Scorp1on 8 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 W wielu grach nie bedziesz mogl pograc ty i brat na 1 ekraniekontra reszta swiata - wyjatki to Halo3/ODST, L4D1 (prawodpodobnie i 2) i chyba COD5 jesli jest opcja split+online Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 W GOW1 też można grać przez multi na tzw. "gościu" Cytuj
ziomekzdomu 1 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 To jaka trzeba miec predkosc netu żeby w miare dobrze chodziło ? Bo ja mam narzaie 512 kb/s a umowa konczy mi się dopiero za rok. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) Nie będzie wybitnie, ale część gier powinna chodzić bez lagów (Girsy 1 np) Edytowane 21 listopada 2009 przez miki77 Cytuj
marcin111555 0 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) Dodam że zależy to też od gościa który hostuje i gry (ilość graczy, wielkość mapy) więc w tąkim GoW, FNR4 czy Fifie 1vs.1 nie bedziesz miał wielkich lagów (chyba, że host będzie z Japonii ) Ale już grę w Battlefielda: Bad Company bym sobie odpuścił - nie chodzi o lagi ale ogólnie o opóźnienia, giniesz zanim zdążysz nacelować na gościa. Najlepiej jakbyś przed kupieniem gry multi poczytał sobie opinie na forach czy płynnie chodzi itp. Edytowane 21 listopada 2009 przez marcin111555 Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 jak kupilem nowa konsole ale mam stary dysk to mam dostep do 3 darmowych miesiecy live ? dodam, ze na starej konsoli i tym samym dysku juz to wykorzystalem to nie dysk korzysta z XBL, a konto, i nie zadne 3 msc, a 1msc kazde nowe konto zalozone na konsoli (3 kolejne konta) maja 1msc darmowy Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) A działa ostatnio to zakładanie kont na konsoli? Chciałem utworzyć dodatkowe konto kilka miesięcy temu i nie szło, tydzień temu też nie, znajomemu też nie działa. Edytowane 21 listopada 2009 przez Wampis Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 nie slyszalem nic zeby nie dzialalo wszystkich ktorych znam zakaldaja zawsze konta z poziomu konsoli jak robilem ten tes w piractwie tez przez konsole zalozone bez problemu... Cytuj
Narkus 2 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 jakis miesiac temu nie szlo zalozyc nowego konta bez posiadania karty kredytowej, trza bylo wpisywac jakies daty waznosci karty czy jakies kody weryfikacyjne Cytuj
ziomekzdomu 1 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Ja ponawaim pytanie. Jaką trzeba miec w miare predkosc netu zeby nie dobrze chodził multi. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Na 1024/256 już pograsz swobodnie w miarę bez legów. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Czy mozna podpiac do XO przenosny dysk pod USB tak jak sie to robi z Pen Drivem? Yupp, mój WD działa bez zastrzeżeń. Sprawdzane na filmach i muzyce. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Ale NTFSa konsola najprawdopodobniej nie zobaczy Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) Pytanko: przy podłączeniu konsoli z tv kablem HDMI jest możliwość podłączenia dźwięku inaczej niż przez wejście optyczne? Czy gdybym np. obraz podłączył przez hdmi, a dźwięk normalnie czinczami od VGA to wszystko by działało czy konsola "wybiera" sobie tylko jedno wyjście sygnału? e: mały updacik. Trochę to przemyślałem i tak myślę, że przecież jeżeli chciałbym puścić dźwięk Toslinkiem to i tak muszę włożyć normalny kabel video do Xboxa obok HDMI. Czyli moje pytanie brzmi: czy combo obraz po hdmi + dźwięk po chinchach z vga będzie działało? Edytowane 21 listopada 2009 przez qb3k Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 http://www.allegro.pl/item810653325_nowy_dysk_zewn_wd_passport_320gb_2_5_wroclaw.html :F po prostu dysk przenośny... Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Dzieki za odpowiedz ale mozecie troche bardziej po ludzku bo nie wiem o co biega? x[ WD - Western Digital NTFS to system plików Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Pytanko: przy podłączeniu konsoli z tv kablem HDMI jest możliwość podłączenia dźwięku inaczej niż przez wejście optyczne? Czy gdybym np. obraz podłączył przez hdmi, a dźwięk normalnie czinczami od VGA to wszystko by działało czy konsola "wybiera" sobie tylko jedno wyjście sygnału? e: mały updacik. Trochę to przemyślałem i tak myślę, że przecież jeżeli chciałbym puścić dźwięk Toslinkiem to i tak muszę włożyć normalny kabel video do Xboxa obok HDMI. Czyli moje pytanie brzmi: czy combo obraz po hdmi + dźwięk po chinchach z vga będzie działało? bedzie Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Chciałem pograć z ziomem koopa w parę gierek. Ja mam łącze 2048/512 on 512/256, da radę pograć bez lagów kooperejszyn? D: Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Powinno być ok . Tylko Ty hostuj. Cytuj
phunkracy 1 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 (edytowane) Panowie, czy jest moze możliwośc ściągnięcia wersji demo gier na peceta, wypalenia ich na płytce, a następnie odpalenia na xklocku? Pytam, bo mam ograniczony dostęp do sieci (tzn mieszkam na za(pipi)u i łącze jest słabe i niestabilne). Proszę o odpowiedź Edytowane 23 listopada 2009 przez phunkracy Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 (edytowane) Witam, to chyba mój pierwszy post w temacie x'a, więc za, jak przypuszczam laickie pytanie proszę nie bić... Ale do rzeczy- za pośrednictwem koleżanki z roboty trafiła mi się okazja zakupu używanego Xboxa 360 w bardzo przyjemnej cenie, pomyślałem że móglby to być fajny prezent pod choinkę dla siostry, na którym oczywiście wracający co jakiś czas do domu, z ciężkich studiów na drugim końcu Polski, brat też mógły pograć- problem pojawia się w tym że konsola jest 'zbanowana'. Jako że moja wiedza o X'ie ograniczała się w sumie do tego że nie ma w co na nim grać :-D zapytałem wujka google'a, który powiedział że równa się to brakowi możliwości używania sieci i zgrywania gier na dysk. Co do pierwszego to nawet lepiej, bo średnio chciałbym, żeby 12latka wysłuchiwała jakiś stęków do headset'u ;-D ale mam wątpliwości jak to jest z tym 'instalowaniem gier'- czy brak tej opcji np jakoś szczególnie uciążliwie wydłuża czasu ładowania gier, lub psuje laser (słyszałem że tak, choc wydaje mi się to nielogiczne, bo przecież sprzedaje się konsole w ogóle bez hdd...)?? Byłbym wdzięczny za odpowiedź Edytowane 23 listopada 2009 przez Tołdi Cytuj
ubol 59 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 (edytowane) Panowie, czy jest moze możliwośc ściągnięcia wersji demo gier na peceta, wypalenia ich na płytce, a następnie odpalenia na xklocku? Pytam, bo mam ograniczony dostęp do sieci (tzn mieszkam na za(pipi)u i łącze jest słabe i niestabilne). Proszę o odpowiedź Z tego co się orientuje to jest taka możliwość. W taki sposób (lub przez czytnik USB), wrzucałem aktualizację dashboarda na 360kę, wiem że to co innego ale demka po sieci krążą. Witam, to chyba mój pierwszy post w temacie x'a, więc za, jak przypuszczam laickie pytanie proszę nie bić... Ale do rzeczy- za pośrednictwem koleżanki z roboty trafiła mi się okazja zakupu używanego Xboxa 360 w bardzo przyjemnej cenie, pomyślałem że móglby to być fajny prezent pod choinkę dla siostry, na którym oczywiście wracający co jakiś czas do domu, z ciężkich studiów na drugim końcu Polski, brat też mógły pograć- problem pojawia się w tym że konsola jest 'zbanowana'. Jako że moja wiedza o X'ie ograniczała się w sumie do tego że nie ma w co na nim grać :-D zapytałem wujka google'a, który powiedział że równa się to brakowi możliwości używania sieci i zgrywania gier na dysk. Co do pierwszego to nawet lepiej, bo średnio chciałbym, żeby 12latka wysłuchiwała jakiś stęków do headset'u ;-D ale mam wątpliwości jak to jest z tym 'instalowaniem gier'- czy brak tej opcji np jakoś szczególnie uciążliwie wydłuża czasu ładowania gier, lub psuje laser (słyszałem że tak, choc wydaje mi się to nielogiczne, bo przecież sprzedaje się konsole w ogóle bez hdd...)?? Byłbym wdzięczny za odpowiedź Jakby nie patrzeć jest to jedna z ważniejszych możliwości jaką daje klocek, dzięki temu teoretycznie konsola powinna dłużej pociągnąć (laser się nie zużywa aż tak bardzo, a tak kapa). Mało tego bez możliwości zgrywania gier na twardy klocek chodzi niczym czołg, sam teraz każdą grę wrzucam na hdd aby nie słyszeć tego irytującego dźwięku. Natomiast co do loadingów to jak gry są zrzucone na twardym to wczytują się troszkę szybciej, ale to zależy też głównie od gry, są nawet gry które szybciej się ładują z płyty (Halo 3). Edytowane 23 listopada 2009 przez ubol Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 I to chyba jest jedyna gra ktora dziala szybciej z plyty - 99,9% gier bez problemu sie instaluje, czesc z nich przyspiesza loadingi i to dosc znacznie - glownie gry ktore wyszly popremierze NXE - czyli od listopada tamego roku - z dysku ODST laduje sie minute zas z plytki 3-4. Juchy pisal wlasnie ze zgrywanie gier na dysk przyspieszylo awaryjnosc bledu - e74, ale granie dysku to potezny plus, koniec z wiejaca suszarka bo tak mozna porownac do gry dzialajacej z plytki. Ja bym proponowal poszukac niezbanowanej ale miec komfort grania chyba ze konsola bedzie uruchamiana od czasu do czasu to wtedy mozna zostac przy dvd Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Z drugiej strony kiedyś nie było instalowania i też się grało Zbanowane konsole można też często kupić z kolekcją "kopii bezpieczeństwa", ludzie wracający do oryginałów często pozbywają się ich razem z konsolą. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Ja wole zapomniec te bolesne wspomniania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi