PawciosS 5 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 (edytowane) Zdecydowałem się kupić jednak oryginalny VGA od Microsoftu zamiast HDMI-DVI, nie będę musiał nic kombinować z dźwiękiem, a jakość obrazu będzie taka sama:) Mam takie jedno pytanie dotyczące odtwarzacza HD DVD. Otóż ściągnąłem kiedyś Prison Break'a w wersji 720p HDTV x264, lecz niestety mój PC nie da rady tego udźwignąć, a czy da się odpalić takie coś na tym odtwarzaczu HD DVD? Bo jeśli ten odtwarzacz to obsługuje, to będę się musiał poważnie zastanowić nad jego kupnem:P Edytowane 1 września 2008 przez PawciosS Cytuj
orion50 632 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 podałem nowy MAC i lipa. ciągle wywala sie na IP Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 (edytowane) hmm takie cos robilem u kumpla, przepisalem mac z karty, nastepnie dalem go Xowi i wszystko smigalo, nawet jak zmienilem mac w laptopie tez smigalo Edytowane 1 września 2008 przez signap Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 Zdecydowałem się kupić jednak oryginalny VGA od Microsoftu zamiast HDMI-DVI, nie będę musiał nic kombinować z dźwiękiem, a jakość obrazu będzie taka sama:) Mam takie jedno pytanie dotyczące odtwarzacza HD DVD. Otóż ściągnąłem kiedyś Prison Break'a w wersji 720p HDTV x264, lecz niestety mój PC nie da rady tego udźwignąć, a czy da się odpalić takie coś na tym odtwarzaczu HD DVD? Bo jeśli ten odtwarzacz to obsługuje, to będę się musiał poważnie zastanowić nad jego kupnem:P x264 możesz odtwarzać na klocku normalnie bez odtwarzacza HD DVD wystarczy skopiować na pendriva. A pozatym co napęd ma do odtwarzania filmów to jest porostu czytnik nic nie dekoduje czy coś. Cytuj
Gość Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 (edytowane) Bede dzielil polaczenie przez router. Konsole do routera podlaczam kablem crossem czy zwyklym, to samo komp, kross czy zwykly? No i jaki router w miare tani dobrze spisuje sie w wspolpracy z 360, zadne tam WiFi, tylko polaczenie kablowe. Na co zwracac uwage kupujac router? Edytowane 1 września 2008 przez Gość Cytuj
canuks 63 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Bede dzielil polaczenie przez router. Konsole do routera podlaczam kablem crossem czy zwyklym, to samo komp, kross czy zwykly? No i jaki router w miare tani dobrze spisuje sie w wspolpracy z 360, zadne tam WiFi, tylko polaczenie kablowe. Na co zwracac uwage kupujac router? Spewnoscia na producenta , kup markowy router np D-link,lynkys, Pentagram ,nie kupuj jakis wynalazkow nie wiadomo skad i czesto w promocji. Na Pclabie kilkanascie osob mialo powazne problemy z konfiguracja takich routerow po 80zl z promocji firmy TOY TOY ,albo net na kompie nie dzialal, albo zrywlao polaczenie i inne historie. jaki masz internet , dostawca ( netia,TPSA,Dialog ? )) wazny jest ANEX jaki masz A lub B Proponowal bym Ci kupic router z wbudowanym modemem taki cos jest drozsze ale wygodniejsze w uzytkowaniu. NP ja mam dialog 1mb i do podzialu neta uzywam D-Linka DSL-584T i net mi smiga bardzo ladnie a podzielony jest na konsole , lapka i desktopa. Wczesniej mialem ,modem firmowy od dzialogu + router pentagrama cerberius (numeru nie pamietam) w prawdzie tez wszsytko smigalo ale byla zauwazalna lekka zamulka .Po pzresiadce na D-Linka z modemem net zdecydowanie "zywszy" A co do kabla to TAKI zwykly UPT Cytuj
Gość Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Tez mam Dialog 1Mb, ale router z modemem odpada, chce po prostu podzielic polaczenie z uzyciem dialogowego modemu. Wiem juz ze kable to nie maja byc krossy, sam switch nie wystarcza? Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 x264 możesz odtwarzać na klocku normalnie czy ja czegos nie wiem :>? btw seriale w 720p sa przewaznie w formacie *.mkv a tego x360 nie odtworzy. Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 x264 możesz odtwarzać na klocku normalnie czy ja czegos nie wiem :>? btw seriale w 720p sa przewaznie w formacie *.mkv a tego x360 nie odtworzy. No ba, nie otwiera plików .mkv. Co ciekawsze, film w x264 może mieć dźwięk maksymalnie 2.0! <_< Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 To jeszcze raz, jakie pliki video otwiera 360? avi? x264? a dźwięk? O napisach też moge zapomnieć? Cytuj
Gość Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Mozna Switchem podzielic, czy tylko router? Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 To jeszcze raz, jakie pliki video otwiera 360? avi? x264? a dźwięk? O napisach też moge zapomnieć? Możesz oglądać film w .avi zakodowany w x264 z dźwiękiem 2.0 bez napisów. Czyli w sumie gra niewarta świeczki, ponieważ jak coś już znajdziesz w internecie w x264, to najczęściej jest to plik .mkv, więc trzeba konwertować aby konsola odpaliła film. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 siema. powpisywałem w ustawieniach rouetera wszystko jak było wcześniej, w ustawieniach konsoli tak samo. nie działa. już na IP się wysypuje. łącze się konsola > acces point>router. pozdro Cytuj
Gość Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Ponawiam pytanie musi byc router czy wystarczy switch? Jezeli wystarczy, to jaki ma byc, na co zwracac uwage? Ogolnie szukam najtanszej alternatywy, co by wiecej gier kupic. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 (edytowane) Ja siedzę na routerze. Wiekowym. Wszystko działa więc radzę kupić router. Nie rozumiem tylko tekstu o najtańszej alternatywie - i jedno i drugie można znaleźć w identycznym przedziale cenowym. Edytowane 3 września 2008 przez ping Cytuj
Gość Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Nie znam sie na tym, a nie chce wywalic 200 stow na router. Ugadam sie najwyzej w sklepie ze jak cos bedzie nie tak, to wezme inny az do skutku. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Routery sa po 100zl ,to nie przesadzaj D-Link DI-604, masz moj jak chcesz. Dziala bez problemow. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Ponawiam pytanie musi byc router czy wystarczy switch? Jezeli wystarczy, to jaki ma byc, na co zwracac uwage? Ogolnie szukam najtanszej alternatywy, co by wiecej gier kupic. Switch możesz wziąć jeżeli twój dostawca internetu zgodzi się dopisać numer MAC karty sieciowej xboxa do twojej sieci. Jeżeli się zgodzi to wystarczy switch (koszt 25 zł) - jezeli się nie zgodzi, ale dalej chcesz jechać po kosztach, to będziesz miał internet, albo na konsoli, albo na PC (tak jak ja mam ) Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 zawsze możesz wziąść switcha i puścić net z kompa (dwie sieciówki wymagane) do switcha - rozwiązanie ma oczywisty minus jakim jest fakt że musisz mieć odpalonego kompa jeśli chcesz net w konsolce. Mniej kosztowne i bardziej pewne jest kupno routera, nawet takiego za 30-40 zł (tak, są takie, wystarczy poszukać). Cytuj
Gość Opublikowano 4 września 2008 Opublikowano 4 września 2008 I idiotyczne pytanie: router na stale dzieli predkosc, czy tez jak bede mial wylaczonego kompa to bede mial ja cala. Przykladowo mam 1 mb, czy sprzet podzieli predkosc 512 na kompa i kosole czy kazdy ze sprzetow korzysta z calosci lacza, dzielac je dynamicznie wedle potrzeb? Cytuj
Gość Opublikowano 4 września 2008 Opublikowano 4 września 2008 Konto zakladac na USA czy UK. Jest jakas roznica w pingach, ogolnie w polaczeniu, gdzie jest wiecej contentu? Cytuj
Słupek 2 141 Opublikowano 4 września 2008 Opublikowano 4 września 2008 Na pewno na USA jest więcej contentu, i częściej szybciej niż na kontach europejskich, co do pinga nie wiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi