kubson 3 189 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 jak mialem monitor to dokupilem sobie przelaczke, czyli konsola i pc byly podlaczone do tego boxa a glowny kabel do monitora i przelacznikiem sie zmienialo ;p Cytuj
nuke` 2 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Nie traci się na jakości przez taki przełącznik ? Z tym, że ja PC mam na D-Sub a konsola na tym drugim będzie, znajdę taki przełącznik ? Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 jak mialem monitor to dokupilem sobie przelaczke, czyli konsola i pc byly podlaczone do tego boxa a glowny kabel do monitora i przelacznikiem sie zmienialo ;p a gdzie coś takiego dostać można i za ile? kumpel się męczy z przełączaniem kabla Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Przymierzam się do kupna kabla vga. Mam pytanie co do grania na monitorze lcd (xbox360) i używania PC. Jak się przełączać pomiedzy ekranami PC/X360 ? Mam w monitorze dwa wyjścia jeden to d-sub (pc) i dvi (x360) monitor to benq fp93gs 19" , czy będę musiał cały czas wyciągać kabel z monitora od xa itd ? To dziwne, ludzie nie macie przycisku od przełączania sygnału w monitorze? Powinno być. Nie wiem jak to jest z innymi markami ale w samsungach (wszystkich jakie widziałem) jest przycisk "source" i przełącza pomiędzy sygnałem analogowym a cyfrowym. Sprawdźcie dobrze, bo wydaje mi się, że każdy nowoczesny (może nie nowoczesny, bo widziałem modele sprzed 5 lat które to miały) monitor z dwoma wejściami powinien mieć taką funkcję, a szczególnie gdy oba wyjścia dają różny sygnał. Cytuj
nuke` 2 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Hm Cold nie wiedziałem, takiego przycisku nie mam, ale jak wchodzę do menu to jest w zakładce System Wejście i mogę zmienić, dzięki za podpowiedź to już nie potrzebuje żadnych przejściówek ani pilotów Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 14 marca 2010 Opublikowano 14 marca 2010 Witam, już kiedyś zadawałem te pytanie, ale chcę się upewnić jeszcze raz. Zawsze jak wpisuje kod na Golda (np. 30 dni) to zawsze dodaje mi ową wartość dniową ze zdrapki do aktualnego posiadanego golda? Takich zdrapek mogę wpisywać ile chce? Sytuacja wygląda tak, że Golda mam do października 2010, dostałem zdrapkę na 1 miesiąc, jak ją wpisze to po prostu przedłuży mi do listopada 2010? Zawsze tak jest? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 14 marca 2010 Opublikowano 14 marca 2010 a gdzie coś takiego dostać można i za ile? kumpel się męczy z przełączaniem kabla nayzwa sie to przelacznik KVM reczne mozna dostac w okolicy 40 zl (sklepy komputerowe, allegro) a takie co sie przelacza z klawiatury to cos kolo 100zl ( firma d-link) ja mialem taki reczny za 38 zl kolega mial d-linka i popsul mu sie raz dwa i tez przestawil sie na taki zwyczajny, co do utraty jakosci, raczej nie zauwazalna znaczy pewnie dlatego ze byl to monitor 19 calowy mam pytanie czy szykuja sie jakies nowe bundle packi oprocz tego z FFXIII i Splinter Cell ? bo znow nabywam xboxa i nie wiem czy troche poczekac czy po prostu kupic golego elite Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 nayzwa sie to przelacznik KVM reczne mozna dostac w okolicy 40 zl (sklepy komputerowe, allegro) a takie co sie przelacza z klawiatury to cos kolo 100zl ( firma d-link) ja mialem taki reczny za 38 zl kolega mial d-linka i popsul mu sie raz dwa i tez przestawil sie na taki zwyczajny, co do utraty jakosci, raczej nie zauwazalna znaczy pewnie dlatego ze byl to monitor 19 calowy mam pytanie czy szykuja sie jakies nowe bundle packi oprocz tego z FFXIII i Splinter Cell ? bo znow nabywam xboxa i nie wiem czy troche poczekac czy po prostu kupic golego elite dzięki, co do przełącznika to są też firmowe na allegro za 14zł Pewnie będzie bundle z Alan Wake w maju. Cytuj
siemien 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Witam. Postanowiłem zakupić X360 i mam pewien dylemat. Przeglądałem oferty na allegro i w sklepach. Różne ceny, różne oferty. Pomyślałem, aby kupić jakąś używana konsole z okablowaniem i padem sprawną za tanie pieniądze, bądz taka samą tylko taniej ale z rodem i go naprawić lub też kupić nowkę arcade. Wolałbym taniej tą konsolę kupić jakoś. Co o tym sądzicie? Jakie są wasze opinie? Aha, no i posiadam HDTV z 1080p i myślałem czy duża by była różnica jak by konsola była podłączona przez HDMI, a przez AV. W grafice oczywiście. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Próbował ktoś ściągać coś z 'games on demand'? W tym miesiącu jest dla goldów np Fable 2 za 800pkt. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Witam. Postanowiłem zakupić X360 i mam pewien dylemat. Przeglądałem oferty na allegro i w sklepach. Różne ceny, różne oferty. Pomyślałem, aby kupić jakąś używana konsole z okablowaniem i padem sprawną za tanie pieniądze, bądz taka samą tylko taniej ale z rodem i go naprawić lub też kupić nowkę arcade. Wolałbym taniej tą konsolę kupić jakoś. Co o tym sądzicie? Jakie są wasze opinie? Aha, no i posiadam HDTV z 1080p i myślałem czy duża by była różnica jak by konsola była podłączona przez HDMI, a przez AV. W grafice oczywiście. kupic konsole z rodem to poroniony pomysl. Pochodzi troche i znowu zgon. Nie oszczedzaj na sprzecie i kup jaspera. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Aha, no i posiadam HDTV z 1080p i myślałem czy duża by była różnica jak by konsola była podłączona przez HDMI, a przez AV. W grafice oczywiście. Co rozumiesz przez wyjście AV, s-video, componenta? I tak jedyna opłacalna konsola to nowy egzemplarz z gwarancją i HDMI. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Do 1080p warto HDMI tym bardziej, że nie każdy TV obsłuży 1080p po componencie. Tak czy siak, konsola z HDMI to konsola nowsza i mniej awaryjna od takiej bez HDMI. Cytuj
siemien 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 No a używana z HDMI za te 400 zł? Jak to widzisz? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Nie kupowałbym tej konsoli bez gwarancji, no chyba, że chcesz przerobić, albo naprawdę nie możesz wydać więcej. Cytuj
siemien 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Nie to, że nie mogę, ale po prostu nie chcę. To będzie kolejna zabawka obok psp i ps2. Tylko, że next-genowa i kupiłbym dla praktycznie samego Soul Calibura 4. Nie wiem jak scena tego w Polsce wygląda, ale gierka świetna Cytuj
nuke` 2 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Mam pytanie, od paru dni mam xboxa na monitorze lcd i mam problem z dźwiękiem, bo kino domowe (gniazda do wtyków) mam za daleko od kabla audio z xboxa i moje pytanie brzmi czy ta przejściówka da radę ? http://www.allegro.pl/item943792294_przejsciowka_gniazdo_jack_3_5_na_gniazdo_2x_rca.html w opisie aukcji piszę z gniazda Jack na chinche.. a ja chce połączyć dwa chinche w tą przejściówke i w to słuchawki, będzie dźwięk w słuchawkach? pytanie drugie bo nie chcę ciągle bawić się kablami, a mam dwa wejścia w monitorze czy ta przelotka się nada http://www.allegro.pl/item951436524_przejsciowka_d_sub_vga_na_dvi_analog_thomson.html pc chce na d-sub a xboxa na dvi Cytuj
nuke` 2 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 a jak z jakością słychać jakąś różnice w dźwięku ? kupowałeś to przez allegro no nie? cholera bo patrzyłem dzisiaj w saturnie i mm i nie ma takiej, ewentualnie może na giełdzie elektronicznej patrzeć za tym Cytuj
Gość Opublikowano 19 marca 2010 Opublikowano 19 marca 2010 Da radę gdzieś kupic ten schowek na baterie do pada? A może któremuś z forumowiczy został po przesiadce na aku od MS i będzie chciał się pozbyć? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 A jest jakaś daromowa gra na XBL? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Chyba tylko Fable pub games (?) o ile nie jest to tylko demo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi