Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Spory kontrast między wczorajszym meczem Wisły a dzisiejszym 'widowiskiem' w grodzie Kroloppa. W Krk naprawdę ładna gra (Pan Valkcx to transferowy czarodziej), normalny, kulturalny doping (prowadzony przez niejakiego Patryka Małeckiego rolleyes.gif ), a w POZnan*u marnie: na boisku mogło być gorzej, choć jak patrzę na Skabę, Manu, Wilka, Ślusarskiego czy Mikołajczyka to się zastanawiam kto tych typów wpuścił do Ekstraklasy??, na trybunach standard- z tego co wiem to każdy transparent na płocie musi być zatwierdzony przez PZPN, ale oczywiście w Lechu z obrażającym premiera transparentem nie ma problemu, zarząd klubu z przyjemnością karę zapłaci. Jak Tuska uważam za strasznego nieudacznika, tak nie obraziłbym się gdyby się wku.rwił i podziękował POZnan*iowi za Euro 2012.

Jak coś to spoko, Ślunski będzie gotowy thumbsup.gif

Tusk to se może. Odebrać wnuczkę z przedszkola. A tak jak już pisałem wszelkie kary ultrasi mają wliczone w koszta więc nie pierdol. Bo pojęcie masz blade...

Mecz słabo-średni. Legia dobrze się zaprezentowała z oprawą lecz z dumą mogę stwierdzić, że w Kotle byli nie słyszalni.

Jak to za bakero bywa na trybunach ciekawiej niż na boisku :)

normalny, kulturalny doping (prowadzony przez niejakiego Patryka Małeckiego) (...) na trybunach standard- z tego co wiem to każdy transparent na płocie musi być zatwierdzony przez PZPN, ale oczywiście w Lechu z obrażającym premiera transparentem nie ma problemu, zarząd klubu z przyjemnością karę zapłaci. (...)

Kolejny raz udowadniasz że (pipi) wiesz o kibicowaniu i o tym jak się robi klimat na stadionie. Dwa światy niestety. Wyjedź do Anglii, tam sobie posiedzisz i KULTURALNIE poklaszczesz po ładnej akcji <_<

PS. Jaki to był ten transparent, bo nie widziałem :(

Wygląda na to że tylko Jaga chce jeszcze powalczyć z Wisłą o tytuł, reszta po za Lechem straciła punkty. W Lubinie powinni dostać karę za te jaja z oświetleniem, a Zagłębie powinno zatrudnić jakiegoś ogarniętego elektryka.

[

Mecz słabo-średni. Legia dobrze się zaprezentowała z oprawą lecz z dumą mogę stwierdzić, że w Kotle byli nie słyszalni.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

PS: "nieslyszalni" piszemy razem :potter:

40.700 kibiców jak mnie pamięć nie myli oficjalnie. Stadion miał pojemność 47tyś ale prawie 7 tyś miejsc było przeznaczone na sektory buforowe.

Po przebudowie Śląski ma mieć 55.211 miejsc i już podjęto rozmowy z pzpn by za rok na otarcie Śląskiego tak ustawić grafik ekstraklasy by Ruch- Górnik mógł się odbyć na wyremontowanym stadionie. Odliczając buforowe będzie mogło go oglądać blisko 50tyś kibiców więc rekord który za rok ustanowią Wielkie Derby Śląska będzie mógł w naszym kraju pobić jedynie mecz ligowy oglądany na Narodowym w Warszawie.

rekordy i tak są i będą na śląsku zarówno jeśli chodzi o reprezentacje jak i o ligę:

rekord ligi - 7 października 1973 r. Mecz Ruch Chorzów - Gwardia Warszawa na Śląskim oglądało ponoć 85 tys. widzów

rekord meczu reprezentacji - 20 października 1957 Polska – ZSRR na Śląskim oglądało 100tys. widzów

rekord wszechczasów - 18 września 1963 Górnik Zabrze – Austria Wiedeń na Śląskim oglądało 120tys widzów

yyyyyyyyyyyy............za rzucanie racami?

No więc jeszcze raz oglądałem mecz, w tym także rozmaite fotoreportaże.

Racę w kierunku murawy, na wejście piłkarzy, rzucili kibice wielkopolskiego klubu. Legioniści w ogóle nie mieli na tym meczu rac. Na sektor buforowy rzucane były petardy, a odpalone świece dymne nigdy nie opuściły naszego sektora.

Za wypisywanie bzdur drogi Orsonie, zagazuj więc proszę, samego siebie.

Elo.

Edytowane przez Maiden

A kto powiedział że trzeba tam jechać na jeden mecz? Będzie można to ładnie w komponować w plany wakacyjne, na mazurach jeszcze nie byłem także w końcu jest dobra ku temu okazja :) No i kolejny stadion który ciężko było by odwiedzić przy okazji spotkań ligowych.

btw. Gdzie rok temu był mecz o ten śmieszny pucharek? 2lata temu byłem w Lubinie, a trzy w Ostrowcu Świętokrzyskim.

(...)

Kolejny raz udowadniasz że (pipi) wiesz o kibicowaniu i o tym jak się robi klimat na stadionie. Dwa światy niestety. Wyjedź do Anglii, tam sobie posiedzisz i KULTURALNIE poklaszczesz po ładnej akcji <_<

(...)

Dobra, dla mnie kibolstwo (nie kibice jako całość) to grupa którą stawiam na równi z np. dziećmi pokolenia JotPe, i na tym może skończmy dysputy. Amen

Wam w POZnan*u ogólnie brakuje pokory, całe szczęście, że już jutro będziecie mieli doskonałą okazję ażeby się jej nauczyć rolleyes.gif Dzisiaj jadąc do roboty stałem w korku akurat na wysokości stadionu TSP i miałem okazję podziwiać piękną nową tymczasową trybunę, dzięki której jutro przy Rychlińskiego zasiądzie okrągłe, oszałamiające 4k widzów woot.gif