maciucha 11 638 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Czy kierownica Logitech g25 jest kompatybilna z x360? Bo szukam kierownice, którą będę mógł pojeździć i na x360 i ps3. Mam Driving FX ale maszynka MSu jej nie wykrywa... Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Mam typowo nietypowy kłopot z konsolą. Otóż konsola, na niektórych grach, zwiesza się. Wysunięcie tacki nie resetuje konsoli, muszy wcisnąć przycisk power. A samo zawieszanie odbywa się bardzo rzadko i tak jak mówiłem tylko w niektórych grach. Konsola była w serwisie gwarancyjnym po E74 i wcześniej też tak się działo. Wymieniono mi płytę główną. Konkretniej teraz zawiesiła się na Assasins Creed, a przed serwisem miałem Obliviona, na którym się wieszała (raz na 10h), Viva Piniata Party Animals i Fallout 3. Szukałem na wielu portalach i nigdzie na ten temat nie ma konkretnej odpowiedzi. Znalazłem tylko, że przed ROD'em się tak dzieje, ale przed serwisem konsola działała prawie rok a dzialo się tak od początku. Wie ktoś czego to może być problem, czy to wina raczej gier, czy sprzętu? Osobiście stawiam na gry bo np. w Bioshocka grałem łacznie z 60 godzin i nigdy nic sie nie działo, w wiele innych gier również grałem sporo bez zarzutów, a tak jak mówiłem Oblivion zdążył sie zawiesić w ciągu 20h dwa razy z tym samym skutkiem. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 ja bym oddał na gwarę w końcu po to jest Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Na Twoim miejscu sprawdzilbym, jak te gry dzialaja na innej konsoli. No chyba, ze nie masz takiej mozliwosci, to lepiej slij do serwisu. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 (edytowane) Z Viva Pinata kumpel miał to samo, pożyczyłem mu moją grę. Znalzłem odpowiedź, że niektóre konsole tak mają i można oddac do serwisu choć nie zawsze to poprawią, zazwyczaj zwracają z adnotacją, że nie stwierdzono awarii. Zresztą wole zaczekać, aż całkiem padnie niż na darmo ją odsyłać, tymbardziej, że akurat nie chce się jej pozbywać na dwa tygodnie. A druga sprawa, że dotyczy to mniejszości gier, które posiadam, a jak już występuje to raz na ruski rok. Dzięki za odpowiedzi. Dowiedziałem się także, że zgranie gry na dysk pomaga i z tego co sam zauważyłem istotnie tak jest. Edytowane 1 lipca 2009 przez Cold Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Czy kierownica Logitech g25 jest kompatybilna z x360? Bo szukam kierownice, którą będę mógł pojeździć i na x360 i ps3. Mam Driving FX ale maszynka MSu jej nie wykrywa... nie jest Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 2 lipca 2009 Opublikowano 2 lipca 2009 Reklamy w dashboardzie potwierdzone. KLIK[/b] Fajnie jakby z drugiej strony obniżyli albo usunęli opłaty za Golda. Albo wyłączyli te reklamy dla płacących abonament. Cytuj
porschman 3 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Ja już wole płacić ten abonament i mieć usługe na takim poziomie jakim jest niż mieć za darmo i mieć to co jest na PS3... Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 przeciez usluga sie nie zmieni przez reklamy a to by byl dobry pomysl dac golda za mozliwosc wyswietlania reklam inaczej sobie tego nie wyobrażam, czyli place i jeszcze reklamy musze ogladac... Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Ale co tak naprawde majac GOLD mamy? Praktycznie nic, bo takie rzeczy powinny byc za free jak granie online, pobieranie dem, photosharing. Od jakiegos czasu sa znizki (gry ARC czy DLC) dla GOLDow ale rzeczy ktore tam sie pojawiaja sie mizerne... Reklamy i tak sa, rozne takie promocje filmu, itp Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Jeśli reklamy będą obowiązkowe, PŁATNE i jeszcze nic z tego nie będę miał, no to sorry, Golda chyba mieć nie będę. Paranoja jakaś. Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Moim zdaniem powinno być tak: Gold - granie online i wszystkie przywileje związane z Marketplace (pobieranie itd.) + reklamy, które powodują zniżki na XBLA/DLC Silver - wszystkie przywileje związane z Marketplace (pobieranie) z reklamami bez zniżek. GOLD od Silvera różnił by się tylko zniżkami i możliwością grania online. Mam nadzieję, że ta kasa z reklam trafi w jakimś tam stopniu do nas do graczy (darmowe usługi, zniżki, więcej gratisów itd.). Poza tym zobaczymy jak to będzie już śmigać. Taki pasek na dole informacyjno-reklamowy podoba mi się Nie mam nic przeciwko. Aha i ciekawe czy będzie można klikać w te reklamy... Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Kiedy X360 jest rozłączony z Xbox Live,przy Achievments'ach nie ma daty odblokowania,czy u mnie coś jest nie tak? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Jest dobrze. Zazwyczaj mialbys ze ciagle w 2005r robiles osiagi w GOW2 . Cytuj
