Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

No na tak "poważne" pytanie to mogę odpowiedzieć tylko w równie poważny sposób . Fany po hebrajsku, po cygańsku, po murzyńsku i po policyjnemu mieliśmy.

Jakie szale mogły być palone ? No nie wiem, pewnie Ruchu, bo niebieskie były. Przy takich okazjach zawsze się pojawiają teksty w stylu "ooo, ciekawe skąd to mają, pewno kupuli na allegro". Nie wiem jak było w tym przypadku, ale fakt jest taki, że na terenie Poznania i okolic jakaś grupa operacyjna Widzewa istnieje, bo chyba sami nie rozklejaliście na mieście tych plakatów zachęcających do dopingowania Widzewa.

@lukas: No tak, nas niecałe 2 tys. vs was z osiem tysi w samym młynie, kotle, czy jaka tam u was nomenklatura panuje, to sobie można porywalizować niesamowicie na doping.

Chodziło mi o godne zaprezentowanie siebie. To logiczne przecież, że liczbowo nie mogliście się równać... Ale akustyka stadion jest po ekipach przyjezdnych ale nawet tego nie wykorzystaliście. Widzewiaki szaliki z domów pewnie pobrali. A kupili je jak byli w Poznaniu na meczu z City albo Juve. Każdy chce zobaczyć taki mecz w swoim życiu, więc nie ma się co dziwić :P

Gość Ofsajd

...

Starszego filmiku nie było ?

1-0. 3 pkt zostają w Poznaniu po brzydkim meczu.

Odezwał się Ofsajd.Kibic milicyjnego klubu :teehee:

Powiesz mi o chvj Ci chodzi? Chyba że popierasz pokazywanie dupy w barwach swoich i swoich zgód? Po za tym pośmiać się nie można z pijanych hoolsów? Wielki kibicu sprzedanego klubu bez tradycji i historii.

edit:

http://www.waszapilka.pl/article,10077,Kara_dla_kibica_Legii

Sześć miesięcy pozbawienienia wolności w zawieszaniu na trzy lata - taki wyrok wydał krakowski sąd wobec kibica Legii Warszawa, który podczas piątkowego spotkania piłkarskiej ekstraklasy odpalał race.
+ zakaz stadionowy na 3 lata. Edytowane przez Ofsajd

...

Powiesz mi o chvj Ci chodzi? Chyba że popierasz pokazywanie dupy w barwach swoich i swoich zgód? Po za tym pośmiać się nie można z pijanych hoolsów? Wielki kibicu sprzedanego klubu bez tradycji i historii.

Chodziło mi o Twoją wypowiedź dotyczącą Amiki Poznań. Nie tłumaczyłem tu kibiców Arki, bo nawet tego nie oglądałem, bo prawdę mówiąc w dupie to mam co oni tam robią. O jaki klub bez historii Ci chodzi ? Historia Lecha sięga 1922 roku :thumbsup:

Edytowane przez lukas1988
Gość Ofsajd

...

Chodziło mi o Twoją wypowiedź dotyczącą Amiki Poznań. Nie tłumaczyłem tu kibiców Arki, bo nawet tego nie oglądałem, bo prawdę mówiąc w dupie to mam co oni tam robią. O jaki klub bez historii Ci chodzi ? Historia Lecha sięga 1922 roku :thumbsup:

Ale ja nigdzie nie napisałem Poznań :]

@ lukas - przecież było słychać czasami Widzewiaków, szkoda, że tylko jeden tekst ''LECH ZDECH''. Roz/(pipi)ał mnie jeden koleś na kotle, wszyscy drą się ''(pipi)/AĆ RTS'' cisza, a on ''(pipi)/AĆ ŁKS''. Dobrze wiedzieć z kim gra jego klub. :thumbsup: :thumbsup: Przypadkowi kibice są fajni. :D

Co do samego meczu - tak jak już wspominałam, Lech się troszku obudził. Ale spodziewałam się bardziej emocjonującego meczu. ;]

PS. Nareszcie śniegu na trybunach nie było :thumbsup:

Ja mam takie pytanie, bo się nie orientuję, no naprawdę, pomóżcie bo nic już z tego zamieszania które się tu wytworzyło nie rozumiem?! Na czyjej licencji gra Lech do 2006 roku?

A na czyjej licencji grał, jak nie było jeszcze pojęcia "licencja" w piłce nożnej? Dla Ciebie liczy się licencja, czy klub? Bo ja kibicuję Lechowi, a nie jego licencji. Być może na wschodzie kraju macie do tego inne podejście, nie wiem , nie znam się , nie interesuję się.

EDIT

Ważne że potrafisz się pogodzić ze swoją ułomnością.

Edytowane przez Stona
Gość Maiden

Dla mnie liczą się fakty, a fakty są takie, że wielkopolski klub, występował w 2006 r. w pucharze Intertoto, w miejsce drużyny Pana Rutkowskiego który awans ten wywalczyła. Inna rzecz, że wielkopolski klub należał już wtedy to Pana Rutkowskiego; Kabarecik. Naprawdę, to bardzo skomplikowane, przerasta to możliwości mojego małego, wschodniopolskiego, warszawskiego, móżdżku. :turned:

Edytowane przez Maiden

"Pseudokibice Widzewa zaczęli rozrabiać już w drodze na stadion. Spóźnili się na poznański mecz po tym, jak użyli hamulca bezpieczeństwa w pociągu. Później w drodze na Bułgarską zdemolowali podstawione dla nich autobusy. – Przeznaczyliśmy dla kibiców Widzewa 14 autobusów. Niestety we wszystkich były jakieś zniszczenia – mówi Iwona Gajdzińska, rzeczniczka MPK Poznań. – Szkody nie były spektakularne, ale każdy z tych pojazdów wyglądał, jakby przeszedł przez niego huragan: zbite szyby, poprzebijane przeguby, zniszczone wyposażenie. Wyceniliśmy szkody na 12 tys. zł – dodaje."

Wybiórcza już opisała, czy jednak "swoich" nie ruszają?

No na tak "poważne" pytanie to mogę odpowiedzieć tylko w równie poważny sposób . Fany po hebrajsku, po cygańsku, po murzyńsku i po policyjnemu mieliśmy.

Serio pytałem, urwa.

Patrz:

widzewd.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Choć jak teraz to widzę, to mi to bardziej na ruski wygląda. Z Kotła wyglądało jak hebrajski :D

Ocebe?

PS. Jak chesz obejrzeć cały filmik [doping RTS też tam jest , to masz lina w topicu o Lechu].

@ lukas - przecież było słychać czasami Widzewiaków, szkoda, że tylko jeden tekst ''LECH ZDECH''. Roz/(pipi)ał mnie jeden koleś na kotle, wszyscy drą się ''(pipi)/AĆ RTS'' cisza, a on ''(pipi)/AĆ ŁKS''.

Nieładnie tak układowiczów wyzywać nea.gif

To może się wydawać trudne dla ogarnięcie, ale oni chyba nie widzą tego, że się wstydzicie tego układu i wszystkim na około musicie się tłumaczyć, że to tylko sojusz typu h, a tak w ogóle to nie chcecie mieć z nimi nic wspólnego. Oni wkręcają sobie, że mają z wami jakiś super układ albo i nawet zgodę. Podobno zdażały się przypadki bazarowych poginających po mieście w barwach Lecha (to by mogło tłumaczyć te niezidentyfikowane płonące szaliki), a bazgroły ŁKS+Lech na własne oczy widziałem w co bardziej zawszonych okolicach.

Co do transu, to naprawdę trzeba bardzo chcieć tam zobaczyć hebrajski. To jest serbska cyrylica, a napis oznacza podobno "Sprawiedliwość dla Grobari". Grobari to nazwa ultrasującej ekipy Partizana Belgrad, który został przez uefa wyje/bany z pucharów za stosowanie pirotechniki na trybunach. Do tego też nawiązywało hasło Against Modern Ultras.

Filmiki z dopingu widziałem, u was stały b. dobry poziom, u nas bez szału, ale wstydu nie było.

A teraz coś z zupełnie innej beczki

2qclet3.jpg

xDDDDD

Wiadomo, że ten komentarz musi paść, więc będę pierwszym który rzuci kamieniem. Ciekawe, kiedy oficjalne przybicie zgody z Wisłąsorcerer.gif

Edytowane przez Tokar

Tej, ja nawet nie wiem jak wygląda hebrajski, zobaczyłem coś w dziwnym języku , to mi się skojarzyło :F No i to jednak przeciwległy koniec stadionu, a ja ślepy jestem ;)

Widzę zgoda Wisły ze StolYcą ma drugie dno :D

Teraz czekamy na szale z koszar "wojskowych" w Krakowie :potter:

Gość Ofsajd

Wiadomo, że ten komentarz musi paść, więc będę pierwszym który rzuci kamieniem. Ciekawe, kiedy oficjalne przybicie zgody z Wisłą

jutro po dobranocce. Cieszcie się że wasze wspaniałe kluby z piękną historią i tradycją w czasie gdy Wisła była wcielana do UB nic w polskim sporcie nie znaczyły, gdyby było inaczej państwo na pewno by się o nie zatroszczyło. Co do historii Lecha sięgającej 1922r to Lutnia Dębiec słabo mi się z waszym Lechem, a tym bardziej z obecną Amiką kojarzy. A dlaczego ten wasz klub nazywam inaczej niż wy? A no dlatego że gdyby władze Amiki Wronki nie postanowiły przenieść się do większego miasta teraz pewnie Lech byłby bankrutem grającym w okręgówce. To ciekawe że tak wiele zawdzięczacie swoim zbawicielom, a cały czas się ich wypieracie...

Buhhahah przeczytajcie w Wyborczej czy na sport.pl wywiad z Piechniczkiem a propos ektraklasy i limitu obcokrajowcow, za ktorym tak Pan Antoni lobbuje. Teksty typu" a w 73 to reprezentacja przegrala 0:3 z polonia bytom przed mundialem" czy Wisla odnosila najwieksze sukcesy za czasow Musiała itd idealnie pokazują, dlaczego nasz futbol jest w takiej du.pie.

Powiem Ci tak, gdybyś mi o tym nie powiedział, to bym nawet nie zauważył. No i chyba jednak nie wiesz, gdzie jest centrum Poznania ;)

A z reklamą trafiliście jak kulą w płot, po tym, co pokazaliście na stadionie.

Ofsajd.

Nie znasz historii, to Ci się słabo kojarzy. No ale widocznie w Twoim umyśle pokutuje stare, milicyjne powiedzenie: "pokaż mi człowieka, a ja już na niego znajdę paragraf". Widzę że taki z Ciebie trochę zaklinacz rzeczywistości. Skoro lubujesz się w milicyjnym klubie, to być może zainteresuj się tym wszystkim od strony prawnej, sprawdź sobie w dokumentach jak nazywa się klub, pogódź się z tym i być może będzie Ci łatwiej żyć w nowej rzeczywistości, w której Amica jest tylko jednym z wielu sponsorów klubu Lech Poznań.

Przecież to była akcja obliczona na podkur/wienie poznaniaków, a nie faktyczna promocja klubu. Trudno oczekiwać, żeby jakiś dzieciak z Poznania mający pod nosem klub będący aktualnym majstrem, który dopiero co grał w pucharach i ma nowoczesny stadion, wybrał pod wpływem telebimu kibicowanie drużynie z obcego miasta, która pałęta się w dole tabeli i ostatnie sukcesy odnosiła prawie 15 lat temu.

Edytowane przez Tokar

Heh, jestem raczej piknikowym kibicem, który na Podbeskidzie chodzi ze 2 razy w roku ale naprawdę trochę się o chłopaków przed meczem z Wisła bałem, bo w meczu z Arką Wisła pokazała duży potencjał, a tutaj sympatyczna niespodzianka :rolleyes: Mecz dobitnie pokazał że Żurawski tylko szarga swoje dobre imię- nie daje mu kopnąć obrońca, któremu, nie chwaląc się, kiedyś zdarzało mi się zakładać siatki (Cienciała :rolleyes: ), podobnie Garguła- bezbarwny totalnie, Melikson przez 20 minut zrobił więcej niż Łukasz przez 70. Cupiał wyłożył sporo kasy przed tą rundą ale na pewno powinien się rozglądnąć za porządnym napastnikiem.

Podbeskidzie- co tu dużo gadać: super gra, widać że zespół jest zgrany, dobrze poukładany- chyba po raz pierwszy od lat nie było przed rundą żadnych dziwnych rewolucji w zespole- nikt nie odszedł a przyszło kilka w miarę niezłych nazwisk (Sokołowski, Metelka, Zaremba). Jeśli TSP przejdzie Wisłę (w co nie wierzę) to w półfinale poproszę Legię.

No Podbeskidzie niezłą niespodziankę zgotowało. Mam nadzieję, że nie skończy się na podnietce i ciężkim wpier/dolu od Wisły w rewanżu. No i mogliby wreszcie awansować do ex, najlepiej kosztem bazarowych , bo ta sinusoida "jeden sezon walka o awans, drugi walka o utrzymanie" robi się już trochę schematyczna rolleyes.gif