Gość majsterrPL Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 Panowie wytłumaczycie mi łopatologicznie co to za myk z tymi kontami na allegro które mają po 6000MSP? Czemu jest czas tylko 24h na ściągnięcie gry? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 Bo punkty są zerowane, ale co kupi się do tego czasu działa na wszystkich kontach konsoli. Samo pochodzenie tych punktów jest niejasne jeśli chodzi o puste konta (bo zdarzają się ewidentnie kradzione konta, z GS i listą znajomych), ale na pewno nie są to normalne, przeznaczone do sprzedaży punkty po prostu wklepane na konto. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 (edytowane) Tzn. możliwe, że są to normalne punkty, z tym, że kupione z kradzionych kart kredytowych, słyszałem też wersję, że to są kradzione zdrapki, które oni potem wklepują, co z jednej strony wydaje się bez sensu (bo przecież mogliby same zdrapki drożej sprzedać), a z drugiej w miarę możliwe (bo przecież gdyby je sprzedawali, to łatwiej byłoby ich z tym namierzyć) co człowiek, to inna teoria, co jedna to bardziej nieprawdopodobna - ja nie mam pojęcia, skąd to się bierze, na pewno nie jest to w pełni normalne, bo przecież nikt by do interesu nie dorzucał ot tak - w każdym razie ja kupiłem takich kont... bo ja wiem? Z 8-10? I skończyłem po tym, jak trafiłem na konto ewidentnie kradzione (miało GS, friendlistę, przypisaną kartę kredytową, nawet Golda na kilka miesięcy do przodu). Jeśli chcesz kupować, to upewnij się, że to NOWE konsto silver, doładowane punktami, wtedy masz pewność, że Ci zostanie na konsoli (oczywiście punkty mogą zniknąć, więc trzeba szybko je wydawać, ale samo konto zostanie, a i wszystkiego i tak będzie można używać z innymi kontami na tej konsoli). Wybacz chaos w poście, godzina robi swoje. Edytowane 9 grudnia 2011 przez Linek Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 Wczoraj pierwszy raz podpiąłem konsolę do sieci i mam kilka pytań od kompletnego laika: 1. Czy da się jakoś uniknąć darmowego miesiąca gold przy zakładaniu konta xbox live? 2. Czy do pobierania dodatków do gier (np dodatkowych postaci do Naruto) potrzebny jest gold czy wystarczy silver? 3. Czy konto xbox live jest przypisane do konsoli czy maila? Czy jeśli założę nowe konto to ponownie dostanę miesiąc golda? 4. Czy są duże różnice miedzy polskim livem a np angielskim? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj
Maniaczek 5 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 1.Możesz uniknąć poprzez utworzenie konta z poziomu PC (na ich stronie internetowej), a następnie odzyskanie takiego konta na konsoli. 2. Wystarczy silver (do robienia wszelkich zakupów) 3. Każde konto to inny mail. 4. Spora różnica w zawartości aczkolwiek nic Ci po niej jeśli mieszkasz w Polsce (blokada regionalna). Cytuj
Monia.liveteam 94 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 elo! za kazdym razem jak włączam jakąś giere wyskakuje mi aktualizacja. Nie mówię tu o nowej czy dawno nie granej grze, do której mogły wyjść aktualizacje, ale np. wrzucam Saint row-aktualizacja, zamieniam na bf- aktualizacja, po chwili znow skaczę na SR i znów to samo! W ciągu trzech godzin do kazdej gry aktualizacja i tak juz od kilku dni! Wkurza mnie to! Czy ktoś ma pomysł jak tego umiknąć? Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 (edytowane) 1.Możesz uniknąć poprzez utworzenie konta z poziomu PC (na ich stronie internetowej), a następnie odzyskanie takiego konta na konsoli. A czy jak uniknę tego darmowego miesiąca golda będę mógł z niego skorzystać w przyszłości? 3. Każde konto to inny mail. I przy każdym założeniu konta na inny mail jest miesiąc golda? Tak kombinuje bo chciałbym korzystać z Xbox Live ale szkoda mi marnować golda bo obecnie nie mam żadnej fajnej gry do multi Edytowane 11 grudnia 2011 przez Dobos Cytuj
Monia.liveteam 94 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 1.Możesz uniknąć poprzez utworzenie konta z poziomu PC (na ich stronie internetowej), a następnie odzyskanie takiego konta na konsoli. A czy jak uniknę tego darmowego miesiąca golda będę mógł z niego skorzystać w przyszłości? 3. Każde konto to inny mail. I przy każdym założeniu konta na inny mail jest miesiąc golda? Tak kombinuje bo chciałbym korzystać z Xbox Live ale szkoda mi marnować golda bo obecnie nie mam żadnej fajnej gry do multi tak tylko pamietaj ze nie da rady tego robić w nieskończoność. Jest ograniczenie do trzechy czy czterech nowych kont zakładanych na jednej konsoli. Cytuj