kamilpolpak 61 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Mam pytanie głupie ale proszę o odp. mam taki problem otóż w moim padzie nie działają w przyciski coś musiało się przesunąć więc chcę otworzyć pada ale nie wiem jakim śrubokrętem bo te śrubki jakieś dziwne są może wie ktoś czym albo jakiś śrubokrętem trzeba to otworzyć ? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Jesli przewodowy to gwiazdkowy maly starczy, bezprzewodowe maja juz inne. Nieznam sie na okresleniach ale teraz probowalem malym plaskim i da sie wykrecic taka nieregularna gwiazdke Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 3 lipca 2009 Opublikowano 3 lipca 2009 Moim zdaniem powinno być tak: Gold - granie online i wszystkie przywileje związane z Marketplace (pobieranie itd.) + reklamy, które powodują zniżki na XBLA/DLC Silver - wszystkie przywileje związane z Marketplace (pobieranie) z reklamami bez zniżek. GOLD od Silvera różnił by się tylko zniżkami i możliwością grania online. Mam nadzieję, że ta kasa z reklam trafi w jakimś tam stopniu do nas do graczy (darmowe usługi, zniżki, więcej gratisów itd.). Poza tym zobaczymy jak to będzie już śmigać. Taki pasek na dole informacyjno-reklamowy podoba mi się Nie mam nic przeciwko. Aha i ciekawe czy będzie można klikać w te reklamy... Nie korzystam z Live'a, nie znam sie też na cenach, ale skoro ktoś płaci za usługę internetową to granie online powinno być w pierwszej kolejności. Wydaje mi się, że użytkownicy przede wszystkim chcą mieć możliwość grania online, a reszta to tylko dodatek. Nie powinno się płacić, za możliwość sciągania gier z Marketplace, bo za nie płaci się i tak osobno. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 wytłumacz o co Ci chodzi z tym zdaniem "Nie powinno się płacić, za możliwość sciągania gier z Marketplace, bo za nie płaci się i tak osobno." jakie płacenie osobno? Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 pewnie chodzilo mu, ze powinno się płacić albo tylko za grę online, albo tylko za ściąganie gier. Jedna rzecz powinna byc darmowa i uważam, że granie online powinno buc darmowe tak jak na PS. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 Pomylily mu sie 2 fakty - sciagenie dem dla ludzi z goldem tylko i placenie za arcadowki MSP. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 (edytowane) przeciez oplata za dostep do grania z innymi to calkowicie co innego jak system zakupu gier droga online akurat system zakupu gier przez siec to super sprawa, odchodza prowizje dla sklepow-posrednikow i gre mamy od reki, tylko kwestia czasu sciagniecia zapewne z gier "pelnowymiarowych" nie zrezygnuja z dystrybucji tradycyjnej bo to machina majaca wiele osob na wyżywieniu ale takie arcadowki, super... Norbi13: powinno byc darmowe ale wtedy nie mieliby takich pieniedzy by pakowac w ten system, na PS3 masz free ale to co tam sie dzieje to kpiny, ostatnio to co dziennie wywalalo na jakis czas ze server niedostepny w PS3 i ciagle jakies bledy, na XBL rzadkosc i jak maja planowane jakies akcje to informuja platne to mzoe byc tylko mogliby troche ceny obnizac za abonament... Edytowane 4 lipca 2009 przez Juchy Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 (edytowane) Sugerowałem się tym co cytowałem, ja odnoszę się do tamtych założeń, bo nie wiem jak jest naprawdę. Może czegoś nie zrozumiałem. Chodziło mi o to, że sam dostęp do internetu, by móc kupić grę powinien być darmowy (jeżeli tak jest, to znaczy, że źle zrozumiałem). Nie twierdzę, że kupowanie gier przez sieć to głupi pomysł. Abonament za granie online to też dobry pomysł, jeżeli to ma pomóc w pilnowaniu serwerów, by nic nie padało, by nie było cheater'ów. Zrozumiałem też, że silver miałby nie dawać możliwości grania online i tu pojawia się to o czym mówiłem, płacę abonament tylko po to, żeby i tak płacić osobno za grę z marketplace? Poza tym nie ma co narzekać na cenę abonamentu, z tego co słyszałem to roczny pakiet kosztuje 90zł, to nie jest dużo. Edytowane 4 lipca 2009 przez Cold Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 (edytowane) zle slyszales. a jesli jednak slyszales to zapodaj linka do tej strony xD Edytowane 4 lipca 2009 przez Norbi13 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi