Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma się co śmiać, u nas pozazdrościli krakowskich klimatów i jaki był wynik kilkusetosobowej ustawki pod Poddębicami to można było w mediach usłyszeć. W ramach odwetu w weekend na retkini jeździło parę samochodów i trochę osób połamało, w tym pewnie nawinął się ktoś nie mający nic wspólnego z łks-em. Niedługo trzeba będzie po ulicach chodzić w zbroi keflarowej :ninja:

Sam fakt ustawek jeszcze mogę zrozumieć, chcą się pizgać po ryjach , to niech to sobie robią gdzieś na polach po godzinach, ale już zabijanie kogoś maczetami to przesada o.O

Bo z tego co się orientuję, to jest niepisana zasada że się sprzętów nie używa. Wszędzie tylko nie w Krakowie, gdzie wiadomo kultura najwyższych lotów itp. ale ustawki są na śmierć i życie.

gdzieś przeczytałem, ze z krakowem nikt sie na ustawki nie umawia, na ile to prawda to nie wiem, bo nie siedzę w temacie, ale może to być prawda ze względu na wszechobecny "sprzęt", nie chcial bym mieszkać w krakowie czy łodzi

Nie mam zamiaru usprawiedliwiać takich akcji, wprost przeciwnie potępiam je. Nic na to nie poradzę że coś takiego dzieje się w Krakowie, czy Łodzi. To są ludzie którzy mają naje**ne we łbach, i nic, ani nikt tego nie zmieni. Mogę tylko powiedzieć/napisać że normalnemu kibicowi nic takiego nie grozi, to są porachunki między konkretnymi osobami, a że się bawią w ten sposób... ich sprawa. Ten zadźgany dzisiaj święty na pewno nie był, ale o tym powinien zadecydować sąd a nie mordercy.

no na Śląsku względnie spokojnie pomimo,że odmierzając cyrklem kółko stadiony Górnika,Ruchu,Polonii,GKS leżą gdzieś maks 30km od siebie. Nie wspominając o Zagłębiu Dąbrowskim zaraz niedaleko :P. Oczywiście dalej są dzielnice gdzie lepiej się nie zapuszczać,są ustawki i dziwne akcje ale większych patologii w stylu krakowskim nie ma. A swego czasu było duże ryzyko podobnych ekscesów z racji zabicia przez Żabki dwóch kibiców Ruchu - na szczęście skończyło się niepisaną zasadą nie wchodzenia stopą do miasta wroga, kibice Ruchu bojkotują każdy wyjazd do Zabrza, a średnio każde derby ubezpiecza około tysiąca policjantów i dwa helikoptery i jakoś da się żyć :P

Edytowane przez Ficuś

Takie sytuacje mają o tyle wspólnego z futbolem o ile sprawcami tych zdarzeń są kibole. O Krakowie, a poniekąd Łodzi słychać dużo interesujących historii, ale zwykłe mordowanie z powodów "przynależności" do barw innego klubu w tym samym mieście jest istnym szaleństwem. Jeśli chcą walić się po mordach nic nie stoi na przeszkodzie, aby zorganizować ustawkę i byłoby "kulturalnie", niestety ich chyba to nie rajcuje, bo szukają świeżej krwi i mają pełen fun z HUNTINGU na ludziach.

Ojtam, po(pipi)ały mi się posty i zamiast swojego, wcięło Twój ;) Sorks! /Stona