kilix 128 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Poza piątką więc spoko. Mógł nie wychodzić nubek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dzisiaj sobie idę rynkiem. Wiecie, wrocławski rynek w piątek po południu. Turyści, rodziny, muzykanci, ogólnie ludzie chcący wyluzować. BUM. Wtf, naziści znowu najeżdżają? Czy powinienem zdjąć myckę i schować do torby? BUM. ŚLĄSK ŚLĄSK ŚLĄSK, oleoleole. A nie, to tylko kibice "świętują" czas meczu, strzelając ku'rewsko głośnymi petardami na środku miasta (przechodziłem w największej możliwej odległości, a uszy i tak bolały). Tłumy przewijają się rynkiem i wokół grupy kibiców tworzy się takie duże puste kółeczko, promień 30 m, bo każdy normalny człowiek po prostu omija grupę łysoli strzelających petardami i walczącymi o wolność czegoś tam. To musi być nielegalne, napierda'lać w środku dnia petardami w centrum miasta... ale czy ktoś jest na tyle odważny, żeby do takiej grupki podejść i to powiedzieć? "Panowie kibice, troszkę ciszej, troszkę mniej wybuchowo, bo ludzie chcą tu żyć"? No właśnie, nie. Nikt normalny nie podejdzie do kibica polskiej ekstraklasy. Wielki triumf wolności słowa. Nagonka Michnika jeszcze nas wszystkich nie stłamsiła! Nadal możemy napie'rdalać ludziom pod oknem petardami! Viva la kibice! o co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) O to, że sobie idę ulicą i mi napieprzają petardy po chodniku, że bębenki pękają. Wiem, że tego tak nie widzisz, ale dla niektórych ludzi jest to dość irytujące. Edytowane 29 Października 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 ile czasu Ci te petardy nad uchem strzelali ? czysta ciekawość. Kolejny post z edytowany Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) Nie wiem. Jak mi banda kibiców ryczy i strzela pod uchem, to nie mierzę z zegarkiem ku zaspokojeniu ciekawości, tylko pakuję jedzenie do torby i się stamtąd zmywam. Na pewno wystarczająco długo, żeby wkurzyć ludzi dokoła i zrobić wiochę przy osobach, które tego dnia przyjechały do Wrocławia pozwiedzać gotyckie kamienice czy muzea. Albo zobaczyć mecz. Edytowane 29 Października 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Trza było zadzwonić na milicje, to by przyjechali i ich spałowali, a Ty mógłbyś w spokoju zjeść swój kebab na Wrocławskim rynku. Ciekawostka: Pododno od nowego sezonu jedna z drużyn naszej Ekstraklasy będzie biegać w trykocikach Under Armour Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Jak tak czytam te wszystkie płacze ogozo, to mam wrażenie, że miał naprawdę ciężkie dzieciństwo. no offense Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) No raczej ty miałeś ciężkie dzieciństwo, prawdopodobnie gdzieś w Bośni, skoro banda agresywnych łysoli strzelająca na rynku jest dla ciebie czymś normalnym. Ja się wychowałem w domu, w którym nikt mnie nie bił ani mi nie strzelał pod oknem, więc gdy idę środkiem miasta, oczekiwałbym, że też takie coś nie powinno się dziać. Edytowane 29 Października 2011 przez ogqozo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Nie no spoko, masz rację, ja też nie przepadam za robiącymi hałas ludźmi wszelakiej maści, ale serio mogłeś zadzwonić na policję, bo zgłaszanie pretensji do jakiejś grupy poprzez forumek jest średnio trafione Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 No raczej ty miałeś ciężkie dzieciństwo, prawdopodobnie gdzieś w Bośni, skoro banda agresywnych łysoli strzelająca na rynku jest dla ciebie czymś normalnym. Ja się wychowałem w domu, w którym nikt mnie nie bił ani mi nie strzelał pod oknem, więc gdy idę środkiem miasta, oczekiwałbym, że też takie coś nie powinno się dziać. rozumiem że w Sylwestra chowasz się do szafy, albo przynajmniej wchodzisz pod tapczan? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) No to mało rozumiesz. Równie dobrze mógłbyś stwierdzić, że skoro w święta ma się wolne od pracy, to kibice mają prawo w ogóle nigdy nie chodzić do pracy. Sylwester to Sylwester, jest raz do roku dla wszystkich. Nie ma to żadnego porównania z sytuacją, kiedy jest dzień jak co dzień, na Rynku popołudniem jest sporo ludzi jedzących obiad, spacerujących, relaksujących się, zwiedzających turystów, a tu nagle staje grupka w szalikach, drze ryja i napie'prza petardami. Ci ludzie nie rozumieją, jakie są reguły grzecznego zachowania się w danym otoczeniu. To się właśnie nazywa "robienie wiochy". Można mówić że płaczę i mam pretensje, ale przecież wiecie, że to nie ja zacząłem narzekać, tylko ludzie, którzy krytykowali kary za np. strzelanie petardami na dworcu w Oławie. Nie jestem fanem odpowiedzialności zbiorowej, ale przecież nie można też specjalnie dla kibiców na całym szlaku na stadion poustawiać policji, żeby patrzyli, kto konkretnie rozrabia. Edytowane 29 Października 2011 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Mnie domu też nikt nie bił. Postrzelali sobie petardami i poszli. Ja bym miał to gdzieś i nie uciekałbym w popłochu z rynku. EOT Z ekstraklapy: Cracovia już przegrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Nosz (pipi)a Ukah co za mózg, żeby w 13 minucie powalić wychodzącego sam na sam Visnakovsa jakimś nieudolnym padem i łapaniem za nogę :X Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Chu/j z tym co na boisku, na trybunach o wiele ciekawiej "zapłać piłkarzom, hej cacek zapłać piłkarzom" i "gdzie jest ten stadion", je/banie Madery, wychodzenie ze stadionu ;D Podobno cacunio po "ekscesach" warszawskich zamknął ultrasom magazyny i nie mają dostępu do flag O_O No to się wojna z psuedobyznesmenem z piaseczna zapowiada, niech wypier/dala w podskokach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Hahaha jaka kartka czerwona z du.py dla Bartczaka, Panka dostaje Oscara za aktorstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) (pipi)a jakie jaja w drugiej połowie. Sędzia daje się 2 razy nabierać na nurkowanie Panki i w czerwonych kartkach Cracovia wygrywa 3:1 ;D Edytowane 29 Października 2011 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) Panowie Oqozo, Lukas ,+ekipa : gorąco apeluję do Was by w przyszłości , jesli zapragniecie poruszyc temat kibiców, nie czynic tego tu a założyc oddzielny temat np pod tytułem "Kibice w Polsce" bo ten temat budzi kontrowersje, zawsze powoduje kilka stron spamu itd jjednak skoro napisałem już tego posta powiem tyle; Lukasie drogi, za kilka lat staniesz sie dojrzałym facetem. Zrozumiesz tedy , ze trzeba np zarobic mamone i że swiat nie kończy sie na piłce- ot proza życia. Moze wtedy pojmiesz punkt widzenia sklepikarzy na rynku- którym taie zachowania płoszą klientów itd drogi lukasie, to jest tak, ze są pewne zasady. Są ustalone po to by nie zapanował chaos. Bo jesli ktos mówi, ze to jest ok robic pokaz pirotechniczny w rynku, to z pewnoscią znajdzie sie grupka, która uzna za swietny pomysł sikanie tamże. ale zasady mówią co robc wolno a co nie- bo bez nich byśmy się pozabijali, ot co. fin- proponuje CAŁĄ dyskusje przenieść do oddzielnego tematu i tam ją ewentualnie toczyć teraz lub w przyszłości _____________________ Lechici proszę Was, upokorzycie Legie solidnie, stawiam na was flote Edytowane 29 Października 2011 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Wisla-Podbeskidzie 0-1 xDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wielki K 94 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Myślałem już, że Wisła nie jest mnie w stanie zaskoczyć poziomem piłkarskiej żenady, ale oczywiście nie doceniłem Maaskanta i ekipy. Zero sensownych ataków, jeden celny strzał rozpaczy Kirma... Za to Podbeskidzie naprawdę ambitna gra, trochę więcej pomyślunku przy kontrach, a mogłoby być wyższe zwycięstwo. Sylwek Patejuk, kupiony z Pińczowa pewnie za jakieś 300zł, wyrasta na gwiazdę ligi Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) idzie , idzie ,PODBESKIDZIE ! Edytowane 29 Października 2011 przez seb.maz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 D R A M A T. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 idzie , idzie ,PODBESKIDZIE ! oto jest dzień, oto jest dzień który dał nam pan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Jeszcze jutro Leszek wpier.dol i się cieszymy Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Kibicujesz Legii ? Wstydu nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Kibicujesz Legii ? Wstydu nie masz Poprostu jest kibicem dobrej piłki nożnej (lubi oglądać drużyny grające widowiskowo),a wiadomo kto ostatnio w Polsce gra najładniej dla oka :blum1: Wogóle to widać,że zna się na futbolu i realnie ocenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi