Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Na Zamku Królewskim w Warszawie na poniedziałkowy wieczór firma T-Mobile zaplanowała galę z okazji przejęcia Ery. Na spotkanie zostali zaproszeni przedstawiciele spółki Ekstraklasa. Potentat telekomunikacyjny zostanie sponsorem piłkarskich rozgrywek. Rocznie ma łożyć na futbol 20 mln zł.

Gala na Zamku nie jest oficjalnie związana ze sportem. Ma wskazać główne cele strategiczne firmy. Przedstawiciele Ekstraklasy S.A. do tej pory na ten temat milczeli przyznając jedynie, że sponsor ligi w nowym sezonie - po trzech latach posuchy - będzie.

Dopiero niedawno prezes Ekstraklasy Andrzej Rusko przestał zaprzeczać, że chodzi o T-Mobile. W poniedziałek z biura prasowego spółki dostaliśmy opinię, że gdy tylko rozmowy zostaną pomyślnie sfinalizowanie opinia publiczna ma być o tym poinformowana. - Będziemy mieć sponsora tytularnego na pewno przed początkiem rozgrywek - oświadczył prezes.

Ekstraklasa startuje 28 lipca, ale umowa ze sponsorem powinna zostać ogłoszona i podpisana do końca czerwca.

Przecież Bundesliga nie ma sponsora tytularnego.

Ciekawostka: czy wiesz, że Bundesliga to trzecie najpopularniejsze regularne zawody sportowe na świecie? Wyższą średnią frekwencję odnotowują jedynie rozgrywki hinduskiej ligi hokeja oraz amerykańskiej NFL. 2. Bundesliga cieszy się średnią frekwencją ok. 15 tys. widzów, a więc dwukrotnie wyższą, niż pierwsza liga polska.

Wiem, od momentu jak nie ma dopingu, mam czas żeby czytać programy meczowe, a tam są różne ciekawe artykuły, m.in. o bundeslidze ;)

Tylko nie wiem na jakiej zasadzie 2 bundesliga ma mieć 3 najwyższą frekwencję, po hokeju i nfl. Coś Ci się pomyliło. Chyba że mówisz tutaj tylko o 2 ligach w różnych sportach.

Gość Ofsajd

Wiem, od momentu jak nie ma dopingu, mam czas żeby czytać programy meczowe, a tam są różne ciekawe artykuły, m.in. o bundeslidze ;)

Tylko nie wiem na jakiej zasadzie 2 bundesliga ma mieć 3 najwyższą frekwencję, po hokeju i nfl. Coś Ci się pomyliło. Chyba że mówisz tutaj tylko o 2 ligach w różnych sportach.

1.Bundesliga ma 3 na świecie frekwencje w ogóle jeżeli chodzi o wszystkie dyscypliny. To im trzeba akurat przyznać że tam na mecze regularnie chodzi bardzo dużo ludzi, nie tylko na topowe zespoły. Średnia z jesieni to ponad 42tys kibiców na mecz, u nas tylko na 4(nie licząc narodowego) tyle się zmieści.

Ale ja to wiem, dlatego mi nie pasuje ta 2 bundesliga w tym zestawieniu ;)

I ja do bundesligi nic nie mam, bo aktualnie to oni mogą sobie pozwolić na więcej niż my. Po prostu użyłem tutaj stereotypowego określenia tej ligi, jako czegoś na wzór Orsonowego Premierszip, gdzie się grzecznie siedzi i nie przeklina :D

Ok , nie potrafię czytać ze zrozumieniem, bo teraz jeszcze raz przeczytałem posta ogórkozo i wsio mi już pasuje XD Nie wiem ocebe, chyba w pracy mi się po prostu na łeb rzuca :F

Gość Ofsajd
[...]W stosunku do Podbeskidzia Bielsko-Biała komisja stwierdziła, że klub nie spełnia warunków zawartych w podręczniku licencyjnym i uchwałach PZPN w zakresie infrastruktury stadionowej. Ponadto klub jest stowarzyszeniem kultury fizycznej, a nie spółką akcyjną, a taki obowiązek wynika z art. 15. ust. 3 Ustawy o Sporcie Kwalifikowanym.

źródełko:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/lks-z-licencja-na-ekstraklase-podbeskidzie-bez,1654780

Papa na pewno nie, bo jak coś to można grać gdzieś po sąsiedzku.

Szczerze mówiąc, kiedy zaczynałem chodzić na Podbeskidzie w bodaj IV lidze, to stadion był strasznie marny, i od tej pory niewiele się zmieniło confused.gif Z drugiej strony niby wymogi są chyba w większości spełnione: miejsca siedzące są, zadaszenie jest, luxy są, więc jak coś to będzie można spokojnie płakać, że Warszawka nas uwaliła niesprawiedliwie teehee.gif

Edytowane przez Wielki K