściówkę należy kupić, aby podłączyć konsolę do monitora CRT? (czy sama przejściówka starczy, aby cieszyć się grą już na monitorze?) Edytowane 22 czerwca 2009 przez diesvindu Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 VGA żeńsko-żeńską. Jeśli monitor ma wyciągany cały kabel VGA, to nie będziesz jej potrzebował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi