Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wychodzi z założenia, że Legię pokonają i w finale przegrają z Lechem. Tak ja rozumiem jego ostatnie zdanie , tylko nie wiem o jakie losowanie chodzi, bo finału się nie losuje :potter:

Opublikowano

Akurat kto jak kto, ale Smolarek zasłużył swoją postawą podczas meczów na degradację do Młodej Ekstraklasy.

Ogólnie co do tematu, Wisła niech się bije z legią o mistrza, a Lech wygra Puchar to może w końcu coś Polacy pokażą w pucharach. Na 3. miejsce typuję Lechię Gdańsk.

Wisła pokaże jak odpaść z potęgą z Azerbejdżanu, a Legia jak roznieść jakiś stadion, np: we Wilnie. Z tą Lechią to trochę popłynąłeś :rolleyes:

Więc znowu Lech będzie musiał bronic honoru Polskiej piłki.

A Smolarkowi gratuluje, że zrobił kolejny krok do legendarnego "klubu Kokosa" :teehee:

Przypominam, że w tym sezonie Wisła to zupełnie inna Wisła, a Legia to całkiem inna Legia.

Opublikowano

jeśli spadać to z wysokiego konia więc w losowaniu życzyłbym sobie Legii.

a nie wolałbyś jakiegoś silnego rywala?

Wydaje mi się, że najsilniejszego sportowo rywala TSP właśnie z Pucharu odprawiło. Zostaje kwestia prestiżowa- a tutaj sprawa jest IMO jasna- mimo kryzysu, transferowych wpadek, marnego trenera itd najwyżej cenię Legię, bo, z całym szacunkiem, mimo niemiłosiernego pompowania balonu przez media, śmiem twierdzić że Lech skończy jako jednosezonowa rewelacja- coś jak (ok, ze względu na LE trochę lepiej) w ostatnich sezonach np. Jaga czy Zagłębie Lubin

Opublikowano

jeśli spadać to z wysokiego konia więc w losowaniu życzyłbym sobie Legii.

a nie wolałbyś jakiegoś silnego rywala?

Wydaje mi się, że najsilniejszego sportowo rywala TSP właśnie z Pucharu odprawiło. Zostaje kwestia prestiżowa- a tutaj sprawa jest IMO jasna- mimo kryzysu, transferowych wpadek, marnego trenera itd najwyżej cenię Legię, bo, z całym szacunkiem, mimo niemiłosiernego pompowania balonu przez media, śmiem twierdzić że Lech skończy jako jednosezonowa rewelacja- coś jak (ok, ze względu na LE trochę lepiej) w ostatnich sezonach np. Jaga czy Zagłębie Lubin

Szkoda, że ta jednosezonowa rewelacja trwa już 3 sezon :thumbsup: (jeżeli chodzi o LE). Fakt, rok temu do grup się nie dostaliśmy ale zaszliśmy najdalej z polskich drużyn i dopiero odpadliśmy z Brugią po karnych.

Opublikowano

Nie dyskutuj ze ścianą wschodnią, oni trzymają się razem ;)

W LE wszyscy nam się podkładali, dlatego tak dobrze nam szło.

Co do PP, mam nadzieję że zagramy z Legią w finale. Z marketingowego punktu widzenia byłoby to najlepsze rozwiązanie dla PZPNu, inaczej trochę kasy im przejdzie koło nosa.

Opublikowano

Heh, Ściana wschodnia??, chyba nikt nigdy bardziej nie obraził tak mnie, jak i mojego nikłego lokalnego patriotyzmu :rolleyes:

Zgoda- przez 3 lata Lech się wyróżniał, ładnie pogrywał w Europie (choć IMO przygoda Wisły w Pucharze, bodaj w 2004 była bardziej przekonująca), ale wydaje mi się, że ta krótka era jest blisko końca- jeśli w tym roku Lech nie awansuje do pucharów (a droga do nich wiedzie już chyba tylko przez... Puchar) to zacznie się wielka wyprzedaż piłkarzy- przecież taki Stilic już przebiera nogami, Rudnevs czy Kriwiec też raczej stracą motywację do kopania się np z Polonią Bytom, a znając węża w kieszeni waszego prezesa na realne wzmocnienia bym nie liczył (taki Rudnevs zdarza się raz na 15transferów, różne Goliki, Czibamby, Wichniarki itd o wiele częściej)- co potem? mniejsza frekwencja, dalsze trenerskie dziwactwa Bakero (jak tu poskładać zespół mając może pół skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia?) i środek tabeli na dłuższy czas. Ale może to jest tylko moje czarnowidztwo.

Opublikowano

Tak, to Twoje czarnowidztwo. Rudnevs trafia się raz na X razy. Tak jak na X razy trafia się Lewandowski, Stilic, Kriwiec i inni :teehee:

Prezio nie tyle ma węża w kieszeni, ile wychodzi z założenia że klub ma funkcjonować bez zadłużenia [w przeciwieństwie do Wisły i reszty stawki [nie wiem jak jest z Legią, czy mają długi u ITI? Pewnie Maiden wie]], a to oznacza że nie biorą kredytów i wszystko finansują z zysków. Nie liczyłbym na wyprzedaż połowy składu. Jeśli, po Twojej myśli, nie zakwalifikujemy się do pucharów, to sprzedadzą Rudnevsa i po problemie. Nikt tam raczej nie robi biznesplanu w którym wychodzi tylko z założenia że zawsze będziemy grać w pucharach. To jest cel Lecha na każdy sezon [w przeciwieństwie do np. Legii, jak swego czasu pisał Maiden] ale raczej nie cel który pozwala przeżyć. Bez pucharów też sobie poradzimy.

Opublikowano (edytowane)

Heh, Ściana wschodnia??, chyba nikt nigdy bardziej nie obraził tak mnie, jak i mojego nikłego lokalnego patriotyzmu :rolleyes:

Zgoda- przez 3 lata Lech się wyróżniał, ładnie pogrywał w Europie (choć IMO przygoda Wisły w Pucharze, bodaj w 2004 była bardziej przekonująca), ale wydaje mi się, że ta krótka era jest blisko końca- jeśli w tym roku Lech nie awansuje do pucharów (a droga do nich wiedzie już chyba tylko przez... Puchar) to zacznie się wielka wyprzedaż piłkarzy- przecież taki Stilic już przebiera nogami, Rudnevs czy Kriwiec też raczej stracą motywację do kopania się np z Polonią Bytom, a znając węża w kieszeni waszego prezesa na realne wzmocnienia bym nie liczył (taki Rudnevs zdarza się raz na 15transferów, różne Goliki, Czibamby, Wichniarki itd o wiele częściej)- co potem? mniejsza frekwencja, dalsze trenerskie dziwactwa Bakero (jak tu poskładać zespół mając może pół skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia?) i środek tabeli na dłuższy czas. Ale może to jest tylko moje czarnowidztwo.

Tak, to Twoje czarnowidztwo. Rudnevs trafia się raz na X razy. Tak jak na X razy trafia się Lewandowski, Stilic, Kriwiec i inni :teehee:

Prezio nie tyle ma węża w kieszeni, ile wychodzi z założenia że klub ma funkcjonować bez zadłużenia [w przeciwieństwie do Wisły i reszty stawki [nie wiem jak jest z Legią, czy mają długi u ITI? Pewnie Maiden wie]], a to oznacza że nie biorą kredytów i wszystko finansują z zysków. Nie liczyłbym na wyprzedaż połowy składu. Jeśli, po Twojej myśli, nie zakwalifikujemy się do pucharów, to sprzedadzą Rudnevsa i po problemie. Nikt tam raczej nie robi biznesplanu w którym wychodzi tylko z założenia że zawsze będziemy grać w pucharach. To jest cel Lecha na każdy sezon [w przeciwieństwie do np. Legii, jak swego czasu pisał Maiden] ale raczej nie cel który pozwala przeżyć. Bez pucharów też sobie poradzimy.

Wielki k blefuje, a Stona ma rację

poza tym , zob acz, że lech zawsze miał wysoką frekwencję, nawet jak występował w II lidze.

Edytowane przez kilix
Opublikowano

Umówmy się, ale 2 wyjścia z grupy w LE/PU na 3 sezony to jak na nasze standardy nie jest krótka era, ale coś nieosiągalnego dla 99% polskich drużyn. Nie ma co hejtowac nadmiernie, bez tego bysmy byli niedlugo dolosowywani do druzyn z Gruzji w pierwszej rundzie eliminacji.

Opublikowano

Dodałbym coś od siebie, ale Stona ładnie to podsumował. A z tym jednym Rudnewsem na milion transferów to w ogóle poleciałeś. Myślę, że Taki Stilic i Kriwets i tak nie odejdą w tym sezonie, w myśl, że odchodzi jeden wartościowych piłkarz co okienko. Zresztą taką grę jaką pokazują to nie wiem kogo by mogli wzmocnić. No chyba, że interesują ich kluby pokroju FC Koeln.

Opublikowano

Ruch 0-0 Górnik do przerwy. Niebiescy praktycznie całą połowę cisnęli i mieli kilka bardzo dogodnych okazji na strzelenie bramki. Mam nadzieję, że strzelą w końcu bramkę i wygrają derby :)

Gość Ofsajd
Opublikowano

Wielki k blefuje, a Stona ma rację

poza tym , zob acz, że lech zawsze miał wysoką frekwencję, nawet jak występował w II lidze.

Jesteście niemożliwi :teehee: , ostatnio czytałem wypowiedź waszego byłego trenera, z czasów waszej II ligi. Cytuję:

- Teraz my musimy piłkarsko dorównać tym wszystkim działaniom marketingowym. Nie ma wątpliwości, że w Poznaniu rodzi się druga, po Lechu, siła piłkarska. Pamiętam, gdy przychodziłem do Lecha grającego jeszcze w drugiej lidze, spotkanie z Tłokami Gorzyce oglądało 200 osób. Gdy kończyłem pracę w Poznaniu, na mecz z Amiką Wronki przyszło 25 tysięcy" - wspomniał szkoleniowiec.

link do całości: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/zielona-rewolucja-w-warcie-poznan,1,4213636,wiadomosc.html

Baniak był trenerem Lecha Poznań, od kwietnia 2001 do września 2002. Fajnie jest ponaginać - nie tak bardzo odległą - historię c'nie? :potter: :potter:

• Minusik 1
Opublikowano

No i koniec Wielkich DeRbów Śląska. Ruch 3-0 Górnik. Świetna gra gospodarzy i wynik odzwierciedlający przebieg meczu. Dobra oprawa i (umyślne?) zgaśnięcie/wyłączenie oświetlenia :thumbsup:

Opublikowano

Baniak był trenerem Lecha Poznań, od kwietnia 2001 do września 2002. Fajnie jest ponaginać - nie tak bardzo odległą - historię c'nie? :potter: :potter:

To teraz sprawdź sobie OFICJALNE staty. Koleś ostro pojechał z tymi 200 osobami. Tyle to na wyjazdy jeździło.

Znalazłem. Jak to się ma do Baniakowych 200 osób?

Fajnie jest ponaginać? :whistling:

FATALITY :dance:

tabelar.jpg

Tutaj masz linka do źródła

Gość Ofsajd
Opublikowano

Okej, zwracam honor. To ten gość ma spore dziury w pamięci.

za 90minut.pl:

Lech Poznań 3-0 Tłoki Gorzyce 23 marca, 17:00 (16.000)
Opublikowano

Po prostu jest teraz trenerem Warty ;) Do tego zawał na koncie itp. Spox, nie jesteś jedynym który się na to nabrał, na forum WL też z tego zlewa była.

Gość Ofsajd
Opublikowano

fajna akcja z tym wyłączeniem światła i odpaleniem rac ;)

Opublikowano

S(pipi)iałych delegatów pzpr-u pewnie chu/j jasny strzelił. Ciężko im będzie udowodnić, że awaria nie była przypadkowa, a jeszcze ciężej ustalić tożsamość osób odpalających piro :potter:

Motyw z telefonami też super thumbsup.gif

• Minusik 2
Gość Ofsajd
Opublikowano (edytowane)

Śląsk Wrocław 2-1 Lechia Gdańsk. Brawa dla Widzewa ;)

edit.

Lech 2-0 Jagiellonia, 2pkt Jagi w 4 meczach, z taką formą wypadną poza pierwszą piątkę.

Edytowane przez Ofsajd