Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieszę się, że tak uważnie oglądasz mecze najlepszej drużyny w Polsce. 

Opublikowano

Skaba obroni tylko to co musi, a to co ma puścić to puści, zero wartości dodanej. 

To tak jak Mielcarz w Widzewie od początku sezonu. Przy czym Maciek chyba na boku robi licencję sędziowską, na co może wskazywać to wymachiwanie łapami przy golu Jagi. Chociaż z Podbeskidziem nawet się rzucał. Póki co w miejscu, ale jest postęp.

Opublikowano
Na oficjalnej internetowej stronie Śląska Wrocław pojawiło się oświadczenie zarządu w sprawie złożenia do sądu wniosku o ogłoszenie upadłości klubu. Podpisali się pod nim prezes zarządu Piotr Waśniewski oraz jego członek Michał Domański.
 Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć zarząd klubu zdecydował się na taki ruch, bo Zygmunt Solorz zażądał od niego zwrotu blisko 30 mln zł za prace wykonane pod budowę galerii handlowej, która miała stanąć koło Stadionu Miejskiego. W efekcie dług Śląska wzrósł do ponad 50 mln zł.

Solorz grabarzem piłki we Wrocławiu ?

Opublikowano

To co lets pull the trigger i zwalniamy Rumaka ? ;)

Nad Widzewem lepiej się nie rozpływać, tak dramatycznie źle jak wczoraj to ostatni raz chyb graliśmy w 79, owszem sytuacje były, ale zmarnowane tak, że szkoda słów. W obronie i w środku pola katastrofa, najdobitniej pokazała to sytuacja z czerwoną dla Mielcarza - Matras przedryblował 3 (!), podał celnie prostopadle (!!), Maciuś wybiegł na 20 metr mimo, że dwaj obrońcy mieli szansę dogonić Jurado i w swoim stylu wjechał w napastnika bez pardonu, chociaż może znowu jak w zeszłym sezonie Krakowiak pokażę, że się nadaje, bo inaczej to zaraz będziemy ostatni. No i 2 bramki strzelil nam Horvath, który w poprzedcnich 432 meczach nie strzelił żadnej...

Opublikowano

Mroczkowski nie miał jaj żeby zdjąć mielcarza, to sam się zdjął. Krakowiak przede wszystkim nie ma warunków na bramkarza, ale gorzej już chyba nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

Mroczkowski nie miał jaj żeby zdjąć mielcarza, to sam się zdjął. Krakowiak przede wszystkim nie ma warunków na bramkarza, ale gorzej już chyba nie będzie.

Fakt warunki fizyczne ma najwyżej na bramkarza w szczypiorniaka. Spoko może zimą jakiegoś bramkarza z Azerbejdżanu wynajdą za darmo albo zatrudnia go w Ptaku.

Edytowane przez Bartg
Opublikowano

A w hicie polskiej ekstraklasy Legia - Górnik do przerwy 1-1. Mecz jak na polską ligę emocjonujący (choć karny dla Legii chyba z kapelusza), sporo ostrej walki, a najlepszy na boisku 37-letni Sobolewski ;) .

Opublikowano

Jak pokazał Krakowiak podając piłkę przeciwnikowi jednak może być.

Opublikowano

No i Mroczkowski został zawieszony. Działacze Widzewa to są jednak debile. Koleś co sezon składa praktycznie zespół od podstaw bo mu najlepszych piłkarzy zabierają i jakoś to funkcjonuje, a teraz bo mają złą passe to najlepiej zrobić kozła ofiarnego z trenera :confused:.

Opublikowano

No i drużynka naszego krępego internetowego kolegi pyknięta przez drugi garnitur Legii; przyjemne to, nie powiem. 

Opublikowano

Jak bez sztamy, właśnie przez sztamę z Zagłębiem Sosnowiec się zgoda z Pogonią rozpadła, bo na wyjazdach dochodziło do coraz ciekawszych sytuacji. Swoją drogą mieć dwie zgody, które mają ze sobą ostrą kosę to musiał być dobra schizofrenia ;D

Dzisiaj rozbawił mnie widok potęgi polskiej ligi wybijającej w panice piłkę na oślep w obawie, że potężny Widzew grający od trzeciej min. w 10 w końcówce jednak coś wepchnie ;)

Opublikowano

Przy sytuacji Nowaka (nie to że mnie to bardzo zdziwiło, nie tacy piłkarze  nie trafiali z 3m do pustej bramki) i Leimonasa stężenie wulgaryzmów na zdanie osiągnełó u mnie niespotykane rozmiary, swoją drogą czerwo dla Augystyniaka chyba nieco pochopne, no ale samo zachowanie też debilne, tak samo jak jego wystawienie. Pawlak chyba w swoim 1 i ostatnim meczu w karierze postanowił wystawić jak najmocniej abstrakcyjny skład, Rybicki powinien w 20 minucie dostać od Mielcarza w ryj i zejść z boiska. Jak już przestaniemy łapać czerwone kiedyś tam, to może powalczymy z Koroną i Podbeskidziem o utrzymanie.

Opublikowano

Jak bez sztamy, właśnie przez sztamę z Zagłębiem Sosnowiec się zgoda z Pogonią rozpadła, bo na wyjazdach dochodziło do coraz ciekawszych sytuacji. Swoją drogą mieć dwie zgody, które mają ze sobą ostrą kosę to musiał być dobra schizofrenia ;D

Dzisiaj rozbawił mnie widok potęgi polskiej ligi wybijającej w panice piłkę na oślep w obawie, że potężny Widzew grający od trzeciej min. w 10 w końcówce jednak coś wepchnie ;)

No przyfarcili raz. 2 poprzeczki i wybicie z linii bramkowej w jednej akcji to z dużo jak na moje nerwy. Oprócz tego to pełna kontorla od 1 do ostatniej minuty. A bramkarz Widzewa powtórzył wyczyn Bodzia W sprzed kilku sezonów i zaliczył dzień konia.

Opublikowano

Dlatego to musiało w końcu pier.dol.nąć. W sumie nie jest źle - BKS jest mocny, a warto pamiętać, że to z winy Pogoni padłą zgoda Legii z Lechią. 

Opublikowano

No przyfarcili raz. 2 poprzeczki i wybicie z linii bramkowej w jednej akcji to z dużo jak na moje nerwy. Oprócz tego to pełna kontorla od 1 do ostatniej minuty. A bramkarz Widzewa powtórzył wyczyn Bodzia W sprzed kilku sezonów i zaliczył dzień konia.

Ja bym to nazwał totalna niemocą pod bramką przeciwnika, niż pełną kontrolą :teehee:

Opublikowano

Dlatego to musiało w końcu pier.dol.nąć. W sumie nie jest źle - BKS jest mocny, a warto pamiętać, że to z winy Pogoni padłą zgoda Legii z Lechią

Z winy Pogoni ?O_O sam to wymyśliłeś?albo mnie uświadom bo pierwszy słyszę.;)

Kumaci byli  neutralni i jak przyszło co do czego to wygrał mocny   w bicepsie BKS i sosnowiec. .Żal . :pinch:

Opublikowano

Pawlak chyba w swoim 1 i ostatnim meczu w karierze postanowił wystawić jak najmocniej abstrakcyjny skład

Z tym pierwszym i ostatnim to bym się wstrzymał. Najpierw było mówione, że dzisiaj ma być podane nazwisko następcy Mroczkowskiego, a dzisiaj już gadka, że w meczu z Lechią jeszcze poprowadzi Pawlak, bo bez sensu zmieniać przed przerwą na reprę. No to ja nie wiem kiedy jest sens zmiany trenera, jak nie przed 2-tygodniową przerwą, żeby miał czas zespół poukładać zamiast wchodzić z marszu 2 dni przed kolejką ligową.

Znając życie Cacek, o ile w meczu z Lechią nie będzie kompromitacji, będzie chciał zostawić Pawlaka na stołku, bo to byłby kolejny element układanki financial fair play czyli budowanie drużyny z demobilu. Już po meczu z Lechem są spusty, że w sumie ładnie grali i walczyli, jakby to w ogóle miało być czymś nadzwyczajnym, że jak kopać piłki nie potrafią, to niech chociaż gryzą trawę. Tylko jaki wpływ na ten nagły przypływ waleczności mógł mieć Pawlak na przestrzeni 2 dni. I jak udało się przekonać Mielcarza, że jak piłka leci parę centymetrów od niego, to się trzeba na nią rzucić, a nie stać w miejscu i machać rękami ???

Opublikowano (edytowane)

Z winy Pogoni ?O_O sam to wymyśliłeś?albo mnie uświadom bo pierwszy słyszę. ;)

Kumaci byli  neutralni i jak przyszło co do czego to wygrał mocny   w bicepsie BKS i sosnowiec. .Żal . :pinch:

Już od wielu miesięcy Pogoń robiła sra.nie o Zagłębie i BKS. Wiele lat temu Pogoń postawiła Legia przez podobnym dylematem: zerwanie zgody z Lechią czy z Pogonią. 

Żeby było jasne, mnie się ta decyzja nie podoba. Ta zgoda, odkąd tylko Legii kibicuję zawsze między nami była... 

Edytowane przez Maiden
Opublikowano

No, może być. Ale to Pogoń robiła naciski pt. "My albo Zagłębie z BKSem".
I to na długo przed Rzymem. 

Opublikowano

Brak powolania dla Żyry do kadry to skandal xD

Na Widzew widać podziałało mobilizujaco zajecie zaszczytnego ostatniego miejsca i bija Lechie 3:1, mimo ze zaczelo sie jak zawsze ostatnio czyli tym razem dla karnego dla przeciwnika.