ash77 3 Opublikowano 11 grudnia 2011 Opublikowano 11 grudnia 2011 ad 1 tworząc konto z poziomu Pc nie dostajesz miesiąca golda i nigdy go później nie dostaniesz na to konto ad 3 przy każdym nowym koncie dostaje sie miesiąc golda - ograniczenie jest do pierwszych 3 kont na danej konsoli (system sprawdza nr konsoli)- potem sie już miesiaca golda wogóle nie dostaje (prz 4tym i kazdym następnym koncie) ad 2 konto xbox live jest przypisane do maila i do konsoli, to co sciągasz na to konto jest przypisane i do konta i do konsoli ps. co ty masz za gry co nie ma fajnego multi? Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 12 grudnia 2011 Opublikowano 12 grudnia 2011 Dzięki za odpowiedzi! Założyłem konto przez PC na ich stronie, jak dorwę jakiś fajny tytuł to założę drugie z konsoli przy każdym nowym koncie dostaje sie miesiąc golda - ograniczenie jest do pierwszych 3 kont na danej konsol Jeśli założyłem konto na ich stronie i załadowałem je na konsoli to w przypadku założenia konta na Xboxie nadal mi przysługują 3 miesiące golda czy już tylko dwa? co ty masz za gry co nie ma fajnego multi Alan Wake, DoA Extreme 2, obie części Naruto Cytuj
Gość majsterrPL Opublikowano 13 grudnia 2011 Opublikowano 13 grudnia 2011 Da się sprawdzić po ile stoją gierki w walucie MSP na amerykańskim rynku? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 13 grudnia 2011 Opublikowano 13 grudnia 2011 Jeżeli masz konto US to możesz sam sprawdzić dając przy konkretnym tytule "kup grę" i wybierając opcję płacenia punktami (zdaje się [x]). Jak z kolei sprawdzić przez www? Nie wiem, nie interesowałem się. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 13 grudnia 2011 Opublikowano 13 grudnia 2011 Da się sprawdzić po ile stoją gierki w walucie MSP na amerykańskim rynku? Da się .. zaloguj się na swoim koncie po przez www ,zmien region z PL na USA (na dole strony) wybierz daną grę ,kliknij kup ,użyj msp i zobaczysz po ile stoi dany szpil Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 13 grudnia 2011 Opublikowano 13 grudnia 2011 O co chodzi z Goldem za Funta miesiecznie o_O ? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 grudnia 2011 Opublikowano 13 grudnia 2011 no ze masz golda za 1 funta nastepny miesiac nalicza ci normalnie czyli £5.99 Cytuj
viral 4 Opublikowano 15 grudnia 2011 Opublikowano 15 grudnia 2011 ja mam takie pytanie otoz instaluje gre na dysku twardym i mi sie wiesza konsola potem jak ja odpalam a z plyty dziala normalnie czy to wina dysku czy konsoli czy mzoe zle zrgal sie obraz na dysk ? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 15 grudnia 2011 Opublikowano 15 grudnia 2011 Wiana może być wszystkiego .. najlepiej to wyczyść HDD ze śmieci i wyczyść pamięc "KESZ " i wtedy spróbuj zainstalować grę . Jeśli bedzie dalej się tak działo i tylko przy instalacji gry to DVD źle nagrane ,jeśli przy instalce innych gier bedziesz miał tak samo to HDD kuleje ... Cytuj
viral 4 Opublikowano 15 grudnia 2011 Opublikowano 15 grudnia 2011 a jest mozliwe ze dzieje sie tka bo miejsce mi sie konczy znacyz zostalo mi jakies 3 gb na dyskku bo dzieje mi sie tak ze gry ktore mam zainstalowane na dysku sie zwieszaja a na plytkach smigaja ze az milo Cytuj
sushilabel 27 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 Mam pytanie. Muszę znaleźć sobie alternatywę dla grania na TV (często przejmuje go moja dziewczyna). Niestety mam średni monitor więc jade na jakiś przejściówkach typu dvi-hdmi. Problemem pozostaje dźwięk, który muszę mieć w słuchawkach. Zastanawiam się nad jakimś tanim amplitunerem uzywanym z wejściem cyfrowym i podpięciem pod niego słuchawek lub jakaś karta muzyczna na USB z takim samym wejściem podpinaną do PC. Dzisiaj znajomy podesłał mi takie cos: http://allegro.pl/xbox-360-headset-podlacz-swoje-sluchawki-mikrofon-i1990507847.html Bawił się tym ktoś kiedyś? Napisałem do kolesia, który to sprzedaje ale jeszcze mi nie odpisał. Chodzi mi o to czy jak podepnę słuchawki to będę słyszał tylko to co ktoś mówi do mikrofonu czy też normalnie dźwięk z gry? Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 (edytowane) Będziesz mógł tylko rozmawiać. Dźwięk z gier jest wyprowadzany z tyłu konsoli, a nie z pada. Edytowane 19 grudnia 2011 przez KIELiCH Cytuj
Gość majsterrPL Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 Pytanie trochę z innej beczki: szukam stron www o tematyce xboxowej. Zależy mi w sumie jedynie na tym, by było jak najwięcej newsów o gierkach itp. Możecie coś polecić? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 z polskich to onlinecenter.pl z zagranicznych teamxbox.com Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 26 grudnia 2011 Opublikowano 26 grudnia 2011 Mam internet radiowy...Co muszę zrobić, żeby podpiąć konsolę do neta, czy to możliwe? Cytuj
mataman 35 Opublikowano 26 grudnia 2011 Opublikowano 26 grudnia 2011 router lub udostepnienie łacza za pomoca pc Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 26 grudnia 2011 Opublikowano 26 grudnia 2011 udostępnienie łącza za pomocą pc tzn co gdzie podłączyć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi