Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Stona ale Angielscy kibice sa cudowni ^_^ Tak jak i Polscy roznica jest taka ze jak tam bys wyrwal krzeselko i (pipi)nal bys nim w inny sektor/glowe innego kibica/(pipi)owego grajacego pilkarza to by sie obsral na mietowo nagranie z CCTV + Sektor + Numer Krzeselka + Imie, Nazwisko, Adres Delikwenta = Okolo 10k Funtow kary + Ogolnokrajowy zakaz stadionowy ... Gra w wypadku zlapania na pewno warta swieczki ... W Polsce ww sytuacja = Oj tam Oj Tam

No tym się różni Anglia od Polski. Tam się egzekwuje prawo :potter:

Dopiero teraz zauważyłem że :

Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji Jerzy Miller uznał, że decyzje wojewodów o zamknięciu stadionów Legii Warszawa i Lecha Poznań były słuszne. Tym samym odwołania klubów zostały odrzucone, ale walka tak naprawdę dopiero się zaczyna. Teraz bowiem klubom przysługuje odwołanie do sądu administracyjnego.

Przypomnijmy, że stadiony zostały zamknięte po burdach, do jakich doszło po meczu finałowym Pucharu Polski pomiędzy tymi zespołami. Decyzje wojewodów były uwarunkowane negatywnymi opiniami policji, jednak jak Legia i Lech udowodniły, zostały wydane z naruszeniem prawa. Przykładowo opinie składały niewłaściwe organy policji - komendy wojewódzkie, podczas gdy powinny to zrobić komendy miejskie. Ta w Poznaniu nie miała zastrzeżeń.

Od początku decyzję uznawano za polityczną, stąd też nikogo nie dziwi podtrzymanie decyzji wojewodów przez MSWiA. Uznano, że zamykając stadiony słusznie oceniono zagrożenie naruszenia porządku publicznego. To jednak nie koniec walki klubów o swoje. Tak naprawdę ta walka dopiero się zaczyna. Teraz Legii i Lechowi przysługuje odwołanie do sądu administracyjnego. Ten w swoim postępowaniu powinien być niezawisły, działać bez wpływów "z góry". Decydować winna zatem merytoryka, a nie polityka.

Stona ale Angielscy kibice sa cudowni ^_^ Tak jak i Polscy roznica jest taka ze jak tam bys wyrwal krzeselko i (pipi)nal bys nim w inny sektor/glowe innego kibica/(pipi)owego grajacego pilkarza to by sie obsral na mietowo nagranie z CCTV + Sektor + Numer Krzeselka + Imie, Nazwisko, Adres Delikwenta = Okolo 10k Funtow kary + Ogolnokrajowy zakaz stadionowy ... Gra w wypadku zlapania na pewno warta swieczki ... W Polsce ww sytuacja = Oj tam Oj Tam

No tym się różni Anglia od Polski. Tam się egzekwuje prawo :potter:

No jak w Polsce egzekwują prawo za race to też Ci nie pasuje.

Zdecyduj się.

edyta: już lepiej? Ale rozumiem, że jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to czepiasz się literówek <ok>

Edytowane przez Ore
Gość Orson

ja sie wtrace :D sprawa Litara- gdy pisałem , że facet powinien ponieśc kare to jakos nie nie klaskałes z zachwytu...

zacytuj sam siebie w dowodzie, ze sie myle a obiecuje że na ten temat zamilknę

(cisza...Stona szuka;-)

dalej cisza...teraz pewnie preparuje posty :D:D:D

____________________________________________________________-

edit- doczekłeś sie, lech zakonczy z nim umowe na katering, to sprawiedliwa kara bo zaboli najmocniej

i nie ma znaczenia czy on był pijany -nie WEOLNO PLUĆ NA LUDZI :diablo:

Edytowane przez Orson

W pracy jestem, w przeciwieństwie do Ciebie nie odświeżam tematu co 5 sekund żeby sprawdzić czy jest nowy post. To raz.

Dwa, od początku tej śmiesznej sprawy byłem za sprawiedliwym osądem CAŁEJ sytuacji. Może w końcu się tego doczekam.

Trzy, nie mam czasu przeszukiwać swoich postów. Nigdy nie pochwalałem tego co zrobił Litar.

Cztery, jaką karę powinien ponieść Litar za oplucie pijanego kolesia?

A dodam jeszcze piąte. Rozmawiamy tutaj o kibicowaniu na ekstraklasie , nie o reprezentacji.

ha, mylisz sie!

Otóż Legia epoki Pisza, podbrożnego, Szczesnego seniora zbudowała switną drużyne. Tak samo jak wisła Szymkowiaka, Frankowskiego , Kosy i Żurawskiego. Tyle, że po sukcesach piłkarze ci byli od razu wykupowani a na transfery nie było.

tzn było ale na farta, na sprawdzonych piłarzy nie było siana. Widac to na przykładzie "twojej" Legii , która nie może trafic i kupuje buble- Chinyama , Manu i wielu innych

Maiden, nie bronisz króla strzelców sezonu 2008/2009 (19 goli) tylko dlatego, że jest czarny? :unsure:

Co do Manu, to wg mnie, może nie spełnia on w pełni oczekiwań, ale pod koniec sezonu pokazuje, że potrafi dużo wnieść do drużyny. Myślę, że można wymienić tuzin dużo mniej trafionych transferów.

Edytowane przez kilix
Gość Maiden

Te transfery wcale nie były złe; mam nadzieję, że Weiss będzie umiał ustawić tych piłkarzy na boisku. Przecież Skorża nawet z Hubnika zrobił nieskutecznego napastnika m_biala_flaga.gif

Po sezonie o letnich transferach wypowiem się tak:

Na "plus" należy zaliczyć transfery:

- Vrdojlaka

- Hubnika

- Cabrala

- Manu (przypominam, że kosztował Legię tylko 100.000 ojro).

- Jędrzejczyka

Trzeba dać szansę:

- Antoloviciowi

- Kneżewiciowi

Pogonić trzeba Kelhara.

Chiniego nie bronię, dlatego, że przez jego kolana najprawdopodobniej przegram zakład ;0

Założyłem się z Lukaszem, że po sezonie będzie miał więcej goli od Smolarka. Będę mu musiał kupić butlę Chopina ;0

A. Cała trójka złapała poważne kontuzje; zadziałał tu przypadek, a nie chęć "zaoszczędzenia" na budżecie transferowym.

Nie przypadek, tylko klątwarolleyes.gif

Orson, serio daruj sobie, bo z każdym postem się pogrążasz. Ty żyjesz w jakimś wyidealizowanym świecie. Tego, że w twojej ukochanej Premiership ekipy wrogie względem MU (czyli na dobrą sprawę większość Anglii) często intonują przyśpiewkę kpiącą z katastrofy lotniczej z 1958, w której zginęło 8 piłkarzy z ówczesnego składu United pewno też nie wiesz.

Generalne kibicowanie to zabawa dla dorosłych chłopców, którzy nie mdleją na dźwięk słowa "(pipi)".

Gość Orson

ponoc od dawna nie spiwają "manure" , zresztą whateva, nie chce mi sie więcej na ten temat. A na dźwięk słowa "kur..wa" nie mdleje jednak w kręgach w których przebywam ludzie raczej tak nie mówią to i ja tego nie robię . Jeśli ciebie podnieca te słowo to sobie je powtarzaj, już snie śmiem prosić byś robił to w zaciszu domu, zresztą mam daleko do Łodzi wiec nawet sobie biegaj nago , krzycz przy tym "kur..wa" i pocieraj klate serem Adamskim, Mam to w doopie, pomqcham ci gdy w teleexpresie zobacze cie w otoczeniu straży miejskiej

( przez chwilę miałem odp ci poważnie ale jak dorosły facet łączy męskość z wulgaryzmami to należy spasować....a czy sie pogrążam? tak, wobec 6 osób na forum. Na szczęście swiat sie na tych 6 odobach nie kończy )

Edytowane przez Orson
  • Plusik 1
Gość Maiden

ponoc od dawna nie spiwają "manur" , zresztą whateva, nie chce mi sie więcej na ten temat. A na dźwięk słowa "kur..wa" nie mdleje jednak w kręgach w których przebywam ludzie raczej tak nie mówią to i ja tego nie robię . Jeśli ciebie podnieca te słowo to sobie je powtarzaj, już snie śmiem prosić byś robił to w zaciszu domu, zresztą mam daleko do Łodzi wiec nawet sobie biegaj nago , krzycz przy tym "kur..wa" [...]

i_lol3.gifi_lol3.gifi_lol3.gif Wrzucam do rodzynów i_lol3.gifi_lol3.gifi_lol3.gif

Tymczasem:

Zawisza Bydgoszcz wystawił fakturę za naprawę szkód wyrządzonych przez kibiców w czasie tegorocznego finału Pucharu Polski. Bydgoski klub domaga się od PZPN 82 519 złotych. Tuż po meczu Lech - Legia prezes PZPN Grzegorz Lato zapewniał, że związek pokryje straty, a następnie będzie domagał się zwrotu poniesionych kosztów od zainteresowanych klubów.

Na stadionie zniszczonych zostało m.in. 400 krzesełek, część ogrodzenia i bram oddzielających kibiców od murawy obiektu, a także elementy nagłośnienia.

"Wymienić lub naprawić musieliśmy też kilka drobniejszych rzeczy jak na przykład boksy dla zawodników rezerwowych, czy chociażby pociętą siatkę, której kawałki kibice Legii zabrali ze sobą na pamiątkę wygranej" - powiedział PAP Dariusz Bednarek, wiceprezes Cywilno-Wojskowego Związku Sportowego Zawisza. .

Ole, to My kibole i_lol.gif

Edytowane przez Maiden

No to jest nas dwóch XD

Co do tej siatki, pamiętam wypowiedź kogoś z TVN24 sugerującą że już w czasie meczu Kibole Lecha PODPIŁOWALI bramy żeby łatwiej wbiec na murawę XD

Niestety nie ma filmiku. Choć w sumie dobrze że nikt tam ze spawarą nie biegał XD

Wracając do naszego bagna.

"Śródmiejska prokuratura przesłała do sądu akt oskarżenia przeciwko nieformalnemu przywódcy kibiców Legii Piotra S. pseud. Staruch, który podczas jednego z kwietniowych meczów uderzył w twarz piłkarza Jakuba Rzeźniczaka - poinformowała rzeczniczka warszawskiej prokuratury okręgowej.

- Akt oskarżenia został przesłany do sądu rejonowego dla Warszawy - Śródmieście we wtorek. Dotyczy on naruszenia nietykalności cielesnej piłkarza poprzez uderzenie go otwartą ręką w twarz."

Jako że aż tak nie interesuję się sprawą, mam pytanie. KTO wniósł sprawę do sądu? Rzeźniczak? Bo chyba jeśli sam poszkodowany tego nie zrobi, to nie ma podstaw do tego , by skarżyć kogoś za sprzedanie liścia?

Gość Maiden

Widzę, że kibile w Gdyni, po stracie drugiej bramki, wylewają żółć i śpiewają o Legii niecenzuralne piosenki m_zdziwiony.gif

Osobiście o tym doniosę odpowiednim służbom - dawać im zakazy stadionowe i_lol3.gif

A za łamistrajkostwo, pstryczka im w ucho i_lol.gif

Edytowane przez Maiden