Opublikowano 25 lipca 201212 l - Nie ma pieniędzy, nic na to nie poradzimy. Rozmawiamy z agentem piłkarza i właścicielem jego karty zawodniczej, ale nie wiem, czy coś z tego wyjdzie. Szukamy środków, choć to trudne. Można kogoś sprzedać, ale ofert nie ma - stwierdził dyrektor wykonawczy ds. transferów Marek Jóźwiak. Propozycje na zakup Miroslava Radovicia (Eskisehirspor) i Michała Żyro (Hannover) były według Przeglądu Sportowego niesatysfakcjonujące. - Jest dalej niż bliżej. Dwaliszwili to dobry piłkarz, ale jeśli nie uda się nam go sprowadzić, to trudno. Są Kosecki, Kucharczyk, Saganowski, Ljuboja. Damy radę - uspokaja Jan Urban. 100.000€ za transfer to w tej chwili kwota nieosiągalna dla Legii
Opublikowano 25 lipca 201212 l przecież jest bieda w lidze, teraz podobno PGE wycofało się ze sponsorowania GKSu Bełchatów - był średniak, ale bez pieniędzy będą głównym kandydatem do spadku IMO. edit: "wielka gwizada" Stilic będzie grał we Lwowie lol xD Edytowane 25 lipca 201212 l przez Wściekły Pies
Opublikowano 25 lipca 201212 l Sezon będzie śmieszny, powinni do abonamentu C+ dodawać kratę jakiegoś mocnego browara, bo na trzeźwo to nie przejdzie. Może chociaż liga+extra będzie ciekawsza dzięki temu, liczę na szerokie pokłady szydery
Opublikowano 26 lipca 201212 l Rozlosowano Puchar Polski: I runda - 1 sierpnia 1. Limanovia Limanowa - Piast Gliwice 2. Wigry Suwałki - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 3. Luboński KS - GKS Katowice 4. Sokół Ostróda - Ruch Radzionków 5. Pelikan Łowicz - Kolejarz Stróże 6. Okocimski KS Brzesko - Polonia Bytom 7. Miedź Legnica - Dolcan Ząbki 8. Łysica II Bodzentyn - Wisła Płock 9. Kotwica Kołobrzeg - Warta Poznań 10. Ruch Zdzieszowice - Flota Świnoujście 11. Górnik Wałbrzych - Sandecja Nowy Sącz 12. Sokół Aleksandrów Łódzki - Zawisza Bydgoszcz 13. Legia II Warszawa - KS Polkowice 14. Stomil Olsztyn - Bogdanka Łęczna 15. Olimpia Grudziądz - Pogoń Szczecin 16. Arka Gdynia - Olimpia Elbląg 1/16 finału - 11 sierpnia zwycięzca 1 - Widzew Łódź zwycięzca 2 - GKS Bełchatów zwycięzca 3 - Wisła Kraków zwycięzca 4 - Jagiellonia Białystok zwycięzca 5 - Ruch Chorzów zwycięzca 6 - Legia Warszawa (5 sierpnia) zwycięzca 7 - Polonia Warszawa zwycięzca 8 - Zagłębie Lubin zwycięzca 9 - Podbeskidzie Bielsko-Biała zwycięzca 10 - Górnik Zabrze zwycięzca 11 - Łódzki KS zwycięzca 12 - Cracovia zwycięzca 13 - Śląsk Wrocław (4 sierpnia) zwycięzca 14 - Lechia Gdańsk zwycięzca 15 - Lech Poznań zwycięzca 16 - Korona Kielce
Opublikowano 27 lipca 201212 l oooo... czyli jednak jest jakaś tam szansa na wycieczke do Katowic w tym sezonie
Opublikowano 27 lipca 201212 l W przyszłym sezonie Dwaliszwili założy koszulkę Jagiellonii Białystok. Józef Wojciechowski, który jest właścicielem karty piłkarza będzie mu opłacał pensję, a Gruzin w stolicy Podlasia będzie się promował. Tym samym Wojciechowski zachowa prawa do piłkarza w przypadku kolejnego transferu.
Opublikowano 3 sierpnia 201212 l Kikut w Ruchu. Marzyła się chłopakowi gra za granicą, oblewane kolejne testy pokazały, że umiejętności ma co najwyżej na ekstraklasę.
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l Z nudów patrzyłem jednym okiem na pierwszą połowę meczu Pucharu Polski Luboński KS - Wisła Kraków i jest to świetne preludium sezonu. Po pierwszej połowie 0:0, statystyka strzałów celnych 0:0, natomiast w niecelnym 2:1 dla Lubonia. Żeby nie było Wisła w pierwszym składzie z Genkovem, Meliksonem, Głowcakim itd.
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l 5 bramek w 30min, cieszy fakt że pomimo pewnego awansu przy wyniku 2-0 Wisła nie stanęła, tylko cisnęła dalej. Mam nadzieję że w lidze będzie to wyglądało podobnie bo w zeszłym sezonie pare punktów uciekło przez granie do 1-0, a później klops i jakiś głupi remis/przegrana. Ładnie pokazał się Quioto który miał chyba 3 asysty, Melikson i Genkov. Za tydzień zobaczmy jak będą wyglądać na tle zespołów z ekstraklasy. Sikorskiego wy(pipi)iłbym jeszcze przed startem rozgrywek, szkoda miejsca na ławce dla niego, wolałbym żeby wrócił Brożek po tym jak rozwiązał kontrakt w Turcji.
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l Najbardziej malownicze było pudło Genkova z 3 metrów na pustą bramkę - strzelił 3 nad :potter:
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l Ja nie wiem o co Ci chodzi, znakomity mecz, zwłaszcza Jurado trafiający w poprzeczkę z 2 metrów no i Widzew tez w formie, zwłaszcza Okachi ( jak zwykle ). ps. Strzał z "fałsza" Dudka podsumowuje idealnie ten mecz. Edytowane 11 sierpnia 201212 l przez Bartg
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l Górnik Żebrze rozje,bany 2:1 przez potężną Flotę, idziemy po puchar skuhwysyny
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l A nikt już nie mówi o spotkaniu Pasów z Zawiszą, w którym to goście (w końcu) zagrali dobry mecz.
Opublikowano 12 sierpnia 201212 l W ciągu ostatnich tygodni Dwaliszwili miał już na ban wylądować w Śląsku, w Legii, potem w Jagiellonii, a teraz czytam, że znowu wyląduje w Legii. To nasz polski Lucas Moura.
Opublikowano 12 sierpnia 201212 l Wielki Śląsk zdobywł Superpuchar Polski. Po konkursie rzutów karnych pokonał Legie Warszawa na ich obiekcie 4:2, w regulaminowym czasie było 1:1.
Opublikowano 12 sierpnia 201212 l W kontekście napinki oggoza i Maidena - oggozo po strzeleniu przez Śląsk decydującego karnego:
Opublikowano 12 sierpnia 201212 l Mecz skończył się w karnych, więc widać poziom był wyrównany (a sądząc po luzackim składzie Śląska - nędzny). Jak ktoś napisze, że wynik świadczy o sto razy wyższym poziomie Legii to jest dla mnie idiotą i tyle, wielka spina. Nie pochlebiajcie sobie. Edytowane 12 sierpnia 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 12 sierpnia 201212 l No ja chciałem obejrzeć ten mecz, ale niestety wytrzymałem tyko do ok. 40 minuty. Zdając sobie w pełni sprawę ze stężenia końskiej spier.doliny w polskiej piłce klubowej, nieraz próbuję obejrzeć rodzime rozgrywki. Nie wiem dlaczego to sobie robię.
Opublikowano 12 sierpnia 201212 l Co tam superpuchar. Lech odpadl z PP po porazce w Grudziadzu z Olimpia to jest dopiero (pipi)a hit.