Skocz do zawartości

Ekstraklasa + Puchar Polski

Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za nami dwa dzisiejsze hity. W pierwszym - moim zdaniem - bez zaskoczenia, czyli Raków ograł Legię. Wynik 3:2 może sugerować, że było na styku, ale przez większość meczu Raków prowadził przewagą dwóch goli. Na dużą uwagę zasługuje za to postawa Jagiellonii, która ograła u siebie bezbarwnego Lecha 2:1 i przeskoczyła poznaniaków w tabeli. Nie wiecie, jak łączyć puchary i ligę? Zadzwońcie po pana Siemieńca. W każdym razie walka o mistrza będzie ciekawa - trzy drużyny w grze, różnica punktu, dwóch, każdy mecz będzie ważny. A Legii - żeby dostać się do pucharów - potrzebne jest zwycięstwo w Pucharze Polski. 

Opublikowano

No ciekawe co to będzie, na razie ruchy dyrektor sportowy + trener zaskakująco logiczne jak na tą ligę. Ale wiemy, jak się często kończyły wielkie przejęcia w polskiej piłce, na razie najważniejsze spokojnie się utrzymać.

Opublikowano

Trochę obawiam się szitstormu i fali beki, jeżeli po przejęciu przez jednego z najbogatszych Polaków klub od razu nie włączy się do walki o majstra, ale jak mieć problemy to lepiej takie. 

Legia uskrzydlona nadchodzącym wpierdolem od czelsinek chyba planuje sobie przerwę od pucharów :yakubu:

Opublikowano

Czytam sobie o trenerze nowym to martwi mnie jedynie, że przeciętny piłkarz ekstraklasy może mieć opór przed ostrzejszym treningiem albo jakimiś wymaganiami taktycznymi innymi niż kopnij i biegnij.

Opublikowano

Jak Gong zrobi łysemu wykład nt. tercji i wbiegania w półprzestrzenie, to Sopić będzie musiał brać korepetycje u F16 żeby się wdrożyć :ragus:

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tokar napisał(a):

Jak Gong zrobi łysemu wykład nt. tercji i wbiegania w półprzestrzenie, to Sopić będzie musiał brać korepetycje u F16 żeby się wdrożyć :ragus:

GmUwqxHWQAAjWdr?format=jpg&name=medium

patrząc na niego i to jak się przedstawił raczej nikt sie nie odważy XD

Opublikowano

tak to słyszałem, Białek na Weszło nawet nakręcił artykuł o tym. Tam są niezłe przekręty i gdyby nie wcześniejsza wypłata od Ekstraklasa to Lechia mogłaby nawet nie dograć tego sezonu do końca 

Opublikowano

grubo, ale to nie fair play wobec innych drużyn, czy to z ekstraklasy czy tych z niższych lig także. Bo wychodzi na to że możesz łamać regulamin licencji rozgrywek a i tak przy zielonym stoliku wszystko sie rozegra. Ewentualnie podmiot trzeci czyli stacja telewizyjna. Trochę chore że tak umowa jest skonstruowana    

Opublikowano

ja rozumiem że stacja płaci grube pieniądze za prawa do transmisji ale trzymnie drużyny na rzekomo najwyższym poziomie kiedy ta pozasportowo nie ogarnia, powinno mieć jakiś osobny zapis umowy aby właściciel rozgrywek nie płacił kary z powodu zaniedbań klubu, i mógł go stosowanie ukarać

Opublikowano

Myślę, że do tej pory nikt się nad tym nie zastanawiał, bo nigdy nie było takiej sytuacji. Jeśli Lechia sportowo utrzyma się w ekstraklasie - a to jest możliwe - to jeśli będą mieli takie problemy jak teraz, nie powinni dostać żadnej możliwości grania w przyszłych rozgrywkach, bo byłaby to kompletna kpina z podręcznika licencyjnego i pozostałych ekip. 

Pamiętacie, jak mówiłem zimą, żeby nie skreślać Śląska, bo sytuacja punktowa dramatyczna nie jest? Powoli się sprawdza, wystarczą im dwa zwycięstwa i jeśli ostatnia bezpieczna Stal nie będzie punktowała to wychodzą za strefy spadkowej. Wbrew pozorom, w tym roku "walka o spadek" będzie trwała do samego końca, podobnie jak i bój o mistrzostwo. 

Opublikowano

historia zna przypadki że kluby było dopuszczane warunkowo bo coś tam nie domagali z licencją. Chociaż jakby miały wszystkie kluby rygorystycznie przestrzegać to byśmy mieli 10 klubów w Ekstraklasie albo i nie. Oraz system amerykański że nie możesz sppaśc z ligi. Strasznie to słabe niby duży kraj i coraz bogatszy, jednak piłkarsko nadal słabo.

PS: ja wiem że ostatnio trochę lepiej, ale jednak mimo wszystko....

Opublikowano

Na sytuację z lechią było bardzo proste rozwiązanie skoro się obawiali kar od canal +. Zrobić tak jak w innych ligach -15 punktów i graj piękny kawalerze. Zresztą mam nadzieję, że i tak spadną i zgniją a razem z nimi Wrocław i Lubin.