Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiejszy szlagier zakończony zasłużonym remisem. Inna sprawa, że zarówno Jagiellonia w pierwszej, jak i Legia w drugiej połowie mogła przesadzić mecz na swoją korzyść. Ciekawe co się wydarzy w Warszawie, czy po tym meczu Feio rzeczywiście poleci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odnośnie Jagiellonii - jak widać, da się jednak grać skutecznie na trzech frontach. Chapeau bas dla piłkarzy i trenera, bo po 0:5 w Poznaniu to myślałem, że już będzie stały scenariusz - lot w dół tabeli, kompromitacja w pucharach i zwolnienie Siemieńca. Tymczasem od tego czasu "Jaga" idzie tylko w górę, oby tak dalej, zwłaszcza w Europie. 

Opublikowano
30 minutes ago, Figuś said:

Masłowski jeszcze też prawdopodobnie odejdzie i może to jebnąć z hukiem

o tym nie wiedziałem, jakby to się sprawdziło to faktycznie nieciekawie :/ Oni plus trener Siemieniec jednak zrobili różnicę i zasługują na więcej.... no ale to tylko Ekstraklasa i tu logiki nie uświadczysz 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co się stało z trenerem, to ja nie czaję. Otóż ten bijący rekordy historyczne największego obniżenia formy klub ma nowego trenera, którym jest Ante Szimundża. 

Koleś trenował Maribor, który jest potentatem. Co prawda potentatem Słowenii, to nie tak wiele, ale jednak potentat w nie takiej kompletnie amatorskiej lidze. Jego praca została dobrze oceniona, jako pewien powrót klubu do lepszej formy. Gdy został zwolniony niedawno, klub był na drugim miejscu w tabeli, więc nie wiem, może ich to nie zadowalało, ale nie brzmi jak tragedia. 

Jeszcze niedawno, w 2021 roku, Szimundża zdobył też mistrza ze znacznie mniejszym klubem, Murą, co już w ogóle jest wyjątkowym osiągnięciem. Było to pierwsze mistrzostwo Mury i może na długi czas pozostać ostatnim, bo od czasu odejścia trenera są bliżej spadku. Wygrali też wtedy wystarczająco rund w Europie, by dojść do fazy grupowej Ligi Konferencji.

Potem trenował też Łudogorec Razgrad, który kompletnie dominuje w Bułgarii.

Co taki koleś robi w Śląsku, chuj wie. Jasne, pewnie Śląsk mu dał więcej kasy, niż nawet te największe kluby do tej pory. Ale dziwnie się to czyta, z takim CV powinien iść gdzieś... no, gdziekolwiek poza Śląskiem lol. Jasne, to nie pierwszy trener Śląska który coś wygrał, wiem że Laviczka też miał jakieś tytuły, ale one były w nieco dalszej przeszłości. Zresztą Laviczka to i tak jeden z trenerów Śląska z najlepszymi ogólnie wynikami (za Lenczykiem, Pawłowskim, nadal Magierą i Levym, a jakie każdy z nich miał warunki do tych wyników, to inna sprawa).

Skoro nie przeżył długo w tych wszystkich klubach, to wydaje się pewne, że i we Wrocławiu dość szybko się pokłóci i pójdzie, ale nie powiem, nawet jestem zaintrygowany.